Tony Ferguson
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Zaterdagnacht is het zover, en kunnen wij eindelijk gaan genieten van het gevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson. Het is een drukke week geweest, met heel veel content over de twee vechters. ‘The Eagle’ en ‘El Cucuy’ benadrukten nog maar eens dat de twee elkaar absoluut niet liggen, en zaterdag elkaars gezichten graag willen bewerken. Maar ze namen ook van de gelegenheid gebruik om te zeggen dat hun gevecht voor de werkelijke lichtgewicht titel gaat, maar ook het ware main event van de avond is. De lichtgewichten brengen beide lange win streaks naar de octagon, en het gevecht kan niet anders dan episch worden.

Dat vroeg natuurlijk om een reactie van Tyron Woodley. ‘The Chosen One‘ was kort en krachtig over de statement van beide lichtgewichten: “Ik en Stephen zijn niets voor niets het main event.” 

Tony Ferguson laat het echter niet hierbij. Hij heeft in de aanloop naar zijn eigen gevecht ook zijn ogen gericht op de weltergewicht kampioen. In een eerder stadium was ‘El Cucuy‘ van plan om  tussen verschillende gewichtsklassen te springen. 145 pond en 170 pond leken hem beide haalbaar. Over de weltergewicht divisie en de kampioen zei hij het volgende:

“Ik hoorde dat hij een antwoord had, maar weet je wat? Hij kan maar beter uitkijken want ik won ‘The Ultimate Fighter’ op 170 pond!”

Een overstap naar 170 pond is voor Ferguson één van de mogelijkheden, maar hij benadrukt dat de overstap niet hoeft wanneer Stephen Thompson de titel afpakt van Tyron Woodley. De vechter moedigt openlijk een overwinning van ‘Wonderboy‘ aan:

“Je hebt een goede vent, namelijk Stephen Thompson, op 170 pond. Dus weet je? De kroon moet door iemand worden gedragen die echt goed is. Want kampioenen worden in het duister gemaakt. We hebben al die aandacht en spotlights niet nodig. Dat gedoe is voor de anderen. Maar de mensen die op dit moment de kronen dragen, je hebt Max Holloway op 145 pond, en dat vind ik meer dan prima. Die kroon is in goede handen. Ik hoef in ieder geval niet naar die gewichtsklasse te gaan. 

Op 170 pond gaan we meemaken dat ‘Wonderboy’ Woodley tot moes gaat slaan. Wacht, ik ga dat even anders zeggen. Ik hoop dat ze een geweldige partij neer gaan zetten, en ik hoop dat ‘Wonderboy’ wint. Dus op 170 zit het wel snor. Als de kroon op het hoofd van Thompson zit, dan hoef ik niet naar 170 pond te gaan. Want waar ik vandaan kom, daar hebben we respect voor gewichtsklassen. En ik zal met plezier de kroon op 155 pond vasthouden, voor een hele lange tijd.”

Duidelijke taal van Ferguson, die niet echt een fan van Tyron Woodley lijkt te zijn. Gaan we in de toekomst een gevecht tussen de twee zien?

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Tyron Woodley

Tyron Woodley: “Ik ga nu echt moeilijk doen.”

Tyron Woodley heeft na zijn gewonnen gevecht tegen Stephen Thompson opnieuw te maken met ...

Alistair Overeem: “Je kunt zien dat hij zo sterk is als een os.”

Alistair Overeem zal zijn nummer 1 plek verdedigen op UFC 218 tegen Francis Ngannou. ...

Live verslag – UFC Gdansk: Cowboy vs Till

Vanavond zie je hoe Darren Till het gaat doen tegen Donald Cerrone. EPIC MMA ...