Tony Ferguson
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Martialartsoctagon.com

UFC 209 heeft voor Tony Ferguson vreemd genoeg een staartje gekregen. Alsof het nog niet erg genoeg was dat ‘El Cucuy‘ noodgedwongen niet in actie kon komen, is naderhand gebleken dat Ferguson niet al zijn geld heeft gekregen. De UFC had echter beloofd om hem zijn show money te geven, een slordige $250.000 dollar. Die belofte is de organisatie echter niet nagekomen. Het maakt de druiven voor Ferguson extra zuur. De vechter gaf een fortuin uit voor de voorbereiding op het gevecht met Khabib Nurmagomedov, en loopt nu zelfs gevaar geld te verliezen voor iets waar hij geen controle over had.

De vechter verscheen maandag op The MMA Hour en gaf ook nog een interview voor MMA Junkie. Daarin gaf de vechter openheid van zaken. Als eerste zei hij waarom hij het gevecht met Michael Johnson niet aannam. Johnson is verantwoordelijk voor de enigste verliespartij van Ferguson, en was bereid op zeer korte termijn het gevecht met Ferguson aan te nemen. ‘El Cucuy‘ wees de partij echter af nadat bleek dat de UFC de vechter minder geld wilde geven:

“Ik ga echt niet voor een salarisverlaging vechten terwijl er ook nog eens geen titel op het spel staat. Dat slaat echt helemaal nergens op. Ik smeekte de UFC mij om een schappelijke betaling om Michael Johnson in elkaar te slaan, maar dat weigerden ze. Het is gewoon niet wat ik wilde. Ze wilden me wel iets geven, maar ik wilde gewoon mijn show money. Ik vond dat ik dat op zijn minst wel verdiend had. Ze wilden mij iets meer dan de helft van mijn show money geven. Dat vind ik echt frustrerend.”

Ferguson wees het gevecht af, en de UFC beloofde volgens de vechter over de brug te komen met het show money. Show money is het geld dat de vechter krijgt om ‘veilig’ op te komen dagen. Dat betekent dus gezond en op gewicht aan de start van het gevecht verschijnen. Ferguson keek echter beteuterd op toen bleek dat de UFC maar deels over de brug was gekomen:

“Dat was echt een klap in mijn gezicht. De kosten die ik maakte voor het trainingskamp voor dit gevecht waren vele malen groter dan elk ander gevecht waar ik me voor voorbereidde. Dit was het grootste gevecht van mijn leven. Dus ik ben eens gaan nadenken: ‘wat beteken ik voor de UFC? Vecht ik nog niet genoeg voor ze? Bloed ik nog niet genoeg voor ze? Dat gaat er nu door mijn hoofd, want ik heb niet verloren. Ik heb alles gedaan wat ik kon om op de weegschaal te verschijnen. En ik dacht echt dat we zouden vechten. Daarom wordt het ook show money genoemd. Dana White zei dat ze een cheque voor me zouden maken, en toen kreeg ik geen check, maar een overschrijving. Ik kreeg een overschrijving, ik keek ernaar, en dacht ‘What the fuck?!’, is dit serieus?!”

Het lijkt het zoveelste geval van een een vechter die door de UFC niet fair wordt behandeld. Er rijzen al tijden lang vragen over de behandeling van vechters door de UFC, en Ferguson had hier ook iets over te zeggen:

“Ik denk dat ze wat beter voor hun vechters moeten zorgen, vooral voor diegene die echt hard voor hun werken. Ik stop hier veel tijd en moeite in. Ik ben één van die keiharde werkers, en ik ben nog nooit negatief tegenover deze organisatie geweest.”

 

Wat is de UFC met Ferguson aan het doen? Het lijkt erop dat de UFC vreemd genoeg ‘El Cucuy‘ straft voor de annulering van het gevecht, iets waar de vechter natuurlijk helemaal niks aan kon doen. Ferguson had zelf ook problemen met de weightcut, niet vreemd natuurlijk wanneer men in overweging neemt dat de vechter 40 pond moet cutten om op streefgewicht te komen.

“Ik vecht tegen wie dan ook, als ik maar niet gestraft wordt voor iets dat een ander verzuimde te doen. Ik deed alles wat mogelijk was om mijn deel te doen. Ik kwam opdagen, deed mijn mediaverplichtingen en kwam op de weegschaal. Ik deed alles. Ik was er helemaal klaar voor.”

Gaat de UFC over de brug komen met de rest van het geld? Of kan Ferguson ernaar fluiten? Ferguson had nog een onderonsje met de UFC president, en kon verder nog melden dat White niet terugbelde nadat de vechter een blik worp op zijn bankrekening. Is White de vechter bewust aan het ontwijken? Hij geeft in zijn laatste statement nog een klein steekje onder water:

“Hij zei dat gevechten als deze in het budget worden opgenomen. Dat waren zijn exacte woorden. Dus je had het geld al, maar wilde het gewoon niet aan me geven. Waarom zou ik in godsnaam voor een organisatie werken als ze me zo benadelen? Hij zei tegen me dat ze verlies zouden draaien (door de annulering van het gevecht), maar ik durf te wedden dat hij ergens op zijn boot zit, of in zijn vliegtuig zit, en doodleuk een kwart miljoen weg zit te gokken.” 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(De uitslag) – Welke opkomende Nederlandse MMA atleet moet op UFC Rotterdam debuteren?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. EDE- Vorige week hebben wij ...

Gustafsson Teixeira

Lichtzwaargewichten bepalen zondag in Stockholm de toekomst van de divisie

Aanstaande zondag is UFC Fight Night 109 in Stockholm, waar met name voor de ...

UFC 209: Inside the Octagon – Nurmagomedov vs. Ferguson

Dan Hardy en John Gooden zijn weer terug met een nieuwe editie van UFC ...

UFC 212 Embedded: Vlog Series – Episode 3

Een nieuwe aflevering van UFC 212 Embedded met onder andere José Aldo, Max Holloway, ...