Gegard Mousasi
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: UFC.com

UFC 210 is nog maar een kleine week van ons verwijderd. Onze landgenoot Gegard Mousasi vecht in Buffalo tegen local boy Chris Weidman, en kan bij een overwinning zijn titelaspiraties opluisteren. De Leidenaar is vol vertrouwen, en hoe kan het ook anders met vier overtuigende overwinningen op een rij. Nu volgt misschien wel zijn grootste test in Chris Weidman. ‘The All-American’ is de voormalig kampioen van de divisie, maar werd in zijn laatste twee partijen ernstig toegetakeld. Luke Rockhold deed het op UFC 194 met ground and pound, en Yoel Romero met een monsterlijke knie op UFC 205. Wat gaat onze landgenoot met de Amerikaan doen?

Mousasi, koel als altijd, verklaarde tegenover MMA Junkie Radio het volgende:

“Het is simpel, als hij een fout maakt, bijvoorbeeld voor een takedown gaan op de verkeerde afstand, dan laat ik hem ervoor boeten.”

Weidman maakte in zijn twee laatste partijen telkens een catastrofale fout. Tegen Rockhold maakte hij op een zeer ongelukkig moment een spinning back kick, een trap die hij niet vaak uitvoert, en dus ook niet volledig beheerst. Het was het begin van zijn ondergang, want Rockhold maakte dankbaar gebruik van de fout en versloeg Weidman, en pakte zijn titel af. Tegen Romero leek er geen vuiltje aan de lucht, totdat hij in de derde ronde op het verkeerde been voor een takedown ging. ‘The Soldier of God’ loerde al op een fout van de Amerikaan, en liet het hoofd van Weidman kennis maken met een verwoestende vliegende knie, die de zijkant van Weidman’s hoofd openscheurde. Kan Weidman een nieuwe fout voorkomen?

Mousasi is ervan overtuigd dat de UFC niet goed bezig is met de laatste geboekte gevechten. Zo is hij niet te spreken over het gevecht tussen GSP en kampioen Michael Bisping:

“De UFC maakt nu gevechten die nergens op slaan. Eerst met Dan Henderson, en nu met Georges St-Pierre. Als ze het op de juiste manier hadden gedaan, dan was Romero nu voor de titel aan het vechten, dan had Jacare ook al een titelshot gehad, en was ik daarna aan de beurt. Maar door het gevecht tussen GSP en Bisping, dat overigens nergens op slaat, moeten de eigenlijke contenders wachten.”

‘The Dreamcatcher’ heeft natuurlijk gelijk, maar moet lijdzaam toezien hoe de UFC kiest voor een gevecht dat potentieel veel geld in het laatje kan brengen. De terugkeer van GSP is voor de UFC erg belangrijk, want na het debacle van de terugkeer van Ronda Rousey was de organisatie naarstig op zoek naar mensen die in hun eentje goed zijn voor veel pay-per-view sales. Mousasi is echter overtuigd dat hij eigenlijk al voor de titel had moeten vechten:

“Na dit gevecht moet ik weer alles op het spel zetten om een overwinning te boeken. Daarna moet ik echt voor de titel gaan vechten. Ik had eigenlijk al voor de titel moeten vechten, als de UFC niet zo stom bezig was met het maken van onzin gevechten.”

Gaat onze landgenoot afrekenen met Chris Weidman of kan de Amerikaan zijn losing streak een halt toeroepen?

Voor degenen die de nieuwe docu van Gegard Mousasi nog niet hebben gezien, hier is de link!

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Stipe Miocic

Stipe Miocic vs Cain Velasquez op UFC 216?

Krijgen we op UFC 216 Stipe Miocic tegen Cain Velasquez te zien?

Jessica Andrade

Jessica Andrade ziet in Karolina Kowalkiewicz volgende tegenstander

Krijgt Jessica Andrade als volgende tegenstander Karolina Kowalkiewicz of de winnaar van het duel ...

John Kavanagh: Als Conor verliest tijdens UFC 202 dan zijn er geen excuses!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Conor McGregor zal tijdens UFC ...