Gunnar Nelson
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Gunnar Nelson is naarstig op zoek naar zijn volgende tegenstander. Zijn coach John Kavanagh had een dikke week geleden al de volgende tegenstander voor zijn pupil in gedachten: het bleek niemand minder dan ‘Wonderboy‘ Thompson te zijn. Een matchup, die zeer intrigerend lijkt, gezien de karate achtergrond van beide heren. De IJslandse killer is het met zijn coach eens en laat optekenen wel iets te zien in deze partij.

Op UFC Londen was Nelson één van de sterren van de avond. De in Londen immens populaire koele kikker rekende in twee rondes af met Alan Jouban. Het had niet veel gescheeld of ‘Gunni’ was niet op de card verschenen. Tegenover FOX Sports legt hij zijn weg naar Londen uit:

“Dit is wat er echt gebeurde. Ik werd pas laat op de Londen card gezet omdat het zo lang duurde om een tegenstander te vinden. Ook kwam er bij kijken dat de card zogezegd vol was, we proberen op de card te komen en ze zeiden dat de card vol was. Toen kwamen ze ineens terug en zeiden ‘Wil je als co-main event op de card?’, en natuurlijk zeiden we ja. Ze waren driftig op zoek naar iemand, maar niemand wilde vechten. Ik weet niet precies wat er allemaal gaande was. Sommige zeiden dat ze geblesseerd waren. Sommige waren voorlopig uitgeschakeld. Ik denk dat er wel vijf jongens waren die het gevecht niet wilden aannemen. Allemaal jongens uit de top-10. Toen kwamen ze met Alan Jouban, die wilde wel. Ik wilde ook. Ik geef hem credit dat hij het gevecht aannam.”

Nelson is verbijsterd over de gang van zaken, en vind het maar vreemd dat er zoveel top-10 jongens het gevecht niet wilden aannemen. In elk geval maakte ‘Gunni‘ zijn naam als vervaarlijke opponent meer dan waar. Vraag dat maar aan Alan Jouban. De vechter, die ook als model uit de verf komt, moest ondervinden dat één stoot van de koele IJslander het halve werk is. De benen van ‘Brahma’ knakten als twee rietstengels bij het ontvangen van de stoot, en de trainingspartner van Conor McGregor sleepte daarna zijn tegenstander naar de grond, om het daar met zijn uitstekende BJJ af te maken.

Nelson ging nog even verder met praten:

“Ik weet niet of het nou de vechters zelf waren of hun management, maar ik geloof dat de vechters uiteindelijk zelf beslissen. Ik vind het frustrerend. Ik had in mijn laatste partij een goede overwinning achter mijn naam geschreven en ik hoopte op een top-10 vechter, maar goed, het pakte allemaal niet zo slecht uit. Ik kreeg een gevecht. Ik wilde gewoon vechten, en Alan was bereid om de kooi in te stappen. Ik had wel veel te verliezen en hij had veel te winnen. Op papier moest ik dit gevecht ook winnen. Ik heb wel laten zien dat ik bereid was om tegen iemand te vechten die lager dan mij stond. Ik verwacht eigenlijk van die andere gasten dat ze dat ook doen. Je kan niet altijd tegen gasten vechten die hoger dan jou staan.”

 

What’s next voor ‘Gunni’? Zijn coach kwam met ‘Wonderboy’ aanzetten, maar de vechter zelf heeft ook nog andere mensen op het oog:

“Ik zou het geweldig vinden om tegen ‘Wonderboy’ te vechten. Dat is een gevecht wat mensen schijnbaar wel willen zien. Dat is het gevecht dat op dit moment de meeste hype heeft. Vechten met hem, en een overwinning behalen zou groots voor mijn carrière zijn. Ik zou het geweldig vinden, maar ik vecht tegen hun allemaal als het moet. 

Robbie Lawler is nog zo’n grote naam. Ik begrijp dat ik weleens tegen Robbie of Stephen kan komen te staan, en ik sla daarmee een paar stappen over om voor het geld en het goud te gaan. Dat idee bevalt me wel. Maar ik geloof dat ik uiteindelijk tegen hun allemaal kom te staan. In welke volgorde vind ik niet echt belangrijk.” 

MMA Insider #Dizz komt echter met nog twee namen op de proppen, namelijk Dong Hyun Kim en Neil Magny. Beide heren staan in de top-10 en zouden de interesse van Nelson weleens kunnen wekken. Of heeft hij toch liever Thompson of Lawler?

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC on FOX 24 Johnson vs. Reis Recap

Demetrious Johnson evenaart UFC-legende Anderson Silva met 10 achtereenvolgende titelverdedigingen. Bekijk hier alle uitslagen ...

UFC Fight Night 112 Chiesa vs. Lee Recap

Michael Chiesa en Kevin Lee verzorgde het main event van UFC Fight Night 112 ...