Jimi Manuwa
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Mania

Jimi Manuwa vecht zaterdagavond op het main event van UFC Fight Night Londen tegen Corey Anderson. De Engelsman vecht een thuiswedstrijd en kan bij winst zich weleens in het strijdgewoel aan de top van de licht-zwaargewicht divisie gaan mengen. Kampioen Daniel Cormier verdedigt op 8 april in Buffalo zijn titel tegen Anthony Johnson. Manuwa zal met grote interesse naar die partij gaan kijken. Jon Jones, de gedoodverfde kampioen en meester in het verknallen van zijn carrière, zal waarschijnlijk bij terugkomst in de UFC het meteen tegen de winnaar van dat duel op gaan nemen. Manuwa is misschien wel de volgende die voor de titel kan gaan vechten. ‘Posterboy‘, zoals de bijnaam van de Engelsman luidt, won zijn laatste partij tegen Ovince Saint-Preux. Op UFC 204 in Manchester trakteerde hij de massaal uitgelopen Engelse fans op een strakke overwinning. OSP werd in de tweede ronde technisch knockout geslagen. Het leverde hem een fight of the night bonus op.

Nu volgt dus Corey Anderson. Maar het had zomaar anders kunnen lopen. Manuwa was namelijk bezig om een heel rijtje met vechters te benaderen voor een gevecht. Echter is de Engelsman van mening dat de vechters in de divisie hem massaal ontwijken, zo verklaarde hij tegenover FOX Sports:

“Ik stond op het programma om tegen Glover Teixeira te vechten en op één of andere manier ging dat niet door. Het zou eigenlijk in Sacramento plaatsvinden, en toen weer in Denver, en toen zei ik dat ik wel tegen hem in Brooklyn wilde vechten. En vreemd genoeg kwam hij daar tegenover iemand anders te staan (Jared Cannonier), die niet eens in de top 15 stond. En toen werd mijn gevecht maar geannuleerd. Ik weet echt niet wat er daar gebeurt is. Het leek erop dat hij niet tegen me wilde vechten, want als hij dat wel wilde, dan had hij er wel werk van gemaakt. Ik was echt aan het zeuren voor dat gevecht. Dat is gewoon een mooi gevecht voor de fans. De fans hadden dat wel willen zien. Ik was hard aan het pushen voor dat gevecht, maar het ging niet door. Je moet maar aan Teixeira vragen wat er was gebeurd, hoe hij ineens tegen iemand vocht die niet eens in de top 15 stond.”

Maar Teixeira was niet de enige die volgens ‘Posterboy‘ niet tegen hem wilde vechten. Er volgden nog meer afwijzingen. Eentje daarvan was Ryan Bader, die inmiddels de UFC heeft verlaten en voor Bellator gaat uitkomen. Maar ook Mauricio ‘Shogun’ Rua wilde niet:

“We vroegen om Ryan Bader, maar Bader was niet erg geïnteresseerd. Hij was aan het onderhandelen over zijn contract. Dus gingen we maar over op Shogun Rua. Hij wees onmiddellijk het gevecht af. Ik begon erg gefrustreerd te raken dat deze geweldige vechters niet wilden vechten. Ik ben de nummer 5. Waarom zijn ze zo bang?”

Voor Manuwa blijkt het een mysterie waarom niemand tegen hem wil vechten. Hij verloor door de afwijzingen zeker respect voor de vechters waar hij om vroeg:

“Luister, ik verlies zeker respect, want ik dacht dat ze allemaal hetzelfde als mij waren. Ik heb nog nooit een gevecht afgewezen. Nog nooit. Toen ik tegen Alexander Gustafsson vocht, was hij de number one contender, en had hij net van Jon Jones verloren. Ze boden me Gustafsson aan en ik greep die kans. Toen ik nummer 10 op de ranking was, boden ze me Anthony Johnson aan. Ik dacht niet na en greep die kans gewoon.

Je moet tegen de beste vechters vechten om zelf de beste te worden, en daarom ben ik zo verbaasd dat die gasten een gevecht afwijzen. Ze spelen spelletjes om hun positie op de ranking te behouden. Ik heb echt nog nooit een gevecht afgewezen.”

Iemand die het gevecht niet afwees was Corey Anderson. ‘Overtime‘ is een geduchte tegenstander, en Manuwa neemt het karwei dan ook zeer serieus:

“Ik heb veel respect voor Corey Anderson. Hij is een geweldige vechter, en hij is zeker een grote bedreiging. Hij kan goed worstelen, hij heeft goeie ground and pound, hij kan goed boksen, hij is gewoon heel veelzijdig. Hij won ‘The Ultimate Fighter’, dus ik heb zeker een grote kluif aan hem. Ik ben serieus voor hem aan het voorbereiden, en ik ben van plan om zijn avond vroeg te beëindigen.”

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Gegard Mousasi

Gegard Mousasi: “Ik denk dat Chris Weidman mij danig onderschat.”

Gegard Mousasi reageert even op de uitlatingen van Chris Weidman, die claimt dat onze ...

EPIC Hangout #044: Wat wij verwachten van UFC Rotterdam

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...

Geschorste Kelvin Gastelum neemt het op tegen Tim Kennedy op UFC 206

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Tim Kennedy is voor de ...