Anthony Johnson
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Bloody Elbow

Het is nog maar vijf dagen tot UFC 210, en als headliner staat het gevecht tussen lichtzwaargewicht kampioen Daniel Cormier en Anthony Johnson gepland. De twee vochten al eerder tegen elkaar, op UFC 187, waar Cormier in de derde ronde Johnson tot overgave dwong. ‘DC’ kan het niet laten om in de aanloop naar het gevecht dat telkens bij ‘Rumble’ in te wrijven. Zo zei hij ook al dat wanneer het gevecht langer dan een ronde duurt, Johnson geen schijn van kans heeft.

Ondanks dat te beargumenteren valt dat Johnson de gevaarlijkste vechter in de UFC is, weigert ‘Rumble‘ een grote mond op te zetten. In de interviews komt de krijger met de verwoestende knockout power beschaafd en beleefd over. Maar nu heeft hij een beetje genoeg gekregen van de grootspraak van Cormier. Tegenover FOX Sports verklaart hij:

“DC gaat altijd lullen. Ik kom er eigenlijk net achter dat hij slechts praat. Ik heb het een beetje door. Hij praat slechts om zichzelf te horen praten. Ik weet dat hij de man wil zijn die een grote promoter is. Maar ik denk dat hij zijn eigen grootste cheerleader is en zijn eigen slechtste promoter. Zeker weten. Mensen geloven nog niet eens de helft van wat hij zegt.”

Cormier heeft ook al eens verklaard dat hij best het gevecht staande wil houden, en de slagenwisselingen met Johnson wil aangaan. Dat lijkt een recept voor een zeer nare avond. Vraag dat maar aan Glover Teixeira, Ryan Bader, Jimi Manuwa, Alexander Gustafsson en Antonio Rogerio Nogueira. Allen moesten na een aantal fikse beuken van ‘Rumble‘ de onderlinge partijen met Johnson inleveren. Johnson gelooft dan ook niks van de verklaring van ‘DC’:

“Iedereen weet dat wanneer hij klappen krijgt, of als hij geen klappen krijgt, hij voor de takedown gaat. Dat is wat hij wil doen. Het is een worstelaar. Dat is waar zijn hart ligt, en dat is gewoon de waarheid. Hij is zeker niet de meest opwindende vechter, maar wat hij doet klaart wel de klus. DC kan zeggen wat hij wil. Dat gelul van hem deert me niet.”

Cormier won in zijn laatste drie gevechten, overigens wel al een tijdje geleden, van Anderson Silva, Alexander Gustafsson en van Johnson. ‘Rumble’ had ook daar wat over te zeggen:

“Hij vecht zoals hij altijd vecht. Hij worstelt je gewoon aan gort, dat is wat hij doet. Hij raakt een paar stoten en dan probeert hij je naar de grond te krijgen. Daar wil hij je op de grond tot gruis vermalen en je vermoeien. Dat is wat hij meestal doet. Dat gevecht met Gustafsson was erg close. Ik dacht echt dat Gustafsson had gewonnen. Dat was de tweede keer dat ik vond dat ‘The Mauler’ de titel had gewonnen, maar misschien zit ik er met mijn oordeel wel een beetje naast.

En toen met Anderson Silva, ik vond dat DC vrij ‘safe’ vocht. Hij vocht ‘safe’, maar hij zag er als een lul uit. Dat was zeker niet zijn beste prestatie. Maar zoals hij zei, dat was zijn gemakkelijkste gevecht van zijn carrière. Als hij dat zegt, dan ok. Als hij dat zijn gemakkelijkste gevecht vond, nou dan gaat hij zeker een zware tijd met mij tegemoet.”

‘Rumble’ laat liever zijn vuisten spreken. En hij is overtuigd dat zaterdag datgene ook gaat gebeuren:

“Het komt op een gegeven moment op een punt dat je moe wordt van al dat gepraat. Ik ben DC niet. Ik wil helemaal niet zo praten en overkomen als een bullebak. Ik ga de octagon in en ga vechten, en ik ga 100% geven, winnen of verliezen. Dat is hoe ik in elkaar steek. Ik ga niet met de pet ernaar gooien. Zo zit het gewoon. Ik ga gewoon vechten. Als ik een opening zie, dan maak ik er gebruik van. Als je een fout maakt, dan straf ik het af.”

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like