Demetrious Johnson
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Demetrious Johnson kan dit weekend het record van Anderson Silva evenaren als hij op UFC Fight Night Kansas City Wilson Reis verslaat. ‘Mighty Mouse‘ is in de vlieggewicht divisie heer en meester, en heeft al negen maal achter elkaar de titel verdedigd. De kampioen verscheen gister bij een lunch met de media, en deed over verscheidende zaken zijn woord. Na de ongezouten mening van Michael Bisping heeft Johnson ook een mening over de controversiële perikelen rondom het co-main event van UFC 210.

 

Johnson kreeg als eerste een vraag over zijn mening van het gevecht tussen Gegard Mousasi en Chris Weidman voorgeschoteld.

Eerst geeft ‘Mighty Mouse‘ zijn mening over de gegronde vechter regel:

“Het was ongelukkig. Maar als vechters bespreken we de regels voor het gevecht, en ik had een soortgelijke situatie toen ik voor de eerste keer tegen John Dodson vocht. Hij speelde ook dat ‘spelletje’. Maar als je dat spelletje speelt (de gegronde vechter regel, waar twee handen op de grond betekent dat je iemand niet met knietjes in het gezicht mag bestoken), dan vraag je om problemen. En ik denk dat als Chris Weidman zegt dat hij express zijn handen op de grond plaatste zodat hij niet in het gezicht geramd kon worden met knietjes, dan moet je eigenlijk terugkijken naar waar de sport MMA is.

Als iemand beide handen op de grond kan zetten, en daarmee mijn acties om diegene af te maken kan stoppen, dan moet je naar de regels kijken. Het is echt een stomme regel. Ik denk dat PRIDE en DREAM het bij het juiste eind hadden, want daar mocht je wel knietjes naar het hoofd geven als ze dat probeerden (beiden handen op de grond plaatsen). Hoe je dat kan voorkomen? Ik vind dat een vechter pas gegrond is wanneer hij één knie op de grond heeft. Mensen doen dat niet omdat je het kan uitbuiten, bijvoorbeeld door zijn rug te nemen.

Het is gewoon ongelukkig. Je speelt met vuur als je dat spelletje speelt. John McCarthy zegt altijd tegen me dat als je je hand op de grond zet, je niet gegrond bent. Als je dat doet, moet je verwachten dat je knietjes tegen je hoofd krijgt. Maar ik heb niks tegen Chris Weidman hoor. Ik mag hem wel.”

Daarna breekt hij een lans voor Gegard Mousasi, wat toch vrij opvallend te noemen is:

“Zoals Gegard zei, een overwinning is een overwinning. Hij krijgt zijn volle gage. Het was het laatste gevecht op zijn contract, dus hij kan zijn argument kracht bij zetten. Mousasi is een echt goeie middengewicht vechter. Ik denk dat hij de middengewicht kampioen van de wereld kan zijn. Ik denk dat als hij kampioen wordt, hij en Jacare weer gaan vechten. Gegard heeft gewoon een complete vechtstijl. Hij heeft geweldige stand-up. En elke keer dat Chris Weidman hem naar de grond trok, kon hij weer overeind komen. Chris Weidman kon niet veel schade aanrichten, ondanks dat hij een keer full mount had. Gegard is legit. Ze moeten hem geven wat hij wil.”

Gaat de UFC mee in het oordeel van Demetrious Johnson?

 

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (1)

You May Also Like

White: ”Floyd Mayweather is internationaal gezien lang niet zo groot als Conor McGregor.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De geruchten rondom een gevecht ...

Luke Rockhold

Terugkeer Luke Rockhold ligt in het verschiet: “Ik ben er bijna klaar voor.”

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Luke Rockhold terugkomt. De vechter heeft aangegeven ...

UFC Fight Night 105 Lewis vs. Browne Recap

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Derrick ‘The Black Beast’ Lewis heeft ...