Vitor Belfort
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Vitor Belfort verloor afgelopen zaterdagnacht van Kelvin Gastelum. Helaas kon hij de Braziliaanse fans niet trakteren op een overwinning, maar werd voor de derde achtereenvolgende keer technisch knockout geslagen. Het lijkt erop dat de tijd is gekomen om de handschoenen in de octagon achter te laten. Belfort is inmiddels 39 jaar oud en heeft een grote carrière gevuld met hoogtepunten achter de rug.

The Phenom‘ kwam voor het gevecht nog met strijdbare taal, en had nog een opmerkelijk idee voor de UFC. De Braziliaanse legende voelt wel wat voor een Legend League:

”Ik heb zelf een idee die ik aan de UFC wil voorleggen. Het gaat om een nieuwe league binnen de UFC. Ik kan wel zien dat we iets nieuws nodig hebben. Deze nieuwe eigenaren willen iets nieuws creëren. Er zijn veel veranderingen aan de gang. Wat ik aan hun wil voorleggen is een nieuwe league binnenin de UFC, de Legend League. Hier kunnen we gepensioneerde vechters terug laten komen om meer tickets te verkopen, meer opties te geven en de waarde te laten verhogen. Ik kan dat wel gaan leiden. We kunnen een titel gevecht doen tussen mij en een andere legende, en zo kunnen we aan iets nieuws beginnen in de UFC.”

Of het plan van de grond kan komen, is nog maar zeer de vraag. Wat echter wel zo klaar als een klontje is, is dat Belfort het simpelweg niet meer kan bijbenen. In de middengewicht divisie, die gevuld is met enorm sterke tegenstanders, kan ‘The Phenom‘ geen potten meer breken. Iets wat hij zelf nu ook onderkent:

“Ik ga ermee stoppen. Tenzij de UFC deze legende divisie maakt, dan kunnen we nog wel even doorgaan. Maar trainen voor gevechten van vijf rondes kan mijn lichaam niet meer aan. Ik was echt in vorm, maar hij raakte me een paar keer echt goed en het was Kelvin’s avond. Ik was goed voorbereid, en mijn team werkte echt hard. Het is echt frustrerend, want het zag er goed voor me uit, tot dat ene moment. Ik had er vertrouwen in dat ik een knockout ging scoren, maar het tegenovergestelde gebeurde.  We moeten onszelf opnieuw uitvinden. Het was niet de eerste keer, en het zal zeker niet de laatste keer zijn. Ik hoop wel dat het de laatste keer was.

Het is tijd om het professionele vechter’s hoofdstuk te sluiten. Mijn lichaam is niet meer gebouwd voor de training. Het is te pijnlijk. Ik heb meer dan 14 operaties gehad. Ik heb in de octagon alles gegeven. Het is klote dat ik voor mijn landgenoten zaterdag niet kon winnen, maar goed, het gebeurt.”

Belfort wil op gepaste manier afscheid nemen van de UFC. Hij heeft al een datum op het oog, namelijk 3 juni. Dan vindt in Rio de Janeiro UFC 212 plaats, en het lijkt ‘The Phenom’ wel wat om daar zijn carrière af te sluiten.

“Ik heb zo uit het hoofd niet één twee drie een iemand waartegen ik wil vechten. Ik wil alleen niet tegen een Braziliaan vechten. We moeten even met de UFC om de tafel gaan zitten om te bepalen welke tegenstander interessant is. Ik heb nooit gevechten afgeslagen, en ik heb altijd tegen de moeilijkste tegenstanders in de divisie gevochten. Mijn laatste gevecht moet speciaal zijn voor de fans. Laten we kijken of dit mogelijk gemaakt kan worden.”

Het originele artikel verscheen op MMA Fighting.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

WSOF 23

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Deze vrijdag zal World Series ...

World Series of Fighting 24: Fitch vs. Okami

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Na een succesvol event in ...