Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ryan ‘Darth’ Bader maakte tien jaar geleden zijn debuut als MMA-vechter. Via The Ultimate Fighter vocht hij acht jaar voor de UFC. Nadat beide partijen niet tot een akkoord konden komen omtrent een contract kon Bader gaan en staan waar hij wilde. Nu sluit hij zich aan bij de Bellator organisatie, en heeft hij één van de betere MMA-contracten ondertekend die er zijn.

Bader won het achtste seizoen van The Ultimate Fighter en vocht daarna nog 19 partijen voor de UFC. Hij wist overwinningen te boeken op onder andere Keith Jardine, Antonio Rogerio Nogueira, Quinton Jackson Phil Davis en Ovince Saint-Preux. Hoe dichter bij de top, hoe moeilijker ‘Darth’ het had en zo verloor hij op belangrijke momenten van Lyoto Machida, Jon Jones, Glover Teixeira en Anthony Johnson. Bader kwam er niet uit met de UFC en dus besloot de Amerikaan zijn heil elders te zoeken. De voormalig TUF-winnaar stapte de UFC uit terwijl hij de vijfde plek had op de lichtzwaargewicht rankings.

Bader heeft een contract getekend voor zes partijen en laat weten dat hij vol betaald wordt in plaats van een bedrag om te vechten plus een eventuele win bonus. Volgens Bader gaat het om één van de betere contracten in MMA op dit moment.

”Ik denk dat het één van de betere contracten is die er zijn, buiten de UFC-kampioenen om die ook hoge PPV-cijfers hebben.”

Eén van de redenen om over te stappen naar Bellator is de sponsor deal die de UFC heeft met Reebok. Bader kreeg 15K per gevecht in de UFC van Reebok. Iets wat niks is vergeleken met het bedrag dat hij kreeg voor de Reebok deal. Toen wist hij 80K aan sponsors alleen al binnen te slepen.

”Het laagste dat ik ooit verdiend heb, en dat was tijdens de prelims, was 35K. [voor de Reebok deal] Daarnaast kreeg ik rond de 80K aan sponsors.”

Bader heeft ook al een tegenstander in gedachte. Hij hoopt Bellator kampioen Davis te treffen in juni, en laat weten dat het verlaten van de UFC bitterzoet is.

”Het klinkt logisch voor mij dat ik gelijk voor de titel mag vechten. Ik denk niet dat er veel mensen commentaar hebben als ik gelijk een titelgevecht krijgt. Het weg gaan [van de UFC] is bitterzoet. Het is verfrissend en vernieuwend om naar Bellator te gaan, maar ik heb mijn hele carrière in de UFC gevochten. Terugkijkend is het jammer maar tegelijkertijd ook verfrissend. Ik ben enthousiast om iets nieuws te doen.”

Bader sluit zich aan bij onder andere Benson Henderson, Phil Davis, Francis Carmont, Chael Sonnen, Lorenz Larkin, Quinton Jackson en Wanderlei Silva die de overstap van de UFC naar Bellator maakte.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (1)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: Bellator

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Elke maandag ochtend kun je ...

Bellator MMA 157: Dynamite 2 en de terugkeer van Rampage Jackson!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Bellator MMA 157: Dynamite 2 ...

Bellator 166 Dantas vs Warren 2 Recap

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Eduardo Dantas heeft zijn titel ...

Weekly Fight Announcements: Bellator

Kevin Ferguson Jr. zal zijn opwachting maken op Bellator 179 integen D.J. Griffin.