Luke Rockhold
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Een sluimerende vete is meestal reden genoeg voor twee vechters om de octagon te betreden. Maar dan komen er soms nog wat obstakels bij kijken. In het geval van Luke Rockhold en Fabricio Werdum is het obstakel de gewichtsklasse. Rockhold is een middengewicht die op 185 pond bivakkeert, en Werdum een zwaargewicht die rond de 240 pond vecht.

Maar nu heeft Rockhold verklaard wel iets te voelen voor een gevecht op zwaargewicht. Tussen de twee vechters is er sinds de dagen in Strikeforce al een hoop haat en nijd. Tijdens de voorbereidingen van teamgenoot Cain Velasquez op het gevecht met Werdum op UFC 188 waren de twee opnieuw een verbale oorlog aan het uitvechten. Het kamp van de American Kickboxing Academy, ook wel AKA genoemd, nam de opmerkingen van ‘Vai Cavalo’ over Cain als beledigingen op. De Braziliaan noemde Velasquez geen echte Mexicaan, vanwege diens matige Spaans. Dit leidde tot bekvechten tussen Rockhold en Werdum, en als blikken konden doden, waren er die dag twee doden te betreuren.

Echter liet ‘Vai Cavalo’ het kaas niet van zijn brood eten. De Braziliaan was al een maand van te voren in Mexico Stad om te acclimatiseren, en dat leverde hem in het gevecht met Cain een duidelijk cardio voordeel op. Hij won de partij met een guillotine choke in de derde ronde.

Maar daar was de koek nog niet op. Rockhold verdedigde op UFC 199 zijn middengewicht titel tegen Michael Bisping en werd in de eerste ronde door een felle linkerhoek van de Engelsman geveld, iets wat tot grote vreugde bij Werdum leidde. Rockhold verloor zijn titel, en velen waren ervan overtuigd dat de kampioen veel te arrogant de octagon in stapte, en dacht het klusje wel even te klaren. Hij werd danig verrast en moest met de staart tussen de benen afdruipen.

Rockhold verscheen gisteren op UFC Tonight en bracht zelf het nieuws naar buiten:

“Iedereen is laaiend enthousiast over dit nieuwe gevecht dat ik naar buiten breng. Ik denk dat we nog bonje hebben sinds de dagen in Strikeforce. Ik wilde altijd al tegen deze gast vechten. Ik heb er goed over nagedacht en ik vind stilistisch gezien de match-up goed. Sinds de middengewicht divisie op dit moment een puinhoop is, laat ik dat even links liggen. Ik kom naar zwaargewicht. Laten we dit doen!”

Het is al negen maanden geleden sinds Rockhold voor het laatst vocht. Hij zou eigenlijk op UFC Fight Night Melbourne gaan vechten tegen Jacare, maar dat ging door een blessure van Rockhold niet door. Ondertussen veranderde de middengewicht divisie in een grote puinhoop, waar ranking er tegenwoordig niet veel meer toe doet. Nu Michael Bisping zijn titel tegen de terugkerende Georges St-Pierre gaat verdedigen, zijn de rapen gaar. Verscheidene vechters die een titelshot verdienen, worden zonder pardon overgeslagen. De rij aan de top van de 185 pond divisie is lang, en herbergt onder andere de namen van Yoel Romero, Jacare Souza, Gegard Mousasi, Chris Weidman en Luke Rockhold zelf. De vechter van AKA kiest daarom eieren voor zijn geld en heeft besloten het voor even op een andere gewichtsklasse te proberen:

“Ik weet niet of ik heel lang op zwaargewicht blijf hangen. Maar dit is een gevecht dat ik echt graag wil, en ik denk dat het erg logisch is. We kunnen eindelijk wat dingen rechtzetten. Ze zijn toch zo graag in de weer met money fights? Ze willen graag een money fight maken, en kaartjes verkopen, nou laten we dit doen.”

Gaat de UFC akkoord met het voorstel van Rockhold? En wat gaat de reactie van Werdum op de call-out zijn? De Braziliaan was maandag op The MMA Hour, en reageerde op de vraag van Ariel Helwani of er een all-grappling match tegen Rockhold op het programma stond.

“Dat kunnen we wel doen, maar dan moeten bitch-slaps toegestaan worden. Want ik wil die gozer een paar smakken in zijn smoel geven.”

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Show Comments (2)

 • Julian Xander Koot
  Julian Xander Koot

  Leuk toch? Houd wel van vechters die zichzelf challengen.

 • Jeffrey Andrew Petersen
  Jeffrey Andrew Petersen

  Wel respect dat hij gewoon 2 klasse omhoog wil

You May Also Like

Marlon Moraes

WSOF Bantamgewicht kampioen Marlon Moraes tekent bij de UFC

World Series of Fighting bantamgewicht kampioen Marlon Moraes waagt de overstap van WSOF naar ...

Alistair Overeem

Alistair Overeem laat na verwoestende knockout van zich horen

Alistair Overeem laat na zijn verwoestende nederlaag even van zich horen.

UFC 204: Dan Hardy: Stefan Struve zou Heavyweight kampioen moeten zijn

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vannacht pakken wij weer de ...

The Ultimate Fighter 25: Team Garbrandt vs. Team Dillashaw

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Het lijkt erop dat TJ ...