Interim titel
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA News

De middengewicht divisie is op dit moment een puinhoop te noemen, waar de file achter Michael Bisping alleen maar langer wordt. Na de overwinning van Gegard Mousasi op Chris Weidman is er te spreken van een drietal achter de kampioen, die allen zeer waardig voor een titelshot zijn. De drie heren in kwestie zijn natuurlijk Yoel Romero, Jacare Souza en Gegard Mousasi. Achter dit drietal zijn er nog een aantal vechters die met een aantal overwinningen erbij ook een gooi naar de titel kunnen doen. Denk daarbij aan Luke Rockhold, Robert Whittaker, en in mindere mate Anderson Silva, Chris Weidman en Derek Brunson. Kelvin Gastelum had aan dit rijtje kunnen worden toegevoegd, ware het niet dat hij onlangs door USADA in de kraag werd gevat vanwege een potentiële positieve dopingcontrole.

Echter zal iedereen moeten wachten totdat Michael Bisping zijn titel verdedigt tegen Georges St-Pierre. De Canadees maakt zijn rentree na ruim drie jaar afwezigheid, en krijgt ondanks hij nog nooit op het middengewicht heeft gevochten, meteen een titelshot. De reden is uiteraard dat dit gevecht potentieel heel veel geld in het laatje van de UFC kan brengen. Uiteraard is het niet eerlijk voor de vechters die zich al jaren proberen naar de top te vechten, maar het past in het huidige klimaat van de UFC. De ranking is tegenwoordig niet meer van levensbelang om een gevecht te maken.

De heren die in de wachtkamer zitten worden allen wat ongedurig, en er zijn ook verscheidene vechters die graag een interim middengewicht titel in het leven willen roepen. Zo was Yoel Romero als eerst. De Cubaan zou graag de plek van Kelvin Gastelum in willen nemen, die op UFC 212 tegen Anderson Silva zou gaan vechten. Een vechtpartij tegen Silva moet voor Romero wel aan één voorwaarde voldoen: er moet een interim titel op het spel staan.

En nu is ook Luke Rockhold van mening dat er een interim titel in het leven geroepen moet worden.  De vechter is sinds hij de middengewicht titel aan Bisping verloor niet meer in actie geweest. Omdat de middengewicht divisie zo rijk aan talent is, en er vele gegadigden voor hem zijn, is de AKA vechter zelfs bereid om even naar de zwaargewicht divisie te stappen. Hij heeft ook al een tegenstander op het oog: Fabricio Werdum. De twee hebben al een tijdje bonje, wat zijn origine vond in Strikeforce, en zich voortzette toen Werdum het op UFC 188 tegen Cain Velasquez opnam.

Onlangs werd bekend dat de UFC Rockhold op het oog had als vervanging voor Gastelum. En de voormalig kampioen staat niet onwelwillend tegenover dat idee, en heeft het gevecht ook al aangenomen.

 

Rockhold verklaarde tegenover TSN:

“Georges gaat niet tegen wie dan ook in de middengewicht divisie vechten, dat weten jullie ook, dat weten we allemaal. Hij gaat tegen Bisping vechten, maar hij gaat niet tegen één van ons vechten, hij gaat terug naar beneden (de weltergewicht divisie) als hij überhaupt wint. Het is een geweldige vechter, maar dit slaat echt nergens op. 

Een interim titel is zeer te rechtvaardigen op dit moment, twee onbeduidende titelgevechten op een rij is echt stom. Het Dan Henderson vs Michael Bisping gevecht was misschien wat minder vreemd, maar wat er nu aan gaat komen is gewoon dom. Een interim titel is een garantie voor een titelshot, en als ik tegen de beste jongens in de wereld ga vechten, wil ik wel een garantie dat ik later voor een titel kan gaan vechten. We werken hier keihard voor, en we hebben onze plek verdiend. Als een interim titelgevecht wordt aangeboden, dan pak ik dat aan. Met plezier. En ik denk dat Yoel Romero precies hetzelfde voelt.”

 

Inmiddels heeft het kamp van Anderson Silva ook gereageerd op de verwijdering van Kelvin Gastelum, en ze geven aan bezig te zijn met andere opties. Waarvan Luke Rockhold blijkbaar er niet eentje van is:

“”We zijn al naar andere opties aan het kijken, en Rockhold is er daar niet eentje van.”

Dana White is echter niet van plan om een interim titel in het leven te roepen. Op de persconferentie na UFC 210 verklaarde hij:

“Luke moet echt wachten op zijn shot, of op zijn volgende gevecht, want ik vind zijn statement nogal belachelijk. Bisping is klaar en bereidt om zijn titel te verdedigen, en hij wacht op GSP. En hij zei ook dat wanneer het GSP gevecht achter de rug is, en ik heb mijn titel verdedigd, dan ga ik onmiddellijk opnieuw de titel verdedigen tegen Yoel Romero. Dus ik zeg nee tegen een interim titel.”

En daar gaan de ambitieuze plannen van Romero en Rockhold..

De middengewicht divisie heeft dit weekend wel een belangrijk gevecht op het programma staan. Jacare Souza neemt het op tegen Robert Whittaker, wat voor Jacare opnieuw een high risk, low reward gevecht wordt. Met een overwinning gaat hij Romero niet voorbij, en bij een nederlaag kon het zomaar zijn dat Gegard Mousasi hem voorbij streeft. Voor Whittaker is het high risk, maar ook een high reward. Bij een overwinning kan hij zomaar bij de top-5 aanklampen, en waarschijnlijk Chris Weidman zelfs voorbij gaan. ‘The All-American‘ leed tegen Mousasi zijn derde nederlaag op een rij, en lijkt in de ranking te gaan duikelen. Ondertussen is er nog geen datum geprikt voor het gevecht tussen Michael Bisping en Georges St-Pierre. Wordt het 8 juli, op UFC 213? Daar kunnen we slechts naar gissen. ‘The Count’ heeft al aangegeven dat hij die datum als streefdatum ziet, en dat hij niet al te lang op GSP wil wachten. Mocht de Canadees teveel tijd nodig hebben, wil Bisping Yoel Romero zijn langverwachte titelshot geven. Ondertussen zijn de heren op Twitter nog steeds in een moddergooi wedstrijd verwikkeld:

“Bisping is een excuus machine. Dan is het weer mijn knie, mijn oog, mijn film, mijn gewicht, mijn rug, mijn fox baan, mijn ballen, mijn tegenstander, ik ben dronken…”

 

 

“De UFC koos een populairdere optie. Je krijgt je shot als je clean blijft. Tot die tijd komt moet je je smoel houden, idioot.” 

Hier is het laatste woord zeker nog niet gezegd..

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (1)

  • Rishi Angnoe
    Rishi Angnoe

    Nee ufc moet gewoon weer normaal doen en mensen die een shot verdienen waar ze hart voor gevochten hebben ook geven

    Ze denken alleen nog aan geld en naam gevechten !

    Competitie lijkt wel een beetje op een sleeptimer gezet

You May Also Like

Oud WEC-kampioen Urijah Faber kondigt pensioen aan

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Urijah Faber gaf maandag aan ...

(Video) UFC 204 Countdown: Vitor Belfort vs. Gegard Mousasi

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze aflevering van UFC ...

Alistair Overeem: “Mijn carrière is niet compleet zonder UFC-titel.”

Alistair Overeem staat open voor een partij met Francis Ngannou, maar focust zich eerst ...