driehoeksverhouding
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: The Sun

Het zijn een drukke aantal dagen voor Daniel Cormier. En eigenlijk begonnen die dagen onmiddellijk nadat hij de belt weer om zijn middel kreeg geschoven. Op UFC 210 rekende hij opnieuw af met Anthony Johnson, met Jon Jones en Jimi Manuwa als aandachtige toeschouwers. De stoïcijnse blik van ‘Bones‘, en de in Gucci-trainingspak gehulde Manuwa waren genoeg voor Cormier om onmiddellijk de pijlen op beide heren te richten. En dat deed hij dan ook met verve. Terwijl het aanwezige publiek luidkeels hun onvrede richting de licht-zwaargewicht kampioen richtten, ging ‘DC’ op de microfoon behoorlijk te keer.

 

 

Zo nam hij eerst Jimi Manuwa op de korrel. ‘Posterboy’ werd verbaal behoorlijk te grazen genomen:

“Ik zei tegen Jimi dat hij moet ophouden met doen alsof hij tegen mij wil vechten. Hij wil echt niet met mij vechten. Dat weet hij. Je kan me niet verslaan Jimi. Hij mag de octagon inkomen en mij met zijn blote vuist slaan. Ik incasseer die vuist. Je kan me niet verslaan Jimi. En dat weet je. Lieg niet tegen jezelf. Ik vind Corey Anderson ok, maar die heb je net verslagen. Dus ga zitten, jongeman.”

Maar Cormier was nog lang niet klaar met de Engelsman. Later gooide Cormier Manuwa opnieuw als een stuk brandhout op het vuur en liet in niet mis te verstane woorden dat hij in ‘Posterboy‘ eigenlijk geen uitdaging ziet:

“Het is een taaie jongen. Hij slaat hard. Hij heeft een leuke slogan: één schot, één dode. Het klinkt cool. Hij draagt trainingspakken, en iemand die trainingspakken draagt is cool. Maar Jimi Manuwa kan me niks maken. Het is nu al klaar met hem. Manuwa mag van geluk spreken als hij het tien minuten volhoudt. Ik geef hem zeven minuten. Ik demoraliseer hem.”

Afbeeldingsresultaat voor daniel cormier jon jones jimi manuwa

Foto: The Maclife

En dat liet de Engelsman natuurlijk niet op zich zitten. Normaal gesproken is Manuwa niet iemand die een verbale oorlog uitvecht, maar op de één of andere manier maakt Cormier dat wel in hem wakker. ‘Posterboy‘ deelde verbaal bij MMA Junkie Radio een paar machtige beuken uit:

“Hij weet dat ik de rest van zijn gezicht ook breek, en dat zweer ik.” 

De Engelsman doelt daarmee natuurlijk op de gebroken neus van Cormier, die door toedoen van Anthony Johnson schots en scheef stond.

“En hij praat over mijn Gucci trainingspak.. heb je gezien hoe deze gast zelf erbij loopt? Hij kleedt zich alsof zijn moeder zijn outfit heeft uitgekozen. Hij is een grote aardappel. Designer kleding past hem niet eens. Hij is een grote ronde bal.”

 

Inmiddels is op twitter het verbale geweld in alle hevigheid toegenomen. Daniel Cormier heeft duidelijk geen gas teruggenomen, en walst verbaal over de Engelsman heen. Er zijn helaas teveel tweets om hier neer te zetten, maar MMA Fighting zette alles even op een rijtje. Wij namen alleen de beste tweets:

Het lijkt erop dat de twee heren snel met elkaar de octagon in zullen stappen. Dit is echter onder voorbehoud. En dat voorbehoud is Jon Jones. Dana White heeft echter het vertrouwen in de licht-zwaargewicht koning verloren, en heeft al verklaard dat hij zeker niet als headliner op een card zal verschijnen. Maar aangezien Dana White nogal eens op een leugentje wordt betrapt, is het zeker niet uitgesloten dat Cormier vs Jones als hoofdgevecht op een card terecht zal komen. White is in ieder geval bereidt om ‘Bones‘ onmiddellijk een titelshot te geven, en dat zou dan op 29 juli op UFC 214 moeten gaan gebeuren. Maar mocht Jones er nog niet klaar voor zijn, dan zal Jimi Manuwa die plaats krijgen.

