UFC 212
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Junkie

Soms is simpelweg vragen om iets genoeg om het voor elkaar te krijgen. Neem Kelvin Gastelum. De vechter vocht in het weekend tegen Vitor Belfort, en sloeg hem in de eerste ronde TKO. Direct na het gevecht vroeg hij om zijn nieuwe tegenstander, en zijn oog was gevallen op Anderson Silva.

 

Dat gevecht zou op UFC 212 plaats moeten gaan vinden. De UFC is heel snel overstag gegaan en heeft Kelvin zijn zin gegeven. Anderson Silva had eigenlijk wat anders in gedachten, namelijk een rematch met Nick Diaz. Aangezien het zeer moeilijk blijkt om Diaz terug in de kooi te krijgen, heeft de UFC snel gehandeld en gekozen voor de man die wel snel de octagon weer in wil. Wat gaat de reactie van Yoel Romero zijn op de aankondiging? De Cubaan had zelf ook een plannetje gesmeed om tegen Anderson Silva te vechten. Opnieuw wordt ‘The Soldier of God‘ door de UFC gepasseerd. Zijn gebeden werden opnieuw niet gehoord.

Kelvin Gastelum is aan een hele sterke reeks bezig op 185 pond. De overstap naar het middengewicht heeft hem duidelijk goed gedaan, iets wat op UFC 206 al duidelijk werd. Daar rekende hij gedecideerd af met Tim Kennedy. Zaterdag had hij geen kind aan Vitor Belfort, en sloeg hem zogezegd in de eerste ronde technisch knockout. Het is gebleken dat Gastelum op 185 pond veel sneller oogt dan op weltergewicht. Zijn bliksemsnelle 1-2 combinatie hebben Kennedy en Belfort het nakijken gegeven, en daarvoor was ook Johny Hendrick op UFC 200 de klos.

Gastelum lijkt dus op 185 pond zijn thuis te hebben gevonden. Op 170 pond mistte hij al verscheidene keren het streefgewicht, voor het laatst gebeurde dat op UFC 205. Daarmee benadeelde hij ook Donald Cerrone, die door het lakse gedoe van Gastelum zijn opwachting op de grootste card aller tijden niet kon maken. Gastelum zou ooit wel weer terug willen keren naar het weltergewicht, maar als hij op 185 pond telkens zo goed voor de dag komt, lijkt die keuze niet doordacht.

Kan hij Anderson Silva ook aan zijn zegekar binden? ‘The Spider‘ kan eigenlijk wel een klinkklare overwinning gebruiken, want zijn laatste optreden op UFC 208 was allesbehalve overtuigend. Nu treft hij in Gastelum een jonge, hongerige hond, die zijn stempel op de middengewicht nog wat meer kracht kan bijzetten als hij de legende verslaat. Gaat Gastelum door met het verslaan van veteranen, of kan Silva nog één keer zijn glorie dagen herleven?

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Alvarez: ”Iedereen op 155 versloeg Nate, en hij had er moeite mee.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Eddie Alvarez is niet bezorgd ...

Khabib Nurmagomedov

Khabib Nurmagomedov zet zinnen op gevecht met Tony Ferguson

Als het aan Khabib Nurmagomedov ligt, vecht hij aan het einde van het jaar ...

Colby Covington

Komt Colby Covington heelhuids Brazilië uit?

Kan Colby Covington na zijn zege en beledigende uitspraken Brazilië zonder kleerscheuren verlaten?