Joe Rogan
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Hiddenamericans.com

De UFC bracht vorige week het nieuws dat Georges St-Pierre de eerste uitdager voor Michael Bisping wordt. Het nieuws kon vooral op een hoop onbegrip rekenen. GSP krijgt van de organisatie voorrang, en snijdt brutaal de gehele file op 185 pond af. Yoel Romero zal het nieuws met ziedende ogen gelezen hebben. De Cubaan won al 8 maal op een rij in de middengewicht divisie, maar een titelshot zit er dus niet in. Ook onze landgenoot Gegard Mousasi moet vreemd hebben opgekeken toen het nieuws naar buiten werd gebracht. Michael Bisping zal het nieuws met grote dollartekens in zijn ogen handenwrijvend hebben ontvangen. Een gevecht met GSP kon weleens inhouden dat de Engelsman de grootste payday van zijn carrière tegemoet kan zien, iets waar hij ook nadrukkelijk naar op zoek was. Op de persconferentie vorige week vuurde de Engelsman al een groot aantal salvo’s af richting de legendarische Canadees.

Nu heeft ook UFC commentator Joe Rogan zich over het onderwerp uitgelaten. Op de 5rounds podcast van ESPN deed hij even zijn woord:

“Ik wil echt heel graag dat Yoel Romero zijn kans op de titel krijgt. Ik weet dat hij aan het wachten is. Hij wacht op het interessante gevecht tussen Michael Bisping en Georges St-Pierre. Ik denk dat het een interessant gevecht is. Ik vind het alleen niet kunnen voor de hiërarchie van de divisie. Voor de divisie is het gewoon echt niet goed. De divisie wordt gekaapt en in gijzeling gehouden.”

Rogan heeft al eens verklaard dat hij begrijpt waarom Michael Bisping op zoek is naar een grote payday. De carrière van een vechter is van kortstondige duur, en men dient het maximale eruit te halen, zowel op sportief als financieel gebied. Ondanks het begrip voor de situatie, is Rogan niet bepaald gecharmeerd van de gang van zaken:

“Ik ben een persoon die zeer veel respect voor de positie van de kampioen heeft. Maar als je de hele tijd interim titels in het leven roept, en iemand die drie jaar weg is geweest gelijk een titelshot geeft, waarom heb je dan in godsnaam kampioenschappen?

Waarom zou je dan überhaupt een kampioen hebben? Maak dan gewoon geweldige gevechten. En Bisping tegen GSP is een geweldig gevecht. Maar als je een titel heb, en je zegt dat dit de kampioen van de wereld is, dan moet de kampioen verdedigen tegen de eerste uitdager. En die eerste uitdager is op dit moment Yoel Romero.”

Michael Bisping heeft ook begrip voor de situatie en verklaarde op de persconferentie van vorige week dat wanneer hij GSP opzij heeft gezet, 6 weken later graag Yoel Romero zijn verdiende titelshot wil geven. Joe Rogan is echter van mening dat het klinkklare lariekoek is:

“Weet je, Michael zegt dat hij tegen GSP gaat vechten en dan 6 weken later bereid is om tegen Yoel Romero te vechten. Maar als ik Romero was, zou ik daar helemaal niets van geloven. Wanneer was de laatste keer dat iemand dat deed? Heeft iemand ooit zijn titel verdedigd tegen een oud-kampioen en tevens legende, en dan 6 weken later weer zijn titel gaat verdedigen? Kom op zeg, ga toch fietsen. Dat gaat echt zeker niet gebeuren. 

Ik zie het al voor me, dan zit hij in Vegas, met een Engelse vlag op zijn onderbroek, en is hij lekker de bloemetjes buiten aan het zetten. Hij gaat echt een grote payday tegemoet zien, en dat gun ik hem wel. Ik snap het wel.”

Het originele artikel verscheen op MMA Fighting.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 205: Inside The Octogan – Gastelum vs Cerrone en Tate vs Pennington

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze aflevering van Inside ...

Fight Announcements Recap Week 44.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Uiteraard waren er deze week ...

Fight Announcements Recap Week 21 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Zoals elke week ...

UFC Fight Night Singapore Free Fight: Holly Holm vs Marion Reneau

Holly Holm zal het dit weekend opnemen tegen Bethe Correia, zal zij na drie ...