Chris Weidman
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Wat een schitterende avond voor Gegard Mousasi had moeten worden, eindigde in een avond met nogal wat controverse. Onze landgenoot won van Chris Weidman, maar de manier waarop roept nogal wat vraagtekens op. Overigens treft de Leidenaar totaal geen blaam, maar werd de avond verziekt door het schutteren van de NYSAC en scheidsrechter Dan Miragliotta.

In de tweede ronde had Mousasi Weidman waar hij hem hebben wilde: in een lastige situatie. Terwijl het leek dat de handen van Weidman de grond raakten, en zijn lichaam in een gebogen positie voorover leunde, vuurde Mousasi een aantal knietjes naar het hoofd van ‘The All-American‘. De eerste knie richtte aardig wat schade aan en was volkomen legaal, de tweede leek op het eerste gezicht illegaal.

Dan Miragliotta stopte het gevecht en gaf Weidman vijf minuten om bij te komen, wat normaal is bij een illegale handeling. De scheidsrechter koos ervoor om Mousasi geen punt aftrek te geven, en ging even voor beraad de octagon uit om met collega John McCarthy te spreken. Die had de herhaling gezien en vertelde zijn collega dat beide knietjes legaal waren. En daar gaat het van kwaad tot erger. In de staat New York is het voor de scheidsrechter niet toegestaan om replay’s te bekijken. New York heeft als enige staat ervoor gekozen om replay’s niet toe te staan.

Miragliotta vertelde Weidman dat de knietjes wel degelijk legaal waren en de dokters gingen bekijken of de Amerikaan verder kon vechten. Op het eerste gezicht leek Weidman ok, maar na wat tests waren de dokters er niet geheel van overtuigd, en besloten de New Yorker niet fit te verklaren. Mousasi werd als winnaar verklaard door middel van TKO, dokter’s beslissing.

Als de knietjes illegaal waren gebleken, en Weidman daadwerkelijk te aangeslagen was om door te gaan, dan waren er een paar mogelijkheden: de partij kon als no-contest worden bestempeld, en in het ergste geval een diskwalificatie voor Gegard Mousasi. Chris Weidman voelt zich genaaid en vertelde tegenover de media op de persconferentie na het gevecht:

“Eigenlijk zei Miragliotta de hele tijd tegen me dat het een illegale knie was. Ik dacht dat ik zou gaan winnen door de illegale knie. Toen gingen ze naar de herhaling kijken, ze verlieten de octagon om daar naar te gaan kijken, en ze zien de legale knie. Maar in de staat New York, mag je niet naar de replays kijken. Het is gewoon een kut situatie. Ik snap niets van de commissie. Het hoofd van de commissie zei dat er geen replays in de staat zijn, dus waarom gebeurt dit in godsnaam met mij?”

De druiven zijn behoorlijk zuur voor ‘The All-American‘, die zijn derde nederlaag op rij moest slikken. Hij wil een rematch:

“Gegard moet ook pissig zijn. Zo wilde hij het gevecht niet winnen. Ik zou ook pissig zijn als de partij gestopt zou zijn en ik als winnaar uit de bus zou komen. Ik zou zeker een rematch geven. Ik wil onmiddellijk een rematch.”

Er is een hoop consternatie over de regel, waarbij een vechter nu ‘gegrond’ is wanneer hij twee handen, palmen of vuisten, op het canvas heeft. Wanneer dat gebeurt, zijn knietjes naar het hoofd niet toegestaan. De regel was tot kort geleden dat één hand voldoende was om de vechter ‘gegrond’ te verklaren. Scheidsrechters zijn echter geen fan van de regel, en vinden soms dat de vechters de regel manipuleren. Zij zien liever dat de vechter actief probeert om zich uit zijn benarde positie te bevrijden. Dat deed Weidman echter niet, en koos ervoor om te proberen zijn handen op de grond te plaatsen:

“Ik wist wat ik aan het doen was. Hij raakte mijn hoofd met een knie toen ik mijn handen omlaag had, dus dacht ik, ‘nou ok, dan plaats ik twee handen op de grond, zodat hij me geen knietjes kon geven. Toen raakte hij me nog een keer met een knie en de scheidsrechter stopte het gevecht en zei dat het een illegale knie was.”

Weidman kreeg vijf minuten om bij te komen, en had al een groot deel van de tijd gebruikt toen Miragliotta met de mededeling kwam dat de knietjes legaal bleken. De dokters bekeken en testen Weidman, maar waren niet overtuigd dat de Amerikaan door kon vechten. Op doktersadvies kreeg Mousasi de overwinning:

“Ik weet niet wat de reden was, ze vonden dat ik niet fit was. Ik dacht dat ik er weer klaar voor was, ik heb veel ergere dingen meegemaakt. Uiteindelijk zijn de mensen van New York genaaid. En ik ook, en het is zuur.”

Weidman heeft aangekondigd de beslissing te willen aanvechten. Of dat werkelijk gaat helpen is nog maar zeer de vraag. Holly Holm probeerde dat onlangs ook toen zij ook op controversiële manier verloor van onze landgenote Germaine de Randamie. Daar kwam echter helemaal niks van terecht, en de beslissing werd niet herroepen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Show Comments (3)

 • Errol Iubbers
  Errol Iubbers

  Weidman heeft zichzelf genaaid, de sukkel.

 • Rishi Angnoe
  Rishi Angnoe

  Weidman deed als een pussy gtfo …niks te conterversie gewoon goede knieën in ze muil ..toen dacht hij shit ik geef op

 • Chris Den Hertog
  Chris Den Hertog

  Hij dacht dat het illegaal was en wilde dat uitbuiten. Jankerd… hij voelde gewoon dat hij het ging verliezen

You May Also Like

(De uitslag) – Welke opkomende Nederlandse MMA atleet moet op UFC Rotterdam debuteren?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. EDE- Vorige week hebben wij ...

(Vlog) UFC 207 Embedded – Episode 5

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 206 Embedded is een ...

UFC Fight Night 97 geschrapt!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Nadat het bekende werd dat ...

Germaine de Randamie geeft verklaring over blessure

Zojuist heeft Germaine de Randamie een verklaring uitgebracht via instagram.