Al Iaquinta
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Bloody Elbow

Al Iaquinta maakt zich op om zaterdag zijn rentree in de UFC te maken. Wij vernamen het laatst iets over Iaquinta toen hij weigerde op UFC 205 te vechten. De vechter was zeer ontevreden over zijn salaris, en besloot zijn vecht overeenkomst niet te tekenen. Daardoor mistte hij de kans om in zijn thuisstad te vechten, en kwam een langgekoesterde droom niet uit. Maar Iaquinta ging nog een stap verder. Hij verraste in 2016 vriend en vijand door aan te kondigen dat hij klaar met MMA was, en verdween prompt uit de scene. ‘Raging‘ Al koos voor een carrière in onroerend goed, maar is daar inmiddels noodgedwongen op teruggekomen. Voor hij uit de UFC vertrok stond Iaquinta bekend als één van de beste prospects uit de lichtgewicht divisie. In zijn laatste gevecht stond hij tegenover Jorge Masvidal, die toen nog op 155 pond uitkwam. In een boeiend gevecht van drie rondes was ‘Raging‘ verrassend en discutabel de baas over ‘Gamebred‘. De New Yorker liep een hoop schade op, en kon de flitsende jab van Masvidal niet stoppen, maar overtuigde de jury blijkbaar genoeg om de overwinning in de zak mee te nemen.

Iaquinta won voor de partij tegen Masvidal die maal op een rij, tegen niet de minste jongens. Joe Lauzon en Ross Pearson bezweken allebei onder het technische geweld van de pupil van Matt Serra en Ray Longo.

Voor zijn rentree heeft de UFC een hele grote jongen voor hem in petto: niemand minder dan Diego Sanchez. De bloed fanatieke Sanchez is bij de fans mateloos populair vanwege zijn nietsontziende vechtstijl en zijn verlangen om er altijd een ‘slugfest‘ van te maken. Iaquinta denkt echter dat hij van Sanchez niet zoveel te vrezen heeft. Hij verklaarde tegenover Flocombat:

“Ik denk dat het een echt goed gevecht voor me is. Iedereen denkt dat het zo’n gek gevecht gaat worden. Ik zie dat echter niet gebeuren. Ik ben technisch veel beter dan hem. Ik liet in het gevecht met Masvidal zien waar ik ben als vechter. Ik incasseerde alles wat hij gooide, en ik kwam terug. Ik zie het niet gebeuren dat Diego hetzelfde doet. Mijn cardio gaat echt geweldig zijn. Diego’s grootste wapen is ook zijn cardio. Het is echt geweldig. Hij blijft maar gaan, en dat is deels omdat hij gestoord is. Hij heeft niet eens door dat hij moe hoort te zijn. Als je hard werkt, dan wordt je moe. Zo werkt dat nou eenmaal. Maar hij is zo gek dat hij dat concept niet snapt. Hij wordt niet moe. En dat begrijp ik, en daar ben ik klaar voor. 

Zijn onberekenbaarheid is ook een grote kracht van hem. Hij is zo gestoord dat hij zelf niet eens weet wat hij gaat doen. Hoe kan iemand anders dan weten wat hij gaat doen? Dat zijn dus de twee dingen waar ik goed op moet gaan letten. Ik heb er hard voor getraind. Ik ben fit. Mijn techniek is beter dan ooit van te voren.”

Iaquinta weet wel dat hij toch wel een beetje op zijn tellen moet passen. Sanchez is zeer agressief en zal naar voren blijven komen, en kan bouwen op zijn ijzersterke kin en zijn enorme incasseringsvermogen. Voor ‘Raging‘ is het natuurlijk ook alweer een tijdje geleden dat hij gevochten heeft, terwijl ‘The Lionheart‘ wel actief is gebleven. De paden van de twee vechters kruisden al een paar keer eerder, maar het kwam toen niet tot gevechten. Torque was voor beide heren in het verleden een sponsor, en vandaar dat de twee al eerder kennismaakten:

“Ik vecht tegen een absolute mafkees. En daar ben ik me echt bewust van. Hij is echt gestoord, maar hij heeft een hoop gevechten gewonnen. Ik ontmoette hem al eens en ik vind hem aardig. We kwamen elkaar een keer tegen in de stad omdat we beide door Torque gesponsord werden. We spraken over zijn aankomende gevecht tegen Joe Lauzon (op UFC 200), en ik vertelde hem hoe je Joe kan verslaan omdat ik dat al gedaan had. Diego luisterde echter niet! Maar goed, wat kan je daaraan doen?”

Iaquinta doet nog even uit de doeken hoe hij denkt Sanchez te gaan verslaan:

“Ik denk als ik mijn spelletje speel, en een soortgelijk strijdplan als tegen Joe Lauzon gebruik, ik ga winnen. Myles Jury trok hem vaak naar de grond, en ik heb hard gewerkt aan mijn worstelen. Maar ik kom weleens in de problemen als ik te wild op de grond doe, maar ik heb nog lang niet alles laten zien qua grondwerk. Ik kan nog veel meer. En ik denk dat Diego iemand is tegen wie ik dat kan laten zien. Nadat ik het gevecht van hem tegen Myles Jury had gezien, leek me dat een grote mogelijkheid. Het wordt gewoon een leuk gevecht, en daarna zien we wel.”

Gaat Iaquinta zijn rentree opluisteren met een overwinning?

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 217 Free Fight: Georges St-Pierre vs Matt Serra 2

Georges St-Pierre keert na vier jaar terug in de octagon. De Canadees daagt Michael ...

Henri Hooft

Henri Hooft legt zijn acties tijdens UFC 210 uit: “Ik zou AJ nooit verlaten.”

Waar was Henri Hooft tijdens de pensioen aankondiging van zijn vechter Anthony Johnson? De ...

(Video) UFC Road to the Octagon: Maia vs Condit

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande zaterdagnacht verzorgen Demian Maia ...