Tony Ferguson
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Tony Ferguson kreeg dit weekend een enorme teleurstelling te verwerken. ‘El Cucuy‘ kon helaas niet in actie komen, door de gezondheidsproblemen van tegenstander Khabib Nurmagomedov. Het gevecht tussen de twee lichtgewichten werd voor de derde keer afgelast nadat de Rus door de gevolgen van een slechte weightcut het ziekenhuis op moest zoeken. Ferguson weigerde echter niet na te trappen, en wenste ‘The Eagle’ veel beterschap. Tony Ferguson liep door de annulering wel een hoop geld mis. Hij kreeg zijn show money, maar kon een winstbonus natuurlijk vaarwel zeggen. Een paar dagen later lijkt het Ferguson te zijn doorgedrongen, en gooit hij het duidelijk over een andere boeg. Hij verscheen gisteren op The MMA Hour en liet zich kritisch uit over Khabib Nurmagomedov:

“Ik vond wat zijn kamp heeft gedaan zeer onprofessioneel en niet getuigend van enig respect. Vooral omdat er zoveel was geluld in de aanloop naar het gevecht.”

Ferguson had zelf ook een hoop moeite om op gewicht te komen. Naderhand is bekend geworden dat ‘El Cucuy’ zelf ook zeer veel moeite moet doen om op streefgewicht te komen. De vechter weegt buiten fightcamp zo’n 195 pond, wat betekent dat er maar liefst 40 pond vanaf moet. Echter heeft de vechter nooit issues met op streefgewicht komen gehad. Toch was het ook dit keer moeilijk:

“Ik voelde me echt rot, de rechterkant van mijn lichaam deed pijn, mijn rug deed pijn, maar ik lul daar nooit over. Ik moest in de ochtend nog twee pond kwijtraken. Ik verloor dat gewicht, en het was echt verrot. Ik ging naar de wegingen, en ik deed mijn deel. Ik ging toen terug naar het hotel en ik zei dat ik even wilde gaan liggen omdat ik me niet goed voelde. Ik denk dat het van het eten of te snel hydrateren kwam.”

Het hazenslaapje werd echter ruw onderbroken. En Ferguson leek rechtstreeks in een nachtmerrie belandt:

“Toen ik wakker werd van mijn dutje, keek ik recht in de ogen van mijn vrouw en één van mijn managers. Ze vertelden me dat ik moest gaan zitten, en ik dacht even dat er een lid van mijn familie was overleden of zoiets. Ze zeiden dat Khabib naar het ziekenhuis moest. Ik dacht er niet zoveel van. Ik dacht, ok hij moet even naar het ziekenhuis, maar het gevecht blijft gewoon staan. Ik weet niet precies wat er aan de hand was, want niemand had wat van hem gehoord. Toen hoorde ik dat hij in het ziekenhuis was, en dat het gevecht geannuleerd werd. Ik was in shock.”

Ferguson kreeg ook lucht van de UFC Embedded video waarin te zien was dat Khabib zich te goed deed aan een uitgebreide maaltijd, met een toetje als vooraf. De Rus nuttigde tiramisu, en dat kon op totaal geen begrip van Ferguson rekenen. En daar valt wel wat voor te zeggen. Het is op zijn zachtst gezegd niet erg slim van de Rus om zulke dingen tot zich te nemen voor zo’n groot gevecht.  ‘El Cucuy’ wil nog wel tegen de Rus vechten, maar daar zijn wel voorwaarden aan verbonden.

“Ik wil graag tegen Khabib vechten, maar er is geen garantie dat hij opdaagt en op gewicht komt. En ik zag dat hij een paar weken geleden op embedded tiramisu aan het eten was. Ik dacht echt, wat is die gast nou aan het doen?! Is ‘ie dit nou echt aan het doen? Het is zo onprofessioneel! En het getuigt van geen respect.”

De vechter denkt dat er nu geen twijfel meer moet zijn wie het gevecht met kampioen Conor McGregor moet krijgen. Ondanks dat het gevecht met Khabib niet heeft plaatsgevonden, vindt Ferguson dat hij als winnaar uit de strijd is gekomen:

“Mijn volgende gevecht moet voor de titel zijn. Ik heb het verdomme verdiend. Ik kom zeker opdagen. Ik heb al mijn huiswerk gedaan. Voor dit gevecht heb ik alles gegeven. Maar als ik nog een keer tegen Khabib moet vechten, moet er wel iets van een verzekering of garantie komen.”

Heeft Ferguson hier gelijk? En is hij de volgende tegenstander van Conor McGregor? Of gaat de UFC het gevecht opnieuw proberen te boeken?

Het originele artikel verscheen op MMA Fighting.

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Ian McCall: “mijn lichaam kapte er gewoon mee”.

Pech blijft Ian McCall achtervolgen. Voor UFC 208 kapte zijn lichaam er simpelweg mee. ...

UFC 218 Free Fight: Mike Brown vs. José Aldo

In deze editie van UFC Free Fight zien we de confrontatie tussen Mike Brown vs. ...

Rafael Dos Anjos: ”Conor McGregor verslaat Eddie Alvarez, en dan pak ik de belt.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Rafael Dos Anjos verloor zijn ...

UFC 220 Embedded: Vlog Series – Episode 3

Een nieuwe editie van UFC 220 Embedded met onder andere Stipe Miocic, Francis Ngannou, ...