Paige VanZant
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Sporting News 

Paige VanZant is één van de meest populaire vrouwelijke vechters van dit moment. Dit heeft ze niet in de minste plaats te danken aan haar prettige verschijning, maar ook vanwege het feit dat ze bij één van de meest bekende fightcamps van de sport zit. VanZant is al jaren lid van Team Alpha Male, het team dat onder leiding staat van legende Urijah Faber. TAM brengt al jaren geweldige vechters voort, die vooral actief zijn in de lichtere gewichtsklassen van MMA. Denk daarbij aan de namen van Chad Mendes, TJ Dillashaw, Joseph Benavidez en Cody Garbrandt. VanZant is als één van de weinige vrouwen onder de hoede van TAM. Maar blijft dat ook zo?

Onlangs werd bekend dat ’12 Gauge’ terug naar Oregon is verhuisd, ver verwijderd van de thuisbasis van TAM, Sacramento. Is een breuk tussen VanZant en TAM in de maak? Volgens TAM head poncho Urijah Faber valt dat allemaal wel mee. Hij verscheen onlangs op Submission Radio en liet zich daar uit over de situatie:

“Ik heb vanochtend nog met Paige gesproken. We zijn niet helemaal zeker wat ze van plan is wat betreft haar fight camps. Ze is altijd welkom hier, en misschien ga ik wel daarheen om haar te helpen. Ze is inderdaad terug naar Oregon verhuisd, waar ze oorspronkelijk ook vandaan komt. Haar familie komt daar vandaan. Ze kocht er een huis en dat is gewoon haar thuis. We hebben nog een jongen bij ons, Lance Palmer, en die pendelt op dit moment tussen Sacramento en Ohio. Hij is ook terug verhuisd naar Ohio, maar hij werkt zijn fight camps wel bij ons af. Maar ik weet niet zeker wat Paige van plan is. Ik zorg er wel voor dat ze wel traint, waar ze ook is of heen gaat, en ik weet dat Chael Sonnen haar daar begeleidt met trainingen. We hebben veel mensen die komen, en hun camps bij ons afwerken. Ze is welkom bij ons, maar ik denk niet dat ze daar al een daadwerkelijke beslissing over heeft gemaakt.”

Is de stilte van de kant van VanZant een teken aan de wand, en verlaat zij Team Alpha Male? Het blijft nog een beetje gissen, maar Faber heeft geen problemen met een eventuele overgang van VanZant naar een ander team:

“Ik zou daar vrede mee hebben. Om eerlijk te zijn had ze al zoveel verplichtingen, en had ze vaak maar een fightcamp van zes of zeven weken. Dus we zijn het wel een beetje gewend om haar lang niet te zien. En zoals ik zei, ze is altijd welkom, en we hebben een goede relatie. Als ze mijn hulp nodig heeft, of het nou over hier trainen of daar trainen gaat, ze kan op mij rekenen. Het ligt nu aan haar.”

Het kon ook weleens zo zijn dat de vechtster het vechten opgeeft om zich voluit te storten op haar andere activiteiten buiten MMA. Zo was zij in het verleden al deelneemster aan het programma ‘Dancing with the stars‘, en deed het daar bijzonder goed, met een tweede plaats. Haar deelname deed wonderen voor haar bekendheid, en zorgde er mede voor dat de populariteit van VanZant omhoog schoot. ‘The California Kid‘ sluit niet uit dat de vechtster daadwerkelijk het vechten opgeeft:

“Ik sluit dat zeker niet uit. Als we eerlijk zijn, ik denk dat ze deze sport doet omdat ze er van houdt, net als de rest van ons. Maar ze moet die beslissing zelf maken. Ik weet dat er veel mogelijkheden voor haar in het verschiet liggen. Ze heeft veel talent. Gelukkig is ze het gehele jaar in vorm gebleven, en ze neemt deze sport echt serieus. Ondanks al de extra activiteiten die ze had. Ze gaat zeker weten veel kansen krijgen. Ik weet alleen niet wanneer ze uit de sport stapt, maar ze heeft zeker genoeg opties.”

VanZant doet binnenkort mee aan een kookprogramma genaamd ‘Chopped‘, dat op de Food Network zal verschijnen. Na haar uitstapje naar de danswereld, volgt er nu een nieuw avontuur. ’12 Gauge’ wil echter nog wel vechten, getuige een tweet van een paar weken geleden:

De vraag is, blijft ze bij Team Alpha Male, of blijft ze dicht bij huis, in Oregon? We zullen het even af moeten wachten.

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Chris Weidman is niet bang voor Mousasi

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: Lowkick MMA Onlangs werd bekend ...

Kersverse Glory-kampioen Robin van Roosmalen geïnteresseerd in UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Robin ‘Pokerface’ van Roosmalen heeft ...

Cub Swanson

Cub Swanson verwacht een titelgevecht na winst op Brian Ortega

Krijgt Cub Swanson na winst op Brian Ortega eindelijk een titelshot en zien we ...