Iaquinta 2015
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Junkie

De moeizame relatie tussen Al Iaquinta en de UFC is nog niet verbeterd. Nadat de New Yorker Diego Sanchez overtuigend versloeg met een een KO vroeg in de eerste ronde, liet hij op Twitter zijn ongenoegen blijken. In een interview met Ariel Helwani in the MMA Hour deed “Raging” Al Iaquinta daar nog een schepje bovenop.

Zo sprak Iaquinta over zijn frustratie dat hij geen bonus ontving voor zijn prestatie van dit weekend, in tegenstelling tot Mike Perry en Dustin Ortiz: “Gewoon niet de bonus winnen, ik weet het niet. Ik weet niet of ze mij geen bonus gaven omdat ik het niet verdiende, of om mij een soort van dwars te zitten, omdat ze eerder al zeiden dat ik niet in aanmerking zou komen voor bonussen.” Ondanks dat Iaquinta zijn vijf laatste partijen heeft gewonnen, waarvan vier op KO of TKO, heeft hij nog nooit een bonus ontvangen in de UFC.

Iaquinta suggereert dat de bonussen niet worden toegekend op basis van prestaties, maar aan vechters die loyaal zijn aan de UFC. “Vijftig duizend dollar bonus; een bonus is een extraatje. Vijftig duizend dollar is drie keer zo veel als het salaris van sommige van die jongens. Dat is geen bonus … Dat is hun maniertje om je onder de duim te houden. Je moet slijmen bij de bazen. Je slijmt bij de grote bazen, en zegt na het gevecht ‘bedankt Joe Silva, bedankt Dana White, bedankt Lorenzo Fertitta,’ en dat zijn de jongens die de bonussen krijgen.”

Raging” Al vertelde ook over zijn knieblessure die hem twee jaar lang buiten de octagon hield: “De UFC liet me hangen, ik heb moeten smeken om een operatie aan mijn knie. Hun arts zei dat ik nooit meer zou vechten als ik de operatie zou krijgen die ik wilde. Twee nachten geleden stapte ik en de kooi en was freaking… steek die maar in je reet. Ik heb zelf alle mogelijkheden voor een operatie onderzocht. Dat heb ik zelf gedaan. De hele dag, ik werd ‘s ochtends wakker en dan zat ik de hele dag op de computer onderzoek te doen naar knieën; ik kan inmiddels zelf een knie-operatie uitvoeren.”

Volgens Iaquinta weigerde de UFC de zestigduizend dollar te betalen voor de operatie, en boden ze slechts aan om een kwart van die kosten te betalen, met de suggestie dat hij de rest zelf betaalde. “Ik kan de rest niet zelf betalen, is dit een focking grap? Hoe ga ik dat doen? Ik zei zelfs ‘betaal voor de operatie en houd het in van mijn volgende salaris.’ Ik kan dat geld voor die operatie niet ophoesten, go fuck yourself.” 

Deze situatie ontstaat door Iaquinta’s opvallend lage salaris. Hij ontving $26.000 om te vechten en nog eens $26.000 voor de winst. Na aftrek van belastingen en kostenposten als bijvoorbeeld de trainer en de manager blijft er niet veel over. Dat terwijl Al Iaquinta meerdere gevechten heeft gewonnen tegen onder andere Joe Lauzon en Jorge Masvidal, en dit weekend fungeerde als co-main vechter. Iaquinta benadrukte dan ook het belang van een vakbond voor vechters, en leek teleurgesteld dat de verschillende pogingen om die te beginnen nog weinig hebben opgebracht.

De vechter uit het team van Ray Longo en Matt Serra heeft nog twee gevechten op zijn contracten staan. Maar door zijn onvrede over zijn salaris en relatie met de UFC én zijn tweede carrière als makelaar is het lang niet zeker dat hij nog verder zal gaan als MMA-vechter.

Na zijn commentaar gaf Iaquinta ook zijn ongezouten mening over hoe Dana White over vechters praat: “Dana White heeft veel voor de sport gedaan, maar hij heeft niet één blessure door deze sport. En dat hij dan zegt “het beste deel van [UFC 208] was de vlucht terug naar huis” – je zit in een privé vliegtuig, man. Houd je tyfusbek … Je zit in een privé vliegtuig, natuurlijk is dat het hoogtepunt van je avond. Twee mannen vechten in een kooi, en lopen schade op. Jim Millar kon waarschijnlijk niet lopen daarna. Wie kreeg die leg kicks, iemand zijn benen werden kapot getrapt? Hij zou al die motherfuckers zijn excuses moeten aanbieden. Dat is bullshit. Houd je focking muil.”

Bekijk het gehele interview:

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Eddie Alvarez over Dustin Poirier: “Een rematch zou het stomste zijn om nu te doen.”

Eddie Alvarez en Dustin Poirier zitten niet op dezelfde golflengte. Waar Poirier zich hard ...

(Video) UFC Fight Night Hamburg Free Fight: Arlovski vs. Silva

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Arlovski zal het zaterdag op ...

Nieuw crossover gevecht in de maak? David Haye en Jimi Manuwa bereiken akkoord

Voormalig boks wereldkampioen David Haye en UFC-lichtzwaargewicht Jimi Manuwa liepen elkaar afgelopen weekend tegen ...

(Verslag) Bob Schrijber, UFC 193: Een eer op zo’n evenement met je vechter te staan

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Bob Schrijber is met Stefan ...