Jussier Formiga
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Bloody Elbow

Vannacht moet ook Jussier Formiga aan de bak. De vlieggewicht vecht in zijn thuisland, en zijn thuisstad is nabij Fortaleza, de stad waar de UFC Fight Night vannacht plaatsvindt. De Braziliaan vecht tegen Ray Borg, en de winnaar kon weleens in aanmerking komen voor een titelshot tegen de winnaar van het duel tussen Demetrious Johnson en Wilson Reis. Die twee zullen op UFC Fight Night Kansas de degens gaan kruizen. Formiga won al een keer van Wilson Reis, en acht zichzelf eigenlijk nu al klaar voor een titelshot. De Braziliaan staat als derde op de ranking van de vlieggewichten. Eerst zal hij in ieder geval moeten afrekenen met Ray Borg. All in a day’s work voor Formiga, die niet ver hoefde te reizen om in Fortaleza te geraken:

“Fortaleza is echt naast mijn thuisstad Natal, dus ik was zeer verheugd dat ik dit gevecht kreeg aangeboden. Fortaleza is waar ik de Shooto belt won, dus ik heb goede herinneringen aan deze stad. Ik voel de positieve energie hier. Ik ben in mijn nopjes dat ik weer in het Noordoosten mag vechten.”

De partij met Borg kan een hele pittige worden. Borg is zeker geen pushover, en kan zelf zijn titelaspiraties opluisteren met een overwinning op vijandelijke bodem. ‘The Tazmexican Devil‘ won zijn laatste partij van Louis Smolka. In de aanloop naar het gevecht mistte Borg echter het streefgewicht, en moest 30% van zijn gage inleveren.

Formiga is echter van plan om snel met het Jacksonwink product af te rekenen. Maar een oorlog van drie rondes is ook prima:

“Ik wil zo snel mogelijk winnen. Als ik het gevecht in de eerste ronde kan beëindigen, dan doe ik dat. Maar als het een oorlog van drie rondes wordt, dan ben ik daar ook klaar voor. Ik heb echt veel motivatie en focus voor dit gevecht. Ik ga gewoon mijn best doen. Ik wil een goede prestatie neerzetten, om de UFC te laten zien dat ik uit het juiste hout ben gesneden om tegen Mighty Mouse te vechten.”

Formiga is een vechter die de laatste drie partijen geen knockout of submission achter zijn naam kon schrijven. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, vindt de Braziliaan:

“Het is tijd om submissions weer terug te brengen. Ik denk zelf dat dat er aan ontbrak, een goeie knockout of submission. Dat is iets wat ik nog niet heb gedaan. Ik ben al een tijd lang hard aan mijn striking aan het werken, en ik heb vertrouwen in wat ik doe. Ik geloof in de kracht van mijn handen en benen. Ik heb alles in huis om tegen Ray Borg te vechten. Het wordt een geweldig gevecht. Mijn werk op de grond is altijd scherp, en ik zal geen mogelijkheden verspillen. Als we naar de grond gaan, rollen we door tot ik hem te pakken kan nemen. 

Ik hoop dat ze na dit gevecht realiseren dat ik in staat ben om tegen Demetrious te vechten. Iedereen heeft al zijn kans gehad, en ik verdien nu de mijne. Niets ten nadele van Wilson Reis, hij doet zijn ding, maar ik ben al een tijdje hiermee bezig en ik heb alles in huis om tegen Demetrious te vechten. Wilson krijgt nu zijn kans, en ik ben ook op zoek naar mijn kans. Ik focus nu wel op Ray Borg, omdat het mijn volgende gevecht is en het belangrijk is. Daarna gaan we denken over de titel.”

Borg is echter wel een tegenstander om rekening mee te houden, en dat erkent de Braziliaan dan ook. De partij tegen Smolka staat hem ook nog bij. In de partij liet Borg zijn eveneens sterke worstelwerk zien. Dat is Formiga niet ontgaan:
“Borg is een goede worstelaar, heeft goede striking, maar hij is meer een grappler dan een striker. Hij is veelzijdig, heeft een goede guillotine choke, en goede omschakelingen, maar ik weet niet wat er in zijn hoofd omgaat. Hij kon weleens het gevecht staande houden en pas in de laatste seconden van de ronde mij naar de grond proberen te brengen om zo punten te scoren. Maar ik heb hard getraind, en ben klaar voor wat alles wat hij tegenover me zet. Je kan er zeker van zijn dat ik op elk gebied klaar voor hem ben.”

 

Het originele artikel verscheen op MMA Fighting.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFN 89 MacDonald vs. Thompson Recap : Vermakelijke gevechten in de Canadese hoofdstad.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Afgelopen nacht was ...

Jorge Masvidal: “Ik geloof niet dat hij komt om te vechten.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Foto: Esther Lin/MMA Fighting Jorge Masvidal ...

UFC Shanghai Free Fight: Michael Bisping vs Cung Le

Michael Bisping nam de partij tegen Kelvin Gastelum op short notice aan om de ...

Tony Ferguson

Tony Ferguson: “Mijn volgende gevecht moet voor de titel zijn.”

Tony Ferguson heeft een paar dagen na UFC 209, waar zijn gevecht met Khabib ...