Manuwa vocht op UFC 191 tegen Anthony Johnson en werd in de partij door sterk worstelen van Johnson in de eerste ronde in bedwang gehouden. ‘Rumble‘ maakte met een gepatenteerde knockout stoot het karwei snel af. En dat belooft niet veel goeds voor de Engelsman. Cormier is met zijn worstelen nog veel beter als Johnson, maar mist wel diens knockout power. Manuwa zelf is met zijn linkerhoek natuurlijk zelf ook dodelijk, iets wat Ovince Saint Preux en Corey Anderson aan den lijve mochten ondervinden. Echter werd ‘Posterboy‘ zelf ook al een paar keer knockout geslagen.

Hoe past Jon Jones in het verhaal? De oud kampioen is eigenlijk onlosmakend verbonden aan Cormier, natuurlijk komt dit door de zeer intense rivaliteit die hij met ‘DC‘ heeft. De geschiedenis tussen de twee kemphanen is rijkelijk bezaaid met diverse schermutselingen en een karrenvracht aan woorden. In een eerder stadium haalde Cormier al denigrerend uit naar Jones. En ook tussen deze twee is er op twitter weer een verse oorlog uitgebroken:

“Denk je echt dat ik steroïden heb genomen, of vertel je jezelf dat zodat je beter kan slapen, nadat ik je voor eeuwig mijn bitch heb gemaakt?”

“Jij verstopte je voor USADA. Ja, je hebt aan de PED’s gezeten. En die heb je altijd al gedaan. Je probeerde vals te spelen, dus hou je grote smoel dicht.”

Het is de laatste verbale schermutseling tussen de twee heren, en dat zal een eventueel komend gevecht tussen de twee alleen maar goed doen. Er zijn nu al legio fans die niet kunnen wachten tot Cormier en Jones elkaar ook met ledematen kunnen bestoken. Maar is dat wel het beste voor Jon Jones? Immers zag de vechter er bij zijn vorige rentree roestig uit. Op UFC 197 vocht Jones vijf rondes uit met Ovince Saint Preux, met Cormier als aandachtig toeschouwer. ‘DC‘ was er als commentator aan het werk, en was zeer zeker niet onder de indruk van Jones. Een herhaling van dat scenario ziet Cormier wanneer Jones er voor kiest om een ‘tune-up fight‘ in de wind te slaan. Jones heeft nog niet laten weten wat zijn plannen precies zijn. Kiest hij voor een ‘tune-up fight‘, om even de roest van zich af te slaan, of duikt hij gelijk in het diepe?

Tussen Jimi Manuwa en Jon Jones is het ook geen koek en ei. De Engelsman verklaarde op de persconferentie na zijn overwinning op Corey Anderson over Jones:

“Ik ben niet geïnteresseerd in Jon Jones. Hij neemt steroïden en nu is hij daardoor geschorst. Ik was eerst een groot fan van Jones, door de dingen die hij in de octagon deed, maar nu is hij voor een jaar of zo geschorst en hij heeft al eerder issues gehad. Het is een geweldige vechter, en ik heb veel respect voor hem, maar hij is geschorst voor steroïden-gebruik en dat zet alles in een ander licht. Dus nee, ik ben niet echt geïnteresseerd. Als hij terug komt, wil ik best tegen hem vechten. Maar nu ben ik gefocust op de belt.”

Jon Jones zit nu nog een schorsing uit van een jaar, die op 7 juli afloopt. ‘Bones‘ werd door USADA voor UFC 200 van de card gehaald, nadat hij door de anti-doping organisatie op de hoogte was gebracht voor een mogelijke positieve dopingcontrole. In zijn systeem werden sporen van verboden middelen gevonden, clomiphene en letrozole. Beide stoffen kunnen verhullen dat er PED’s zijn gebruikt. Jones claimt dat de stoffen in een sex pil zaten, en inmiddels heeft USADA dat ook bevestigd. De onvoorzichtigheid van Jones, die de pil van een teamgenoot kreeg, en die zonder verder te onderzoeken wat er werkelijk in zat nam, kostte hem een behoorlijke schorsing. Heeft Jones geleerd van zijn fouten?

Wie krijgt het gevecht tegen Daniel Cormier? Het hangt allemaal van Jon Jones af. Zegt hij ja, dan krijgen we Cormier vs Jones 2 op UFC 214. Zegt hij nee, wordt het Cormier vs Manuwa. Wat gaat het worden?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 209 Free Fight: MacDonald vs. Thompson

Stephen Thompson hoopt de octagon deze keer te verlaten met de UFC weltergewicht titel ...

Tyron Woodley staat open voor gevecht met McGregor in Ierland

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Tyron ‘The Chosen One’ Woodley ...

Who`s Next ?!? UFC Fight Night 75

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze rubriek spelen we ...