Tony Ferguson
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

UFC 209 verloor gisteren zijn co-main event en misschien wel het meest geanticipeerde gevecht sinds tijden. Het gevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson werd tot afgrijzen van de gehele MMA wereld afgelast, vanwege gezondheidsproblemen van Khabib. De Rus werd ziek door de gevolgen van de weightcut, en moest noodgedwongen het gevecht laten schieten.

Echter weigert Tony Ferguson zijn tegenstander nog verder de grond in te trappen. Op twitter wenste hij ‘The Eagle‘ veel beterschap:

Tony Ferguson laat met zijn oprechte beterschap wens zich van zijn beste kant zien. Na de enorme haat en nijd van beide kanten van de afgelopen weken is het verfrissend dat ‘El Cucuy’ zich een sportief man toont. Voor Ferguson zijn de druiven zuur. Hij trainde al vanaf januari voor dit gevecht en ziet zijn grote kans als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Andere tegenstanders?

De UFC was echter achter de schermen koortsachtig bezig om snel vervanging voor Ferguson te regelen. Eddie Alvarez bood zichzelf aan, maar woog teveel om op korte termijn in te stappen. Hetzelfde gold voor Nate Diaz. Een Diaz broer op de kaart had potentieel de kaart enigszins kunnen redden. De afwezigheid van de Diaz broers op de 209 kaart was voor velen niet te verklaren. Echter heeft dat natuurlijk ook met de halsstarrige houding van beide te maken. Nate wil alleen een heel groot gevecht op lichtgewicht en voor minder dan 20 miljoen dollar neemt hij de telefoon niet eens op. Nick Diaz heeft inmiddels al drie gevechten afgewezen.

Ook Lando Vannata, die al een keer heldhaftig tegen Ferguson vocht, bood zich aan om de plaats van Khabib over te nemen. ‘Groovy’ staat zelf ook op de kaart, zijn tegenstander is David Teymur. Tussen Ferguson en Vannata is er ook wat bad blood. De eerste partij werd gewonnen door Ferguson, door middel van zijn gepatenteerde d’arce choke, maar Vannata gaf zeer goed partij en sloeg ‘El Cucuy‘ in de eerste ronde hard tegen de grond. Omdat ‘Groovy‘ de partij op twee weken tijd had aangenomen, was er van enige conditie vrijwel geen sprake. Vannata kon Ferguson niet finishen en dat kwam hem duur te staan. Na de partij verklaarde Ferguson dat hij niet voluit was gegaan, wat natuurlijk leidde tot een verhitte reactie van ‘Groovy‘: “You’re a fuckin idiot. I’m gonna put your head on a stick the next time we meet.”

Michael Johnson, die Tony Ferguson zijn enige verliespartij in de UFC toebracht, was ter plaatse en ook hij werd gepolst of hij op zeer korte termijn kon instappen. ‘The Menace’  kon eventueel op gewicht komen en had het gevecht al aangenomen. Er werd vervolgens gewacht op instemming van Ferguson. Die liet echter weten niet in te stemmen met het gevecht, en dat kwam vooral omdat de UFC hem minder geld wilde geven, en bovendien zou het gevecht dan niet om de interim titel gaan. Dat was voor Ferguson niet acceptabel, zo verklaarde hij tegenover Megan Olivi:

“Ze wilden me minder geld geven. Ze wilden me geen titelshot meer geven. Ze wilden me niks geven wat ook maar in de buurt kwam. Ik begrijp dat dit zaken zijn. Maar ik ben een man, ik heb een familie om voor te zorgen en begrijp de gang van zaken. Maar ik heb hier heel veel tijd en moeite in gestoken. Dit is echt verrot. Het is echt, echt verrot dat ik dit zo moet meemaken.”

