Gegard Mousasi
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: The Mac Life

Als Gegard Mousasi tegenwoordig spreekt, spitst de gehele MMA media wereld gezamenlijk zijn oren. Onze landgenoot is sinds UFC 204 de media op sappige soundbites aan het trakteren, en lijkt nu standaard te zeggen wat hij werkelijk voelt. Ongeacht de consequenties. Zo kreeg hij bij de persconferentie na afloop van UFC 204 de aanwezige media op zijn hand na een kalme, gedoceerde tirade over de gang van zaken in de huidige UFC. Ook middengewicht kampioen Michael Bisping kreeg er van langs. Mousasi verklaarde:

“Ik kan tegen Michael Bisping vechten. Met de prestatie die hij vanavond neerzette, jullie weten dat ik hem kan verslaan. Ik versla Michael Bisping. Ik zou de hele avond zijn gezicht jabben. Makkelijk.”

Mousasi verscheen van de week op The Fight Society podcast en beet ook daar stevig van zich af. Zo sprak hij o.a over het naderende gevecht van GSP vs Bisping en de staat van de middengewicht divisie, die door dat gevecht in een puinhoop is veranderd.

“Eerst maakten ze het Dan Henderson gevecht. Dat sloeg al nergens op. De eerste uitdager mocht toen niet vechten. Nu maken ze dat GSP gevecht en Michael Bisping heeft al een tijdje niet gevochten. De number one contender moet weer wachten. Als de number one contenders in deze twee gevechten gewoon mochten vechten, dan zou ik de volgende zijn. Maar omdat de UFC van die vreemde gevechten aan het organiseren is, wordt ik opzij gezet. Dus als ik nu win, moet ik weer alles op het spel zetten, weer winnen, en dan ben ik misschien wel de volgende. En ik zeg misschien, want wie weet wat de UFC voor gevecht gaat maken na dit. 

Ik verdien een titelshot. Jacare verdiende hem allang. Yoel Romero verdient zijn shot. Waarom krijgen we onze titelshots niet? Wat kan ik erover zeggen… Ze zijn aan het uitstellen of zo. En nu zeggen ze dat GSP misschien pas in januari wil vechten. Maak dan GSP vs Anderson Silva! Als ze dan toch een superfight willen maken, maak dan GSP vs Silva. Als GSP de titel wint, levert hij hem toch in. Zo simpel is het. Hij gaat die titel niet verdedigen tegen een middengewicht vechter uit de top. Hij is slechts op zoek naar een gevecht, en dan vertrekt hij weer. Dan gaat hij weer tegen iemand anders vechten.” 

Michael Bisping heeft een hoop kritiek te verduren gekregen van een hoop vechters uit de top van de middengewicht divisie, met Yoel Romero en Jacare voorop. Mousasi weigert zich echter daar bij aan te sluiten, en wijst met de vinger naar de UFC:

“Bisping moet gewoon doen wat het beste is voor hem en zijn familie. Hij probeert alleen wat poen te verdienen en daarna te stoppen. Je kan de man die geld wil verdienen en voor zijn familie wil zorgen het niet kwalijk nemen. Dat kan gewoon niet. Als ik het iemand kwalijk neem, dan is het de UFC, die zulke gevechten maakt. Ze moeten zulke gevechten gewoon niet maken. Zoals ik eerder zei, ze hadden Silva vs GSP moeten maken. GSP heeft drie jaar niet gevochten, en heeft nog nooit op middengewicht gevochten. Hoe is het mogelijk dat hij een titelshot krijgt? Het slaat nergens op. Maak andere gevechten.”

Onze landgenoot was echter nog niet klaar. Hij is ook niet erg te spreken over zijn salaris, en wijst opnieuw met de vinger richting de UFC. Mousasi verdiende bijvoorbeeld op UFC 200 $75.000 dollar. Hij kreeg echter voor zijn strakke overwinning op Thiago Santos nog een bonus van $35.000 dollar erbij, wat het totaal op $110.000 dollar zette. Voor zijn laatste gevecht, op UFC Fight Night Belfast, verdiende ‘The Dreamcatcher’ in totaal $140.000 dollar. Hij kreeg $85.000 dollar als showmoney, en kreeg opnieuw een bonus, die bedroeg $45.000 dollar. En daar kwam nog $10.000 dollar van Reebok bij. Al met al niet slecht, maar Mousasi wil meer. Vooral als hij kijkt naar de gages van Mark Hunt en Vitor Belfort:

“Ik zie dat Vitor Belfort veel meer verdiend dan mij. Ik versloeg Dan Henderson, en die verdiende ook veel meer dan mij. Ik versloeg Mark Hunt. En die verdient $800.000 dollar per gevecht. Ik kan Michael Bisping verslaan en zelfs voordat hij kampioen werd verdiende hij meer dan mij. Waarom verdien ik het niet om goed geld te verdienen? Hoe is het mogelijk dat Mark Hunt $800.000 dollar verdiend met een record van 10-10? Hij heeft tien keer gewonnen en tien keer verloren. Kijk naar mijn record. Hoe is het in godsnaam mogelijk?!”

Nota bene: Vitor Belfort verdiende voor zijn laatste gevecht met Kelvin Gastelum $315.000 dollar.

Het is duidelijk dat Gegard Mousasi geen happy camper is. En met nog slechts één gevecht op zijn contract, kon het weleens zo zijn dat bijvoorbeeld Bellator een hoop geld richting onze landgenoot kan gaan smijten. Mousasi wil graag gewoon naar behoren betaald worden, en ziet het aankomende gevecht met Chris Weidman als de sleutel naar een beter salaris:

“Het ligt geheel aan dit gevecht. Daarom heb ik zo hard getraind voor dit gevecht. Het is niet omdat ik Chris Weidman zo graag wil verslaan. Het is omdat ik graag goed betaald wil worden, en dat gaat ook gebeuren. Dat is wat ik ga doen.” 

De transcripts van de podcast werden verzorgd door MMA Fighting.

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 • Show Comments (3)

 • Abdel Riff
  Abdel Riff

  Na UFC 204? volgens mij heeft die daarna nog een keer gevochten hoor…

  • Daniel Caraballe

   Klopt. Maar na UFC 204 ging hij meer van zich laten horen. Daar doelden we meer op. 😉

  • Jan van Buul
   Jan van Buul

   Het gaat om de tirade die hij ten tijde van 204 deed. Goed lezen ?

You May Also Like

Herleef UFC 202, maar dan in slowmotion

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Kun je ook geen genoeg ...

Gokhan Saki: “Hopelijk kan ik in maart weer vechten.”

Gokhan Saki kan over drie weken weer beginnen met trainen en hoopt rond maart/april ...