Demetrious Johnson
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: En la Pelea

Dit weekend kan Demetrious Johnson in Kansas City het illustere record van Anderson Silva evenaren. De vlieggewicht kampioen verdedigt voor de tiende keer op rij zijn titel, en bij succes komt hij op gelijke hoogte met ‘The Spider‘.

Echter wordt de pound-for-pound koning niet vaak genoemd als beste vechter, ondanks zijn grote staat van dienst. Er wordt vaak gezegd dat de 125 pond divisie de zwakste in de UFC is, en eerlijkheid gebied te zeggen dat het zeker niet zo stacked als bijvoorbeeld de weltergewicht of lichtgewicht divisie is. Wordt Johnson geen groot onrecht aangedaan door simpelweg te zeggen dat zijn tegenstanders allen veel te zwak zijn om hem te onttronen? Het zou beter zijn om te zeggen dat Johnson in a league of his own zit. Daarmee niets afdoend aan zijn tegenstanders.

Joseph Benavidez twee keer verslaan is zeker geen kleine opgave, Ian McCall twee keer sterk het hoofd te bieden evenmin. Twee keer iemand van het caliber John Dodson verslaan is ook zeker geen geringe prestatie. Gezien het feit dat Dodson ook zo vlug als water is, en bovendien krachtiger is dan Johnson. En op spectaculaire manier afrekenen met een worstelaar van Olympisch kaliber, wat Henri Cejudo is, was niets minder dan koninklijk. Wat in ieder geval zo vast als een huis staat is dat ‘Mighty Mouse‘ op technisch gebied zeer sterk is, en in elk facet van MMA meer dan solide is. Qua snelheid is er niemand die hem kan bijhouden, en hij heeft een zeer hoog fight IQ, waardoor hij bliksemsnel van tactiek kan wisselen. De overgang van striking naar grappling en ook weer terug, zijn bij Johnson goed verzorgd en moeiteloos. Tim Elliott kreeg hem in zijn laatste gevecht even in een penibele situatie, maar Johnson raakt nooit en te nimmer in paniek, en kostte de situatie gedegen op.

Wilson Reis claimt dat hij wel degelijk openingen ziet in het pantser van DJ. Of hij die ook werkelijk uit kan buiten is nog maar de vraag. Hij zal in het gevecht zeker kansen hebben, mede omdat hij qua kracht de sterkste in de divisie lijkt. Teamgenoot Dominick Cruz heeft Reis al wat dingen ingefluisterd, en dat moet zeker niet onderschat worden. Cruz geldt al een tijdje als één van de beste, zo niet de beste, analist van MMA.

Mocht hij Reis verslaan, dan kunnen we echt met recht zeggen dat hij de gehele divisie overwonnen heeft. Wie krijgt hij dan als volgende tegenstander? We lopen niet graag op de zaken vooruit, maar winst voor Johnson is waarschijnlijk dan een nederlaag. Cody Garbrandt heeft al te kennen gegeven naar de 125 pond divisie te willen komen om te beletten dat DJ het record van Silva breekt.

Een paar dagen geleden kwam aan het licht dat Johnson slechts één exemplaar van de belt heeft, waar bijvoorbeeld Michael Bisping, ondanks slechts één keer de belt te hebben verdedigd, twee belts in zijn bezit heeft. Is het een teken dat de UFC zijn vlieggewicht kampioen ook niet respecteert? Je kan er bijna donder op zeggen dat wanneer zijn maatje Tyron Woodley dit nieuws onder ogen krijgt, hij onmiddellijk weer naar de racisme kaart grijpt. Valt daar wat voor te zeggen?

Johnson is zelf ook wel een beetje verbolgen over het feit dat hij maar één exemplaar heeft:

“Iedereen zegt dat het Anderson Silva’s record is, maar het gaat helemaal niet over de achtervolging op hem. Het gaat om het bereiken van dat record. Natuurlijk is de elfde verdediging op rij het ultieme doel, en het zou geweldig zijn om dat voor elkaar te krijgen. 

Maar ik begin wel pissig te worden dat ik maar één exemplaar heb. Ik zag dat Daniel Cormier drie belts kreeg, dus Dana White, WME-IMG, wie er dan ook de cheques tekent, geef me verdomme mijn acht belts! En ik heb er al eentje, en als ik win moet ik er negen krijgen. Ik neem ze me naar huis. Ik wil ook die belts verzamelen. Michael Bisping heeft twee belts, en ik ben een aardige gozer, en ik doe wat het bedrijf van me verlangt. Ik vecht, en daarna pakken ze de belt van me af, en ik zeg er niks van. Bel me maar wanneer ik weer moet vechten. En daarmee is de kous af. Maar nu zie ik die gasten met drie exemplaren van de belt. Ondertussen heb ik er maar eentje en moet ik die nog met mijn kinderen delen ook.

Als ik zaterdag succesvol ben, en de UFC mij negen belts wil geven, dan neem ik de echte belt mee naar huis. Als ze me na het gevecht acht exemplaren geven, dan kan ik één van de dingen doen die ik altijd al wilde doen. Floyd Mayweather heeft een foto met al zijn kampioenschap titels, en ik denk dat Andre Ward dat ook heeft gedaan. En ik denk dat het cool is dat ik dat plaatje recreëer, maar dan voor MMA. Je hebt Conor die twee belts omhoog houdt, en hij is kampioen in twee divisies. Als ik succesvol ben, en elf titelverdedigingen bereik, dan heb ik elf UFC belts en dan ook nog mijn belts uit het amateur circuit, en dan kan ik terugkijken op de weg die ik naar dit hoogtepunt heb genomen.”

De UFC gelooft duidelijk niet dat Johnson een PPV-event kan headlinen, en heeft de kampioen dit keer op een FOX card als main event gezet. Niet dat Johnson zich daar aan stoort. En dat past precies in de modus operandi van de kampioen. Trash talken is voor hem niet weggelegd, en hij blijft altijd bescheiden. Van enige controverse rondom zijn persoon is nooit sprake geweest. Zoals hij eerder verklaarde: hij is een company man. Ligt het aan de opgenoemde punten van zojuist waarom Johnson bij de fans niet heel populair is? Conor McGregor is mateloos populair door zijn dominante manier van vechten en zijn uitmuntende capaciteit om verbaal een tegenstander te vermorzelen. Eerlijk is eerlijk, controverse verkoopt. Maar Demetrious Johnson is een frisse wind in een wereld vol bravoure. Een respectvolle, bescheiden kampioen die met zijn ledematen spreekt. Helaas is dat voor de UFC en het gros van de fans niet genoeg. Komt daar na een eventuele overwinning op Wilson Reis verandering in?

 Transcript van het interview werd verzorgd door MMA Fighting.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Paulo Costa: “Hij is een lafaard en een mietje.”

Paulo Costa hoopt Derek Brunson te treffen in de octagon maar de Amerikaan beschuldigd ...

Fight Announcements Recap Week 5 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Ook deze week ...

(Video) Conor McGregor: “Ik ga de hele godverdomme wereld choqueren.”

Conor McGregor was vrijdag in de Madison Square Garden aanwezig om het professioneel debuut ...