Henri Hooft
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Voor Anthony Johnson was UFC 210 een grote deceptie. Opnieuw wist hij Daniel Cormier niet te onttronen, en dit keer werd hij al in de tweede ronde tot opgave gedwongen door de verdedigend kampioen. Er werden veel vraagtekens bij de acties van Johnson geplaatst. Zo vroeg de gehele MMA wereld zich af waarom Johnson per se de worstelingen met Cormier wilde aangaan. Zoals bekend is worstelen ‘the bread-and-butter’ van Cormier, zijn specialiteit. ‘Rumble’ wist Cormier met een head kick goed te raken, en brak zelfs de neus van ‘DC‘ met die trap. Hij borduurde echter niet hierop voort, en ging proberen Cormier op zijn vakgebied te verslaan. Met rampzalige gevolgen. Cormier klom op de rug van ‘Rumble‘ en opnieuw maakte Johnson de fout de handen van ‘DC‘ niet te bevechten. Het aanleggen voor een ‘rear naked choke‘ bleek voor Cormier hierdoor een koud kunstje. Voor Henri Hooft was de tactiek van ‘Rumble‘ even verbazend als voor de rest. Bij transcript uit de hoek is duidelijk waar te nemen dat de coach het absoluut niet eens is met de tactiek van zijn vechter:

“Kan je me vertellen waarom je aan het worstelen bent?! Nee, je gaat niet worstelen! Hou je afstand, twee stappen terug. Blijf uit de buurt, twee stappen verder. Waarom ben je zo bezorgd over alles? Je trappen en je knietjes zijn uitstekend, maar trap niet! Waar blijven je handen? Je doet het uitstekend, maar ga godverdomme niet met hem worstelen! Als je op afstand blijft, maak je het spelletje makkelijk. Waarom maak je het moeilijk?” 

Anthony Johnson verraste vriend en vijand door na het gevecht te verklaren dat het de laatste keer was dat hij in de octagon te bewonderen was. Henri Hooft was echter in geen velden of wegen te bekennen, na hij door zijn pupil de octagon in geroepen werd. Onze landgenoot legt bij The MMA Hour even uit waarom:

“Meteen na het gevecht stond ik op de kooi, en hij kwam naar me toe en zei:’ Ik heb het verneukt.. en ik zei: ‘Kom op man, ik weet dat het moeilijk is maar sta op, het is al gebeurd. Het is wat een coach zegt na een nederlaag. Je kan op dat moment gewoon niet over dingen praten. Ik was in de kooi en zei dat hij zijn hoofd hoog moest houden. Toen stapte ik van de kooi af, en het was erg druk in de kooi, dus liep ik terug om een ander shirt aan te trekken. 

Toen ik achter was, hoorde ik dat hij zei dat hij met pensioen zou gaan, en dat hij me zocht. Ik dacht ‘oh shit, en ik was op mijn weg terug naar de kooi, en toen zag ik hem bij het doek (scheiding voor de vloer).. Hij huilde samen met me, en hij sprak met me, en toen sloeg het werkelijk in. Maar ik ben niet verrast, want we hadden er al over gesproken. Ik heb al zes jaar met Anthony doorgebracht. Ik ken hem al zo lang, en deze laatste paar maanden waren moeilijk voor ons door al het gedoe rondom The Blackzillians. het was een vreemde tijd.”

 

Hooft kreeg door zijn afwezigheid bij de aankondiging van Johnson een hoop ‘backlash‘ over zich heen op social media. Velen waren niet te spreken over de actie van de coach, en vonden dat de coach zijn vechter niet in de steek had mogen laten, vooral bij dat moment:

“Ik kreeg een hoop shit over me heen. Je weet hoe dat gaat op social media. Als alles goed is, is alles goed. Waarom zou ik mijn vechter verlaten? Ik heb nog nooit iemand verlaten, en dat zou ik vooral niet bij AJ doen. Mensen verspreiden gewoon domme dingen, zoals dat hij in het gevecht opgaf en express het gevecht verloor. Al die bullshit heeft niks met de sport te maken. Dus ik voel me wel klote omdat ik dit gevecht met de titel wilde beëindigen. Anthony heeft alle capaciteiten om dat voor elkaar te krijgen, maar hij deed het niet.”

Dan zijn er nog de plannen van Johnson. Wat gaat ‘Rumble‘ nu doen? De geruchten zwengelden aan over een nieuwe carrière als American Football speler, maar die werden door AJ zelf snel de kop ingedrukt. De coach weet niets over de plannen van zijn voormalige vechter, hij weet alleen te vertellen dat het wel iets met American Football te maken heeft:

“Ik denk het wel. Luister, ik ben een Europeaan. Ik weet alles over voetbal, maar ik weet niet zo veel over de NFL. Sorry.”

Hij deed ook uit de doeken dat het plan om met pensioen te gaan al eerder besproken was:

“Hij was al een tijdje over het einde van zijn carrière aan het praten. Ik weet dat hij andere dingen in zijn leven wilde gaan doen. We spraken hier uitvoerig over, en we hadden het idee dat als we de belt zouden veroveren, de belt misschien wel in het midden van de kooi zouden achterlaten. Dat was een idee dat we hadden, maar ik wist echt niet dat hij op zaterdag al wilde stoppen.”

Transcript van het interview werden verzorgd door MMA Fighting.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (1)

  • Kenny Démarest
    Kenny Démarest

    ” Ik ken hem al zo lang, en deze laatste paar maanden waren moeilijk voor ons door al het gedoe rondom The Blackzillians.”

    Wat was er met de Blackzilians dan? ?

You May Also Like

Fabricio Werdum: “Overeem is heel slim maar hij is niks veranderd.”

Fabricio Werdum heeft naar eigen zeggen geduld nodig om de gevaarlijke Alistair Overeem te ...

UFC 215 Free Fight: Amanda Nunes vs. Sheila Gaff

Amanda Nunes zal zaterdag haar titel voor de tweede keer verdedigen. Ze zal het ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Alistair Overeem kan zich opmaken voor een rubbermatch met Fabricio Werdum op UFC 213. ...