Jacare Souza
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Titan

Jacare Souza is op dit moment zeer zeker geen happy camper. De Braziliaan zag met ongeloof aan dat GSP een titelshot krijgt tegen Michael Bisping. De middengewicht top, hijzelf incluis, wordt door de partij gezamenlijk in de wachtkamer gezet. De vechter vocht op UFC 208 tegen Tim Boetsch en won de partij in de eerste ronde met een prachtige kimura. En hij blijft niet stil zitten, want zijn volgende gevecht staat alweer in de agenda. Op 15 april komt hij oog in oog te staan met Robert Whittaker. De partij staat op de fightcard van UFC Fight Night Kansas City.

Jacare liet zich tegenover MMA Fighting uit over de partij tussen GSP en Bisping, en liet duidelijk zijn tanden zien. Een dubbele knockout lijkt hem wel wat:

“Ik wil dat ze allebei knockout gaan. Ze kunnen me allebei wat. Dat is de waarheid. Ik geef geen moer om deze partij. Ik zei precies hetzelfde toen Bisping tegen Dan Henderson ging vechten. Toen gaf ik er ook geen moer om. Ik ga deze onzin partij niet eens bekijken.” 

Jacare had al een naar voorgevoel. En dat kwam uit. Hij plaatst grote vraagtekens bij het verlangen van de Canadees om op middengewicht te vechten. En daar valt absoluut wat voor te zeggen. Zelf verklaarde hij:

“Ik dacht al dat dit kon gaan gebeuren. Er is veel gebeurd in de UFC. Wat mij boos maakt is niet dat GSP tegen Bisping vecht. Dat vind ik vrij normaal, wat ik niet normaal vind is dat hij nog nooit op 185 pond heeft gevochten. Hij heeft altijd verklaard dat hij zichzelf daarvoor te klein vindt. Hij was altijd te bang om tegen Anderson Silva te vechten, en iedereen weet dat. Nu is hij terug en gaat hij ineens vechten op 185 pond. Nou, ok, prima, maar vecht dan tegen mij. Verdien eerst maar een titelshot. Je gaat echt niet dwars door mij heen lopen, maar goed, daarna kan je misschien tegen Bisping vechten. Vecht dan ook tegen Romero, en als je Romero verslaat, dan mag je tegen Bisping. Maar nee, hij gaat rechtstreeks naar de belt toe. Dat is echt scheef en slecht voor de rest van de middengewicht divisie, en echt niemand is daar blij mee. Dat is de waarheid.”

Natuurlijk heeft Jacare hier een punt. Het is uitermate oneerlijk voor de rest van de divisie dat GSP, die ruim drie jaar niet heeft gevochten, rechtstreeks de stevige rij aan de top van de middengewicht divisie afsnijdt. Maar de Canadees treft niet als enige blaam. De UFC heeft, kenmerkend voor de handelwijze van de laatste tijd, gekozen voor het gevecht dat potentieel het meeste geld op gaat leveren. Ranking betekent niet zoveel meer. Vooral niet in de middengewicht divisie.

Jacare stond op UFC 205 op standbye, in het geval dat er iets met Chris Weidman of Yoel Romero zou overkomen. Dat doet hij zeker geen tweede keer:

“Ik ben een kampioen. Ik ben niet geboren om wissel te staan. Als ze me bellen, dan kunnen ze lang wachten, want ik ga zeker niet.”

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Derek Brunson: ”Ik heb zojuist de beste aller tijden overklast.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Derek Brunson nam een gevecht ...

McGregor wordt mogelijk gestript van featherweight titel door blessure Cormier

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Dana White heeft meerdere keren ...

EPIC Hangout #043: UFC Fight Night: Hunt vs Mir

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...

UFC 216 Embedded: Vlog Series – Episode 3

Een nieuwe aflevering van UFC 216 Embedded met Demetrious Johnson, Tony Ferguson. Ray Borg, ...