Luke Rockhold
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: thelastfight.com

Luke Rockhold lijkt er eindelijk weer klaar voor. De voormalig middengewicht kampioen staat al een tijdje aan de kant met een knieblessure, maar heeft zelf nu aangegeven bijna weer op oorlogssterkte te verkeren. De vechter van AKA kwam onlangs nog in het nieuws met een opmerkelijk verzoek: het lijkt hem wel wat om naar zwaargewicht te gaan en een partij tegen Fabricio Werdum te vechten. Tussen de twee is er een sluimerende vete gaande, en graag zou Rockhold de vete in de octagon willen bevechten. Werdum heeft echter aangegeven daar niets voor te voelen, en noemde Rockhold al een angsthaas. Vreemd, aangezien de AKA vechter openlijk een zwaargewicht uitdaagt die in de top-5 van die divisie bivakkeert, en zelfs bereid is om naar die gewichtsklasse te komen.

Rockhold verklaarde tegenover Flocombat zijn intenties, en legde even uit hoe hij op Werdum kwam:

“Ik ben er bijna weer klaar voor. We hebben even naar de data gekeken, en 8 juli, International Fight Week lijkt ons wel wat. We zijn er bijna helemaal klaar voor. Het probleem is dat er bijna geen tegenstanders zijn. Iedereen in mijn gewichtsklasse is geboekt. Daarom had ik het over de optie om tegen Werdum te vechten.”

Hij had ook nog wat over het huidige klimaat in de UFC te zeggen. Hij is allerminst tevreden over de gang van zaken van tegenwoordig, en ziet bijvoorbeeld het gevecht van GSP tegen Bisping als een onwelkome draai in de verkeerde richting:

“Ik ben teleurgesteld dat ze dit pad gaan bewandelen. Je haalt het hart uit de sport. Het moet gaan over de beste jongens die tegen elkaar vechten. Dit is de WWE niet. Dit is echt vechten. Daar gaat het om. Dus wanneer ze zulke dingen doen, dan ga je je afvragen waar je mee bezig bent en hoe je dingen benadert.

Maar goed, als ze deze route willen bewandelen, en zulke gevechten willen verkopen, dan doe ik mee. Ik hou er wel van om interesse te kweken. Ik vind het leuk om gevechten voor de fans te maken. Ik weet zeker dat we een hoop lol aan het gevecht met Werdum kunnen hebben. Ik denk dat er veel mensen zullen zijn die dat gevecht willen zien.”

Rockhold kreeg ook te horen dat de Braziliaan op zoek is naar een derde gevecht met Alistair Overeem, maar benadrukt dat hij denkt dat vele fans daar echt niet op zitten te wachten:

“Als je kijkt naar hun laatste gevecht, denk ik dat niemand daarop zit te wachten. Ik denk dat wij veel meer interesse, en veel meer hype kunnen creëren. En meer kaartjes voor ons gevecht kunnen verkopen.” 

Krijgt Rockhold het voor elkaar om Werdum te kooi in te krijgen? De Braziliaan lijkt er niet zo happig op, en dat heeft de voormalig middengewicht kampioen ook door. Wie hij ook als tegenstander krijgt, 8 juli is voor hem de streefdatum om terug te keren.

“We gaan het zien. Ik denk dat Werdum niet durft. Ik ben nu een beetje aan het wachten, wanneer de ideale mogelijkheid zich aandient om terug te komen. Maar ik denk dat 8 juli de datum is. Ik ben nu weer voluit aan het trainen, volle kracht vooruit. Ik ben zeer gedreven om terug te komen en de International Fight Week is gewoon een prachtig podium om dat te doen.”

Rockhold had een week geleden nog een laatste schot voor de boeg voor Werdum:

“Werdum is gek als hij denkt dat hij dichtbij een UFC titel is. Je bent de laatste persoon die ze daar willen zien. Ik ga je er nog beroerder uit laten zien dan USADA heeft kunnen doen.”

Vooralsnog heeft ‘Vai Cavalo‘ niet toegehapt, en het ziet ernaar uit dat hij dat ook niet gaat doen. Wie krijgt Rockhold dan wel als tegenstander? Yoel Romero is als enige in de top-6 van de middengewicht divisie niet geboekt. Of Romero happig zal zijn op een gevecht met Rockhold is nog maar zeer de vraag.
 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like