Bas Rutten
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Nosotros.tv

Onlangs nam Cris Cyborg afstand van de vedergewicht titel in Invicta FC. Dat kan maar één ding betekenen: de Braziliaanse wil op jacht gaan naar de vedergewicht titel in de UFC. En laat die nou toevallig op de schouder van onze landgenote Germaine de Randamie hangen. In een video statement laat ze weten graag tegen ‘The Iron Lady‘ te willen vechten, en dat moet dan op 29 juli op UFC 214 gebeuren.

 

Cyborg, bevrijdt van haar dopingperikelen, hoopt dat onze landgenote de uitdaging accepteert. Bas Rutten is niet overtuigd dat de Braziliaanse over GDR heen gaat walsen, zoals de algemene stelling in Amerika wel is. De Randamie won op UFC 208 van Holly Holm, maar helaas werd haar titelverovering overschaduwd door wat controversiële activiteiten na de bel. Het veranderde echter niets aan het resultaat: GDR kon zich de eerste vedergewicht kampioene in de UFC noemen. Voor de tweede keer in de geschiedenis van de UFC kon een Nederlander de riem in bezit nemen. De eerste kampioen was natuurlijk Bas Rutten, en diezelfde Rutten liet zich van de week op The MMA Hour uit over onze landgenote:

“Ik zag dit een lange tijd geleden al in haar. Fred Royers was haar coach, en hij nam zes jaar geleden contact met mij op. Hij vroeg of ze een paar sessies met mij kon komen doen. Dus ze kwam, en we trainden een beetje, en ik vertelde haar waar ze aan moest werken. Ze is een geweldige striker. Ik ging even met haar aan de slag en toen vervolgde ze haar weg. 

Ze was 47-0, maar sprokkelde dat bij elkaar in Europa, en hier is het niveau anders dan in de States. Dat is gewoon zo. Hier is striking gewoon op een zeer hoog niveau, omdat iedereen het doet. Het is bijna zoals voetbal. Je hebt overal sportscholen. Elke week zijn er overal wel gevechten, in bars, in kleine sportzalen. Wat het ook is. Er is heel veel Thaiboksen, en omdat veel mensen het doen, zijn er ook veel mensen die er erg goed in zijn. Dus ik wist eigenlijk wel dat haar striking beter zou zijn dan die van Holly Holm. Maar ook Holly Holm heeft grote indruk op mij gemaakt.”

De Randamie greep haar kans nadat Cyborg twee gevechten op 145 pond afwees. De Braziliaanse kon tegen zowel GDR als Holly Holm vechten, echter vond zij dat haar lichaam niet voldoende hersteld was van de enorm zware weightcuts die ze had ondergaan. Cyborg weegt buiten fightcamp rond de 170 pond of net erboven. Voor haar eerste twee gevechten in de UFC vocht ze op een catchweight van 140 pond, omdat er simpelweg nog geen vedergewicht divisie (145 pond) was. De Braziliaanse ging bij de weightcuts door een hel.

Zoals eerder vermeld is ‘El Guapo’ niet overtuigd van de vermeende oorwassing die Cyborg aan de Randamie gaat uitdelen. Immers won een andere landgenote, Jorina Baars, al eens eerder van Cyborg.

“Jorina Baars, die uit Nederland komt, die versloeg Cyborg in Lion Fight. Dus ja, ik denk dat de Randamie zich best met Cyborg kan meten. Ik denk echter wel dat wanneer Cyborg haar te pakken kan krijgen en haar naar de grond kan brengen, dat er een groot probleem ontstaat. Germaine wil het gevecht graag staande houden, en op gepaste afstand blijven. Je wil dat de afstand groot genoeg is zodat je kan counteren, want je moet niet gaan clinchen met Cyborg. Ik denk dat dat een slecht idee is.”

Gaat de Randamie in op de uitdaging van Cyborg, of kiest ze toch voor een rematch met Holly Holm? We zullen het even moeten afwachten.

Het originele artikel verscheen op MMA Fighting.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Gegard Mousasi: ”McGregor bedreigde me met een mes.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Gegard ‘The Dreamcatcher’ Mousasi heeft ...

Nieuw middengewicht trucje in de maak?

Tony Ferguson en Kevin Lee zullen op UFC 216 vechten om de interim lichtgewicht ...

Anthony Johnson

Toekomstplannen van Anthony Johnson zijn eindelijk onthuld

Anthony Johnson heeft eindelijk zijn toekomstplannen onthuld. Rumble opent met een vriend een cannabis ...

Who`s Next ?!? UFC Fight Night 81: Cruz vs Dillashaw

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC Fight Night: 81, Cruz ...