Michael Bisping
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Gisteren werd de MMA wereld opgeschrikt door het nieuws dat Georges St-Pierre tegen Michael Bisping gaat vechten. Op het spel staat de middengewicht titel van ‘The Count’. Het nieuws kwam eigenlijk niet als een hele grote verrassing, want de Brit stond als favoriet bestempeld bij de wedkantoren. Het nieuws zal door de rest van de middengewicht divisie met ongeloof worden ontvangen. Op 185 pond staan er tenminste drie mensen te trappelen om de titel van Bisping af te pakken. Yoel Romero staat voorop, en ‘The Soldier of God’ zal zich toch afvragen waarom zijn gebeden niet werden verhoord. Jacare Souza is de volgende kandidaat, en hij zal ook moeten wachten om zijn tanden in de titelhouder te kunnen zetten. En ook onze landgenoot Gegard Mousasi zal het nieuws op zijn zachtst gezegd niet leuk hebben gevonden. En wat te denken van Luke Rockhold en Chris Weidman, die elk niet heel lang geleden ook de middengewicht titel op zak hadden? GSP, die ruim 3 jaar niet heeft gevochten, snijdt dus lekker de ophopende rij op 185 pond, af.

Michael Bisping en de UFC hebben gekozen voor een money fight. En eigenlijk konden we de bui al zien hangen. ‘The Count’ heeft zelf immers toegegeven een grote payday te willen. Zijn carrière loopt tegen het einde aan, en de Brit zou graag nog één keer goed willen verdienen. Kritiek wuift hij van de hand. Bisping verklaarde tegenover UFC Tonight en FOX Sports:

“Ik weet dat er een hoop mensen zullen zijn die hier kritiek op hebben. Ik weet dat ze gaan zeggen dat ik tegen de eerste uitdager moet vechten, iemand als Yoel Romero, en ze hebben absoluut gelijk. Maar ik ga je deze vraag stellen. Als je Yoel Romero of Luke Rockhold of Jacare Souza bent, en je krijgt een gevecht met GSP aangeboden, dan weet ik zeker dat ze het gevecht zouden aannemen. Dus waarom zou ik dat niet mogen doen? Ik verdien deze payday. Ik verdien dit gevecht. Het heeft niet alleen met die payday te maken. Ik wil dit gevecht ook voor mijn nalatenschap. Ik heb al van Dan Henderson en Anderson Silva gewonnen. Georges St-Pierre is een andere legende die ik graag aan mijn lijstje wil toevoegen.” 

Heeft de Engelsman hier een punt? Natuurlijk heeft Bisping een hoop in de UFC gedaan en zijn sporen verdiend. De timing is alleen erg ongelukkig, met al die waardige titelkandidaten die in de wachtkamer zitten en nu nog langer moeten wachten. Bisping ging nog even verder over het tot stand komen van het gevecht:

“Ik kreeg een week geleden een telefoontje van Dana White. Hij vertelde me dat het gevecht ineens weer op tafel kwam te liggen, en dat GSP tegen mij wilde vechten. Het is een enorm gevecht. Dus natuurlijk zei ik ja. Georges St-Pierre is een legendarische vechter. Hij heeft één van de beste, zo niet de beste carrière in de geschiedenis van de sport gehad. Voor een hele lange tijd was hij een dominante weltergewicht kampioen. Hij heeft tegen zoveel mensen gevochten en hij heeft bewezen dat het een groot pay-per-view kanon is, één van de grootste die de organisatie heeft gezien. Dus dit gevecht aannemen was iets waarover ik niet hoefde na te denken.”

Waarom heeft GSP ervoor gekozen om een gewichtsklasse omhoog te gaan en niet opnieuw een rentree te maken op 170 pond? De weltergewicht divisie heeft een soortgelijke file achter kampioen Tyron Woodley staan. Maar daar ligt het waarschijnlijk niet aan. Aannemelijk is dat GSP niet meer zoveel moeite wil doen om op streefgewicht te komen, en misschien is hij ook toe aan een nieuwere uitdaging. Op 185 pond kan hij die duidelijk krijgen. Bisping is zelf er al uit waarom de Canadees hem koos:

“Hij koos mij omdat hij denkt dat hij mij kan verslaan. Ik en Georges hebben een hele lange tijd geleden samen getraind, en hij was de meerdere bij het worstelen. Toen was ik nog een kickbokser uit Engeland. Ik kon een double-leg takedown niet onderscheiden van een dubbeldekker bus. Elke keer dat we trainden, bracht hij me naar de grond en hij denkt dat ik nog steeds zo ben. Hij denkt dat ik een makkelijke tegenstander ben. Hij heeft mij gekozen om terug uit pensioen te komen, en hij gaat een gewichtsklasse omhoog. Het lijkt alsof hij niets te verliezen heeft, maar als hij terug komt uit pensioen, een gewichtsklasse omhoog gaat en mij verslaat, dan wordt het nog meer een legende.”

Als laatste wilde Bisping vooral onderstrepen dat GSP een absolute legende is, en dat hij niets anders dan respect voor de Canadees heeft:

“Ik heb niets anders dan respect voor Georges. Zoals ik net zei, ik ken hem al een hele lange tijd. Georges verslaan gaat mijn carrière onderstrepen. Ik heb dan Georges, Anderson Silva, Dan Henderson en Luke Rockhold verslagen. GSP is een legende, en terecht, en als ik hem versla, dan staat dat fraai op mijn CV. Mijn carrière ziet er dan sprankelend uit, en als ik dan stop, dan stop ik een gelukkig man.” 

 

 

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Georges St-Pierre reageert op opmerkingen van Dana White.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Het gaat al een paar ...

Wordt dit de volgende partij van Struve?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Stefan Struve is weer helemaal terug ...

Anderson Silva: ”Nieuwe eigenaren maken van UFC minder sport, meer entertainment.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Anderson ‘The Spider’ Silva is ...

LIVE om 0:00: Media workout van Conor McGregor

Wil je live zien hoe McGregor zijn voorbereidingen gaan op zijn gevecht tegen Mayweather? ...