Mighty Mouse
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Demetrious Johnson verdedigde gisternacht voor de tiende keer op een rij zijn vlieggewicht titel en deed dat opnieuw met zijn gebruikelijke dominante vechtstijl. ‘Mighty Mouse‘ bleek ook voor Wilson Reis een maatje te groot, en het gevecht was eigenlijk geen moment competitief te noemen. Johnson was opnieuw vliegensvlug, pareerde alle zes takedown pogingen van de sterke Braziliaan, en was zeer effectief met zijn stoten. 50% van zijn totale stoten vonden hun doel, en als het ging om significant strikes raakte hij zelfs 58% van zijn pogingen. Hij hield zijn heupen goed vrij, en was in constante beweging om de Braziliaan geen kans te geven zijn sterke takedowns te implementeren.

Dat de Braziliaan zelfs op zijn vakgebied, jiujitsu, zijn meerdere in Johnson moest erkennen mag eigenlijk niet meer verrassend genoemd worden. Demetrious Johnson excelleert in elk facet van MMA, en bleek op een onbewaakt moment vliegensvlug. Dat heeft hij natuurlijk mede te danken aan zijn uitstekende fight IQ, want hij bewerkte de Braziliaan eerst met ellebogen, om vervolgens zeer snel een opening te vinden waarin hij een armbar kon zetten.

What’s next voor de 125 pond kampioen? Johnson koos opmerkelijk genoeg voor namen die grote PPV-draws zijn:

“Chael Sonnen, omdat hij een PPV zo vreselijk goed kan verkopen. Of Conor McGregor. Tegenwoordig praat iedereen over money fights toch? Ik ben voor niemand op het UFC rooster bang. Het maakt me echt geen moer uit. Wat is het ergste wat me kan overkomen? Verliezen of knockout geslagen worden. So what. 

Ik zou tegen Conor McGregor vechten voor de grootste payday uit mijn carrière. Als ik knockout geslagen wordt, perfect. Bedankt Conor, je weegt 170 pond, maar raad eens? Mijn bankrekening wordt gespekt.”

Michael Jordan. Scottie Pippen. Usain Bolt. Namen van legendes in hun respectievelijke sporten. Maar ook Demetrious Johnson. ‘Mighty Mouse‘ is opvallend gebekt na zijn tiende titelverdediging op een rij:

“Toen de Chicago Bulls Michael Jordan, Scottie Pippen en Dennis Rodman hadden, wilden ze zoveel mogelijk kampioenschappen behalen als ze konden. Ik heb er nu tien. Ik neem deze belt mee naar huis, en ik hoop dat ik in mijn volgende gevecht het record kan breken. Waarom zou ik niet voor dertien of veertien titelverdedigingen gaan? Waarom zou ik de lat niet hoog leggen? Usain Bolt is de snelste man ter wereld, ik ben de snelste man in MMA. En dat ga ik blijven bewijzen en ik hoop dat ik vijftien kan bereiken. Daarna stop ik ermee.” 

Enige smet op Johnson kan zijn dat hij zeker geen grote draw is. Ondanks zijn dominantie wordt hij  door sommige fans als saai bestempeld. Er zijn ook hordes fans die vinden dat zijn divisie de zwakste divisie in de UFC is. Daar valt wel iets voor te zeggen, maar hij heeft genoeg sterke tegenstanders tegenover zich gehad. Dat hij telkens voor iedereen een maatje te groot is, kan Johnson niet kwalijk genomen worden! De pound-for-pound beste in de UFC vindt het echter allemaal best, en maakt zich niet al te druk meer over wat mensen over hem denken:

“Ik wil helemaal niet eens dat mensen mij de bal koning van de UFC stemmen. Ik ben hier om te laten zien dat ik de beste vechter in de wereld ben. Ik denk dat ik dat vannacht heb laten zien door een grappler van wereldklasse te domineren. En ik werd vrijwel niet geraakt. Ik ben altijd op zoek naar meer. Veel kampioenen denken dat ze weten wat ze doen, en vertrouwen hun coaches niet en gaan van kamp tot kamp. Ik blijf gefocust en vertrouw op mijn coaches. 

Ik praat niet slecht over mijn organisatie (de UFC). Ik praat ook niet slecht over mijn tegenstanders. Ik mis het streefgewicht niet. Ik heb nog nooit drugs gebruikt. Thuis ransel ik mijn vrouw niet af, of maak ik brokken met mijn auto, of snuif ik cocaïne, al die rotzooi. Ik vraag niet veel. Ik ga alleen naar huis, drink lekker een biertje, speel wat spelletjes en verwissel luiers.”

Dana White praat ook niet slecht over zijn 125 pond divisie koning. De UFC president komt eigenlijk woorden te kort om zijn kampioen te beschrijven:

“Weet je wat gek is? Johnson doet weer wat hij altijd doet. Ik was bezig met een interview voor Brazilië, en ik hoor hem aan zijn coach vragen wat hij verkeerd had gedaan. Ik stopte even en beantwoordde de vraag: “Laat me dit voor je beantwoorden coach, helemaal niets!”

Hij deed niets verkeerd. Hij zag er fantastisch uit in zijn stand-up, en die stoot statistieken waren belachelijk, toch? Dan gaat het gevecht naar de grond en daar domineert hij gewoon. Hij gaat voor de gevaarlijkste move die je maar kan proberen, een armbar. En hij doet het tegen iemand die een wereldkampioen in BJJ was. Johnson is wonderbaarlijk.

Hij heeft nog één gevecht te gaan om Anderson Silva’s record te breken. Hij is nu al een beste pound-for-pound vechter in de wereld en hij streeft om steeds beter te worden. En hij wordt ook elke keer beter. Hij vernietigt zijn tegenstanders. Men moet overwegen hem de beste aller tijden te noemen.”

Wie krijgt Johnson als volgende tegenstander? De winnaar van Cody Garbrandt en TJ Dillashaw? Beide vechters zijn namelijk bereid om naar de 125 pond divisie te komen. Ray Borg? Joseph Benavidez? Of de winnaar van Henri Cejudo en Sergio Pettis? We zullen het even moeten afwachten. Diegene zal van zeer goede huize moeten komen om de kampioen te onttronen, want er bleek eens te meer dat Demetrious Johnson in a class of his own zit.

Transcript van het interview werden verzorgd door MMA Fighting.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 213 Embedded: Vlog Series – Episode 4

Een nieuwe aflevering van UFC 213 Embedded met Amanda Nunes, Valentina Shevchenko, Yoel Romero ...

Weekly Fight Announcements: Pettis vs. Moreno en uitvaller UFC 212

De wekelijkse fight announcements, met onder andere een mooie pot in de vlieggewicht divisie, ...

Daniel Cormier: ”Ik geloof niet dat Ronda Rousey ooit nog dominant zal zijn.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMA Weekly UFC-lichtzwaargewicht en ...

Francis Ngannou is op zoek naar een titelgevecht

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Tijdens UFC 211 gaan Stipe Miocic ...