Michael Chiesa
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Michael Chiesa is als één van de weinige top-10 lichtgewichten op dit moment niet erg actief. ‘Maverick‘s laatste gevecht dateert alweer van bijna een jaar geleden, toen hij Beneil Dariush in de tweede ronde van hun gevecht met een rear naked choke verschalkte. De vechter zou daarna eigenlijk tegen Tony Ferguson vechten, maar moest verstek laten gaan vanwege een blessure. Zijn plaats werd ingenomen door Lando Vannata, die bijna voor een enorme verrassing zorgde door ‘El Cucuy’ bijna te finishen. Ferguson stelde in de tweede ronde orde op zaken door met zijn kenmerkende d’arce choke de debutant af te laten tikken.

Chiesa wil nog steeds de degens met Ferguson kruizen, echter heeft ‘El Cucuy‘ laten weten niet zoveel in dat gevecht te zien. Hij zou graag voor de titel willen vechten, en voelt dat hij al aan het begin van de rij staat. Een gevecht met de als zevende geplaatste vechter voelt als een stap terug, en dus neemt hij de partij niet aan, tot ongeloof van ‘Maverick‘. Hij verklaarde maandag tegenover Ariel Helwani op The MMA Hour:

“Dat is hypocriet, want zelf heeft hij ook weleens afgezegd voor een gevecht, en wat deed hij daarna? Hij probeerde terug te komen en een rematch met Khabib te regelen. Ik snap niet waarom het voor mij niet mogelijk is om hetzelfde te doen. Ik had een gescheurde schijf, ik was niet ziek, ik had geen griep of zo. Ik had een schijf die uit mijn ruggengraat stak, en dat is echt een groot verschil. Maar goed, als hij echt niet wil, nou dan niet. 

Maar waar slaat het eigenlijk op dat mensen die hoger staan dan mij om gevechten vragen met gasten die lager staan dan mij? Dat slaat echt nergens op. Ik begrijp dat voor Tony Nate Diaz een money fight is, omdat Nate veel PPV’s oplevert, maar Tony, jijzelf bent geen PPV draw. En Nate wil niet tegen jou vechten, dus vecht tegen mij. En ik ben niet aan het raaskallen, al die match-ups waar ik om vraag klinken logisch. ik had een gescheurde schijf, ik ben gerevalideerd, en nu ben ik terug.”

Chiesa ziet dus de logica niet bij het verzoek van Ferguson om tegen Diaz te vechten. Diaz staat een plaatsje lager dan Chiesa, op nummer acht. ‘Maverick’ ging nog even door met zijn betoog:

“Voor mij klinkt het logisch. Ik ben bezig aan een win-streak, en we zouden eigenlijk al gaan vechten, er is een geschiedenis, dus laten we het nog een keer proberen. Je kan niet zeggen dat ik zomaar voor ons gevecht afzei, want ik was je zeker niet aan het ontwijken. Ik kon verdomme twee weken niet lopen, ik kon niet eens van mijn bank afkomen. Jij (Ferguson) lag in het ziekenhuis met een griepje. Hou gewoon je mond en vecht tegen mij. Nate gaat echt niet tegen jou vechten. Nate gaat voor de derde keer tegen Conor vechten, en dat verdient hij ook. Nate is een money fight, en hij is zo verdomd taai, maar je gaat nooit tegen hem vechten. Ik vind het hypocriet dat hij dit soort dingen allemaal zegt. Er is een verhaallijn tussen ons, we zouden eigenlijk al gaan vechten, en het zou het hoofdgevecht van de avond zijn (UFC Fight Night Sioux Falls). Wil je zo graag kampioen worden? Misschien zou je dan eerst met mij af moeten rekenen.”

Chiesa zelf is vol vertrouwen en mocht een gevecht met Ferguson niet geboekt worden, is hij niet getreurd:

“Op een dag zal ik kampioen zijn in de UFC. Dat voel ik aan mijn water, 100%. Ik wil tegen de beste vechters in de wereld vechten, want dat is waarom ik hier ben. Ik droom ervan om de beste in de wereld te zijn. Zelfs nu Conor zijn ding aan het doen is, met dat rondspringen van hem, wil ik nog steeds tegen gasten vechten die ooit kampioen waren. Ik wil per se dat gevecht tegen Ferguson. Ik wil als hoofdgevecht op een card staan, en ik wil dat het gevecht om de interim lichtgewicht titel gaat. Ik heb drie partijen achter elkaar gewonnen, dus laten we in juni gaan vechten.”

Gaat ‘Maverick’ zijn zin krijgen? Vooralsnog lijkt het erop dat er niet veel vechters zijn die tegen hem willen vechten. Ferguson wil niet, en ook Eddie Alvarez heeft al verklaard dat hij een gevecht tegen Chiesa niet ziet zitten. Bovendien gaat ‘The Underground King’ op UFC 211 tegen Dustin Poirier vechten. Misschien dat Michael Johnson voor een gevecht te porren valt?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (1)

  • Julian Xander Koot
    Julian Xander Koot

    Hoezo zou hij? Hij verdient een titleshot en niet een gevecht met Chiesa.

You May Also Like

UFC 209 Free Fight: Koscheck vs. Woodley

Tyron Woodley wil na de majority draw tegen Stephen Thompson laten zien dat hij ...

Miesha Tate heeft volle vertrouwen in het UFC debuut van Cindy Dandois

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Na gevochten te hebben bij de ...

UFC Rotterdam Prelims: Post Fight Interviews

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De prelims van UFC Rotterdam: ...

Khabib biedt Ferguson 200K extra om gevecht alsnog door te laten gaan

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Khabib ‘The Eagle’ Nurmagomedov en ...