Tyron Woodley
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Het lijkt dat de naam van Tyron Woodley maar niet uit het nieuws kan blijven. De weltergewicht kampioen won met de hakken over de sloot zijn rematch met Stephen Thompson op UFC 209, maar kreeg bergen kritiek over zich heen. Zowel fans als journalisten waren uiterst kritisch op zowel Woodley als Thompson, en dat lijkt niet onterecht. Het gevecht werd een tactisch schouwspel, dat op weinig enthousiasme kon rekenen. Woodley kwam in de laatste ronde wel dichtbij een finish, maar het mocht niet baten. De fans uitten tijdens en na de vechtpartij luidkeels hun onvrede. Ook UFC president Dana White was zeker niet in zijn nopjes en uitte ook kritiek op de kampioen, en vond zelfs dat Thompson het gevecht had gewonnen. White en Woodley zijn al een tijdje met elkaar in de weer, en nu volgt het laatste hoofdstuk in de verbale oorlog tussen de twee. Woodley verklaarde tegenover TMZ Sports:

 

“Dana White vond dat ik het eerste gevecht had gewonnen, maar heeft dat publiekelijk niet gezegd. Ik vond het smakeloos dat hij zei dat hij dacht dat Thompson had gewonnen. Ik had net zo goed kunnen zeggen dat ik zijn promotie van het gevecht ook niet goed vond. En dat vind ik ook. Ik vind dat ze mij als kampioen niet goed hebben gepromoot.”

Woodley kreeg van één jurylid een 10-8 voor zijn vijfde ronde toegekend. In die vijfde ronde maakte hij bijna een einde aan het gevecht. De score kon echter niet op begrip rekenen van zowel de voorzitter van de NSAC, als Dana White. Beide heren lieten zich ook uit hierover. En dat schoot bij Woodley weer in het verkeerde keelgat:

“Heb je ooit gehoord dat een voorzitter zich zo uitlaat over de beslissing van een jurylid? ‘Man, man, man, hij had nooit die 10-8 moeten geven?’ Heb je dat ooit zo gehoord? Waarom gebeurt het bij mijn gevecht, terwijl die 10-8 eigenlijk niet in de uiteindelijke beslissing van belang was? Het jurylid dat die 10-8 gaf, was de persoon die het gevecht als een draw scoorde. Dus waarom maken we hier zo’n punt over? Dat hadden ze in New York moeten doen. Ik ga me nu even gedeisd houden. Ik ga m’n eigen dingen doen. Maar godsamme, ik ga ook echt moeilijk doen nu.”

Waar White en Woodley voor UFC 209 enigszins joviaal met elkaar omgingen, lijkt het tij nu weer gekeerd. Is de kampioen bezig met carrière vernietiging? Hij kan al op niet veel sympathie van de fans rekenen, en dat lijkt met deze uitspraken erger te worden. En ook Dana White is niet bepaald happy met zijn weltergewicht kampioen:

“Tyron Woodley zei dat hij Thompson ging vernietigen. En dat er geen twijfel meer zou bestaan over wie de kampioen is. Raad eens, er zijn nog steeds twijfels. Ik zal je eens vertellen, wanneer je zo presteert, en je wordt 5 rondes lang uitgefloten, op een gegeven moment zo hard dat je niet eens meer je interview kan doen, dan kan je beter je mond houden en doorgaan. Je kan dan beter zo snel mogelijk een nieuw gevecht aannemen en proberen dat slechte optreden achter je te laten.”

Maar White was nog niet klaar. Ook had hij nog een niet mis te verstaan verkapt dreigement aan het adres van ‘The Chosen One’:

“Er is hier maar één iemand die de lakens uitdeelt, en hoe sneller je je dat realiseert, des te beter!”

Is Dana White de opmerkingen van Woodley zat? Het lijkt er wel op. Woodley had op de persconferentie na UFC 209 nog wel wat andere dingen over het gevecht te vertellen.

“Wanneer je voor de tweede keer tegen iemand vecht, en helemaal tegen iemand als Wonderboy, hij is zo creatief. Er zijn heel veel mensen die zich niet realiseren dat wat ik in de octagon zie, niet hetzelfde is als wat de fans zien. Ze willen graag dat je als een bulldozer naar voren stormt, omdat ze me dat zo vaak hebben zien doen. Maar toen ik een paar keer naar voren kwam, werd ik begroet door twee snelle rechterstoten op de zijkant van mijn hoofd. Hij is waarschijnlijk de beste counter vechter in onze divisie, dus ik moest echt op mijn tellen passen. Ik moest ook geduldig zijn, en ik moest het boegeroep negeren. Ik moest de juiste opening vinden om dichtbij te komen, en het duurde een tijdje voordat ik die vond. Maar ik heb het voor elkaar gekregen.”

Woodley bleek opnieuw zeer afwachtend en beducht op de gevaarlijke trappen van Wonderboy. De kampioen heeft echter in 10 rondes geen zware schade opgelopen, en leek Thompson te neutraliseren. Het kon echter niet op sympathie rekenen van zowel fans als journalisten. Woodley lijkt zich echter van geen kwaad bewust:

“Hij maakte het moeilijk. Hij wilde niet gaan waar ik wilde dat hij ging. Hij ging wanneer hij wilde, en dat was moeilijk voor me. Ik sloeg hem een paar keer met een linkerhoek, maar ik kon hem niet heel hard raken. Je kan zijn stijl niet negeren of geen respect naar zijn stijl tonen. Wanneer je denkt dat je het door hebt, komen er ineens stoten en trappen uit rare hoeken door, en wordt je knockout geslagen. Ik weet dat dit een sport is waar iedereen gek is op knockout. En ik weet dat iedereen van bloed houdt. Ik hou er ook van. Maar ik hou er nog meer van om kampioen te zijn. Soms kan je gewoon geen mooie partij voorschotelen.”

Wat ligt er in het verschiet voor de weltergewicht kampioen? Zelf gaf hij op de MMA Hour aan wel in te zijn voor een titelgevecht op International Fight Week. Wordt dat tegen Demian Maia of Jorge Masvidal? Of krijgt Nick Diaz een telefoontje van de UFC?

De originele artikelen verschenen op MMA Fighting.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

TUF 24 Aflevering 4 ‘Torenhoge favoriet vs Longshot-outsider’

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aflevering 4 stond in het ...

Cody Garbrandt wil money fight met Aldo of McGregor

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Cody ‘No Love’ Garbrandt versloeg ...

Keert GSP dan eindelijk terug?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Het ziet ernaar uit dat ...

UFC 216 Embedded: Vlog Series – Episode 3

Een nieuwe aflevering van UFC 216 Embedded met Demetrious Johnson, Tony Ferguson. Ray Borg, ...