Cub Swanson
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Cub Swanson maakt zich op om op UFC Fight Night Nashville de octagon in te stappen met Artem Lobov. In de ogen van vele fans is het gevecht een nogal vreemde partij, aangezien Lobov niet eens in de vedergewicht ranking voorkomt, en maar ternauwernood een positief record heeft. Swanson gooide hoge ogen met zijn laatste partij tegen ‘The Korean Superboy‘ op UFC 206, dat door velen als gevecht van het jaar werd gezien. Velen dachten dan ook dat Swanson een tegenstander van het caliber Yair Rodriguez of Frankie Edgar zou krijgen. Het werd dus Artem Lobov.

Lobo nam het voorbeeld van teamgenoot Conor McGregor en daagde Swanson heel brutaal uit. Hij zei op een aflevering van The MMA Hour over Swanson:

“Ik kijk al jaren naar Cub Swanson en hij heeft echt een goede stijl. Hij vindt het leuk om te blijven staan, en hij gaat ervoor. Toen ik zijn gevecht tegen Doo Ho Choi zag, vond ik dat echt een geweldig gevecht. Ik zou ook wel zo’n gevecht willen. En ik dacht dat ze me Choi zouden geven. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ze me Swanson zouden geven, ondanks dat ik hem wilde. Ik was niet zeker dat ze hem zouden geven. Maar uiteindelijk deden ze het. Ik hoefde alleen Sean Shelby te berichten, en ik zei dat Cub denkt dat hij mij wel even verslaat, maar laat me het tegendeel bewijzen. 

Ik weet dat ik dit vaak heb gezegd. Dat ik een knockout ga scoren. En het is nog niet gebeurd, maar tegen Teruto Ishihara had ik hem bijna te pakken. Ik denk dat ik tegen Cub het wel voor elkaar ga krijgen. Hij stormt op je af, maar hij erg ‘open’, en hij slaat nogal wild. Maar hij heeft nog nooit zulke kracht als de mijne gevoeld.”

Afgelopen maandag was het de beurt aan Swanson om weer op The MMA Hour te verschijnen. De vechter uit het Jacksonwink kamp zei het volgende:

“Ik wil gewoon een goede prestatie neerzetten. Het is een kans om mijn vorige optreden te overtreffen. Ik weet dat hij taai is. Hij heeft een compleet andere stijl dan mijn laatste tegenstander, ondanks dat hij ook het liefst op de voeten vecht. Dus ik denk dat het voor mij een kans is om het beste uit mezelf te halen. Ik moet voor vijf rondes van vijf minuten trainen, dus moet ik in dit kamp een tandje bij schakelen.”

Swanson is eerst nog uiterst beleefd over de Rus, maar al snel gaat de vechter los op ‘The Russian Hammer’. Er zijn genoeg fans die vinden dat Lobov op het succes van zijn illustere teamgenoot Conor McGregor meelift. De vechter vertelt in detail hoe hij over zijn aankomende tegenstander denkt:

“Ik geloof niet, dat als je zijn talent in ogenschouw neemt, hij in de UFC hoort. Ik vind dat als je naar zijn record en zo kijkt, er veel meer andere mensen in de UFC verdienen te zijn. Als iemand in dezelfde situatie als hem zit, en Conor niet in zijn rug hebben, dan hadden ze veel meer overwinningen op een rij moeten scoren en veel meer dingen moeten doen. Dus ik denk dat er veel mensen zijn die daar boos over zijn. Ikzelf moet hem daardoor niet. 

Als je in het begin van je carrière de boel als een idioot behandeld, dan moet je niet verwachten dat je in een goede positie komt. Zo is professioneel vechten nou eenmaal. Het gaat niet om zijn capaciteiten. Ik denk dat hij gewoon niet goed lette op zijn record en dat hij de juiste dingen op de juiste tijd niet deed.

Hij heeft wel laten zien dat hij taai is. Hij heeft tegen een hoop lastige jongens gevochten, in verschillende gewichtsklassen, dus waarschijnlijk heeft dat ook wel bijgedragen aan zijn verliespartijen. Later ging hij naar een goed kamp, en kreeg hij goede trainingspartners. Hij wordt met elk gevecht in de UFC wel steeds beter. Dus ik verwacht nu de beste versie van hem ooit. Daarom train ik nu ook zo hard.”

Cub Swanson werd voor zijn laatste partij ook al uitgedaagd, door Doo Ho Choi, en we hebben allemaal gezien hoe dat afliep. De blik in de ogen bij de weigh-ins zei eigenlijk al genoeg: Swanson zou Choi even een poepie laten ruiken, en hem laten boeten voor de brutaliteit. De intense en vurige blik van Swanson deden blijken dat Swanson zich oprecht in zijn hemd gezet voelde. En daar zou ‘The Korean Superboy‘ later voor boeten. In een spetterend gevecht gingen de slagenwisselingen over en weer, en moest de kin van de Koreaan een hoop geweld onderstaan.

Datzelfde wil hij met Lobov gaan doen. De Rus zal het bezuren dat hij om Swanson vroeg, volgens de vechter zelf:

“Hij probeert om iemand te zijn, net zoals een hoop van die jonge gasten die proberen iemand te zijn die ze niet zijn. En hij probeert een hoop te lullen. Hij noemde me een bitch, en hij zei dat ik geen lef had. Die twee dingen zijn geen echte statements. Als je dan iets over met zegt, zeg dan iets dat waar is. Die dingen die hij over me zei zijn niet waar. Ik vond het belachelijk, en ik ga een voorbeeld van hem maken.”

Gaat Swanson inderdaad een voorbeeld van Lobov maken, zoals hij al een beetje met Doo Ho Choi deed? Of gaat Artem Lobov zijn grootste slachtoffer tot nu toe claimen? We gaan het zaterdag zien, op UFC Fight Night Nashville.

Transcript van het interview werden verzorgd door MMA Fighting.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Wat moet de UFC nu met ‘Cyborg’?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Cristiane ‘Cyborg’ Justino heeft afgelopen ...

Mickey Gall: ‘’Ik ga Northcutt’s botten breken.’’

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In september versloeg Mickey Gall ...