Dana White not amused

Naderhand is er allemaal informatie naar boven gekomen omtrent het team van Khabib. En Dana White was not amused. De UFC president zegt dat het team van Khabib de zaak niet via de juiste kanalen heeft afgehandeld, zo verklaart hij  tegenover Megan Olivi:

“Zijn team heeft hem gewoon naar één of ander ziekenhuis gebracht in Las Vegas. In plaats daarvan hadden ze onze dokter en Brianna Mattison, die over alle medische zaken gaat, moeten bellen. Ze gingen hun eigen eigen weg. Als ze het op de juiste manier hadden afgehandeld, hadden we het gevecht nog kunnen redden.”

Dana White zei verder ook nog dat de Rus tot op 6 pond van het streefgewicht was gekomen, en toen ging het allemaal gruwelijk fout:

“Het is nooit goed (weightcutten). Als je het doet, en het gaat fout, dan is het echt slecht voor je nieren en je lever. Het is gewoon erg slecht voor alles. Het gaat nu wel goed met hem. Hij komt er wel bovenop. Maar nee, het is echt nooit goed.”

Het roept opnieuw vragen op over de gevaren van weightcuts. Sommige vechters moeten halsbrekende capriolen uithalen om op streefgewicht te komen, en één daarvan is Khabib gebleken. Volgens verscheidene bronnen moet de Rus 35 pond verliezen om op 155 pond te komen, en dat is natuurlijk veel te veel en eigenlijk niet verantwoord. Khabib gaf zelf aan dat op gewicht komen voor hem een rigoureus proces is, en werd bemoeilijkt door het infuus verbod. Moet de Rus ook de hand in eigen boezem steken?

What’s next?

Het is nog even afwachten wat de UFC met beide vechters van plan is. Het is niet de eerste keer dat de Rus een gevecht moet laten schieten, dit keer is een blessure niet de boosdoener, maar een slechte weightcut. Gaat de UFC het gevecht nog een keer boeken, of is driemaal scheepsrecht? Het is immers al de derde keer dat het gevecht niet tot stand is gekomen. Heeft de UFC er nu schoon genoeg van? De manager van Khabib bracht een statement naar buiten:

“Ik vind het echt erg voor Tony en zijn kamp. Maar het belangrijkste is nu de gezondheid van Khabib. Hij is nu aan het bijkomen in zijn kamer. We denken nu even niet aan wat komen gaat. Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden aan Tony, zijn team, de UFC en alle fans. We keken zo erg naar dit gevecht uit.

Tony Ferguson maakte een verrassende opwachting bij de ceremoniële wegingen en liet ook even van zich horen. Opnieuw bleek hij uiterst eervol en een class act:

“Khabib is een echte krijger. Ik weet dat hij zeker terug komt. Maar ik dacht echt dat het een nachtmerrie was. Iets dat nog erger is dan de boeman (El Cucuy). Het is gewoon iets wat hij moest ondergaan, en dit is iets dat in onze sport nou eenmaal gebeurt. Ik wil niks slechts over de UFC of Khabib zeggen. Alles gebeurt met een reden. Dit is een vechter sport. Dus ik wil dat elke van jullie wat liefde aan de UFC en Khabib geeft. En ik wil echt dat jullie deze pay-per-view aanschaffen, want de rest van de kaart is geweldig! Ik waarder dat jullie mij volgen op de weg naar de overwinning. Ik hou van julie allemaal.”

De UFC heeft inmiddels aangekondigd dat Lando Vannata en David Teymur het co-main event gaan verzorgen.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Donald “Cowboy” Cerrone verslaat Matt Brown en komt dichter bij het breken van UFC records

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMAJunkie/USA today Het Co-main ...

UFC Brasilia: Cyborg vs Lansberg: Line-up, uitzendtijden en zenders

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Zaterdag 24 september zal Cristiane ...

UFC 211 Free Fight: Miocic vs. Overeem

Vier maanden nadat Stipe Miocic zijn titel won stapte hij in zijn hometown Cleveland ...

UFC 206 Free Fight: Max Holloway vs Ricardo Lamas

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Max ‘Blessed’ Holloway mag na ...