Siver vs Penn
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Crossfire

De UFC gaat vrolijk door met het inplannen van evenementen en gevechten. Op 25 juni zal in Oklahoma weer een Fight Night plaatsvinden, en inmiddels heeft de organisatie twee grote gevechten klaarliggen. BJ Penn gaat het opnemen tegen Denis Siver, en Tim Boetsch gaat het opnemen tegen Johny Hendricks.

BJ Penn vs Denis Siver

Het is curieus te noemen dat de UFC dit gevecht nu wel maakt. Het gevecht stond al eerder op het programma, namelijk voor UFC 199. De partij ging niet door vanwege een blessure van Siver. Daarna kwam de UFC uit bij Cole Miller als nieuwe tegenstander voor de legende Penn. Maar ook dat ging niet door. ‘The Prodigy’ werd door USADA op de vingers getikt vanwege het gebruik van een illegaal infuus. Penn kreeg zes maanden schorsing aan zijn broek vanwege het vergrijp. Op UFC Fight Night Manila stond Penn als hoofdattractie op de kaart, en zou hij tegen Ricardo Lamas gaan vechten. De stap van Miller naar Lamas was een behoorlijke. Velen waren er al van overtuigd dat de matchmaking niet deugde. Echter viel door een blessure van Penn het plannetje van de UFC in het water. Het gehele evenement werd voor het gemak maar geschrapt, het was pas de tweede keer in de geschiedenis van de UFC dat zoiets gebeurde.

De vreemde matchmaking van de UFC kende zijn weerga nog niet. Want voor UFC Fight Night Phoenix besloot de organisatie dat Penn het tegen Yair Rodriguez moest opnemen. Penn, met zijn 38 jaar en vele jaren van inactiviteit, moest ineens ‘Pantera‘ gaan bestrijden, die als een groot talent en toekomstig kampioen werd bestempeld. Het gevecht liep uit op een regelrecht fiasco voor Penn, die in twee rondes uit alle hoeken werd bestookt door de Mexicaan. Hij werd in de tweede ronde door de scheidsrechter uit zijn lijden verlost. Onmiddellijk waren er vele fans en journalisten die vonden dat Penn beter niet terug had moeten komen. Maar was dat ook zo?

Nu gaat Penn het nog een keer proberen. En het gevecht met Siver lijkt een veel logischere stap voor ‘The Prodigy‘. Een gevecht tussen twee veteranen op hun retour. Kan Penn dit keer wel laten zien dat zijn beslissing om terug te keren de juiste keuze was?

Het is alweer een tijdje geleden dat Denis Siver vocht. Hij verloor zijn laatste partij op jurybesluit, en dat dateert alweer van juni 2015. Tatsuya Kawajiri was zijn tegenstander.

Tim Boetsch vs Johny Hendricks

De clash tussen Boetsch en Hendricks is een interessante. Hendricks is eigenlijk qua postuur te klein voor 185 pond, en zal nu tegen de uit de kluiten gewassen ‘Barbarian‘ komen te staan. Voor ‘Bigg Rigg’ wordt het een grote test, een grotere test dan zijn laatste partij tegen Hector Lombard. Hendricks zag er in de partij niet onaardig uit, en kon met goede head movement en goed voetenwerk de bommen van Lombard ontwijken. In de aanloop naar het gevecht waren er ook geen problemen met de weightcut, waar normaal Hendricks zeer veel moeite moet doen om op streefgewicht te komen.

‘The Barbarian’, zoals Boetsch toepasselijk wordt genoemd, verloor zijn laatste gevecht kansloos tegen Jacare Souza. In de eerste ronde werd hij door een prachtige kimura van de Braziliaan verschalkt. Met een overwinning kan hij weer enigszins zicht houden op aansluiting bij de top-10. Wie trekt de partij naar zich toe? Kan Hendricks zich permanent nestelen in de middengewicht divisie? We gaan het meemaken op 25 juni in Oklahoma City. De Chesapeake Arena, thuishaven van de Oklahoma City Thunder, zal op die avond het decor zijn van de gevechten.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Jones over de uitspraak van zijn rechtzaak

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Als eerder aangegeven op UFC ...

Tyron Woodley: ”Ik ben veruit de slechtst behandelde kampioen in de geschiedenis van de UFC.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Tyron ‘The Chosen One’ Woodley ...

Mark Hunt: “Nederlanders zijn goede vechters, niet alleen in het kickboksen.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande zaterdagnacht nemen Mark Hunt ...

Stefan Struve heeft een nieuwe tegenstander

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Heel even was het niet ...