Tony Ferguson
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Sherdog

Het was de laatste weken een rumoer van jewelste rondom Tony Ferguson. Er was een hoop verbaal vuurwerk tussen hem en Khabib Nurmagomedov, maar helaas kwam het niet tot klappen in de octagon. De Rus moest vanwege gezondheidsproblemen verstek laten gaan op UFC 209. De MMA wereld liet gezamenlijk een traan. Opnieuw ging het langverwachte gevecht tussen de twee kemphanen niet door. Inmiddels is Tony Ferguson zelf maar op zoek gegaan naar een nieuwe tegenstander. Bij The MMA Hour, waar hij voor de tweede opeenvolgende week een verschijning maakte, weidde ‘El Cucuy‘ even uit:

“Ik ben een professional, dus ik ga proberen me hier overheen te zetten. Ik wil Khabib best een kans geven om terug te komen, maar volgens mij gaat het nu niet zo goed met hem. Ik weet dus niet echt zeker wie er nu gaat komen. Ik ben er in ieder geval klaar voor. Mijn lichaam kent niks anders dan nu te vechten, en dus wil ik dat graag gaan doen. Ik wil heel snel weer vechten. Ik wil voor de belt vechten.”

Er zijn genoeg vechters die wel tegen Ferguson willen vechten. Zo wil Edson Barboza een rematch, Lando Vannata wil dat eveneens. Daar is de vechter zelf echter niet mee bezig. Er is één naam die hem zeer interesseert:

“Ik gooi maar eens een naam in de hoed. Ik denk dat Nate Diaz en ik een mooie show kunnen neerzetten. Zijn ranking deugt voor geen meter, maar ik zie eigenlijk niemand anders. Edson Barboza wil tegen me vechten, tja het is wat het is. Het is allemaal onduidelijk. Ik wil voor de titel vechten. Ik wil een eerlijk gevecht, ik wil de octagon instappen en mijn tegenstander, wie het ook is, in elkaar slaan. En daarna wil ik Conor in elkaar slaan. Ik weet niet wat hij nu aan het doen is, maar laten we gewoon vechten.”

Terug naar Nate Diaz. Ferguson gaf uitgebreid uitleg over zijn voorkeur voor Diaz:

“Hij is een aardig goeie striker. Ik heb trouwens al lang niemand meer knockout geslagen. Ik probeer niet op de zaken vooruit te lopen en te zeggen dat ik hem knockout ga slaan, maar ik denk dat mijn boksen beter is dan die van hem. Mijn stand-up is beter, maar dit is niet een bokswedstrijd, maar MMA. En ik begin net takedowns en ander tof spul in mijn repertoire toe te voegen. Ik ben nu bezig om ook ankle locks bij mijn wapens te voegen. En dat heb ik aan Eddie Bravo te danken. Hij krijgt veel te weinig krediet.”

Ferguson blijkt dus wel een beetje kieskeurig. Edson Barboza, daar schiet hij op dit moment niet veel mee op. En andere vechters kunnen zijn interesse ook niet bepaald wekken:

“Laten we zeggen dat ik wel weer tegen Edson Barboza wil vechten. Wat schiet ik daarmee op? Helemaal niets. Neem Michael Johnson nou. Dat is misschien wel interessant. Maar ik ben eigenlijk niet van plan om zo laag op de ranking naar tegenstanders te zoeken. Ik heb keihard gewerkt. Ik wil die belt pakken en verder op de ranking stijgen.”

Een andere naam die viel, is de naam van Michael Chiesa. ‘Maverick‘ zou eigenlijk op UFC Fight Night Sioux Falls tegen ‘El Cucuy‘ vechten, maar de vechter raakte geblesseerd. Zijn plaats werd ingenomen door Lando Vannata, die op het evenement zijn debuut in de UFC maakte. Een grote verrassing leek in de maak toen Vannata in de eerste ronde Ferguson naar de grond sloeg. ‘El Cucuy‘ overleefde de aanslag, en stelde in de tweede ronde met zijn karakteristieke d’arce choke orde op zaken.

“En Michael Chiesa? Ja, ik hoorde dat hij mijn naam weer eens noemde. Maar in South Dakota kwam hij niet opdagen. Dat gevecht doet ook helemaal niets voor me. Nate is één van die gasten die me wel goed kan uitdagen. Hij is gewoon een goeie vechter. Hij heeft een zwarte band in BJJ, en ik heb daar respect voor.”

Nate Diaz lijkt dus de enige gegadigde. Ferguson heeft dus zijn pijlen op de heer Diaz gericht, en kwam ook met een eventuele datum en een laatste uitdaging:

“Juli lijkt me prima. Hoe sneller we dit kunnen doen, des te beter. Noem de plaats en tijd, ik kom opdagen, en ik sla hem knockout. Don’t be scared homie.”

Dit gevecht zou weleens groot genoeg voor Diaz kunnen zijn. Na zijn epische oorlogen met Conor McGregor wilde Diaz maar een paar dingen: een derde oorlog met Conor, of een groot gevecht op lichtgewicht. Het is nu aan Nate Diaz. Gaat hij happen?

Het originele artikel verscheen op MMA Fighting.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like