Jacare Souza
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

in de rommelige middengewicht divisie staat dit weekend op UFC Fight Night Kansas City een belangrijk gevecht op het programma. Jacare Souza, BJJ specialist en één van de mensen die eigenlijk recht hebben op een titelshot, vecht tegen Robert Whittaker. De Braziliaan krijgt twee maanden na zijn sterke overwinning op Tim Boetsch opnieuw te maken met een up-and-comer, de Australiër Whittaker. Er kleeft nogal een groot risico aan het gevecht met Whittaker. Als Jacare verliest, moet hij waarschijnlijk onze landgenoot Gegard Mousasi voor zich dulden in de ranking. En verdwijnt een titelshot, als hij die al krijgt gezien de weigering van de UFC om de beste contenders voor de titel te laten vechten, als sneeuw voor de zon. Whittaker kan bij een overwinning echt aanklampen bij de top-5, en kan misschien zelfs Chris Weidman voorbij gaan.

Gisteren werd op The MMA Hour duidelijk waarom de Braziliaan zowel de gevechten met Tim Boetsch als Robert Whittaker aannam. Het gevecht van zaterdag is het laatste op het contract van Jacare, en hij verkeerd daarmee in een soortgelijke situatie als onze landgenoot Gegard Mousasi. Gaat Bellator een kruiwagen met geld naar beide vechters gooien? Jacare liet blijken eerst andere tegenstanders op het oog te hebben, maar kreeg telkens nul op het rekest:

“Ik vroeg om een gevecht met Luke (Rockhold), maar ze realiseerden zich dat hij wegrende, en dat hij niet wil vechten. Ik vroeg ook om Yoel Romero, maar ze vertelden me dat Romero op de belt wilde wachten. Dus gaven ze me Robert. Het is een taaie vechter, een nieuwe jongen die snel stijgt, dus ik moet voorzichtig zijn. Hij is echt taai. Maar ik ben gefocust. Ik ga mijn strategie volgen en hem tot opgave dwingen. Dat is mijn strijdplan.”

Zoals eerder gezegd is het een high risk fight voor Jacare, maar dat deert hem absoluut niet. De vechter uit Rio de Janeiro wilde vooral actief blijven, en zich niet verschuilen. Wachten was voor hem geen optie:

“Als je niks probeert, kom je ook niet vooruit. Ik ben een kampioen, en ik ben van mening dat ik iedereen kan verslaan. Zo moet een kampioen zich ook gedragen. Ik moet vechten. Als ik niet tegen Tim Boetsch vocht, hoe lang had ik dan aan de zijlijn gestaan? Als je goed kijkt, dan is elke vechter die lang niet in actie kwam niet goed teruggekomen. Mijn doel is om actief te blijven. Het lijkt er misschien niet op, maar mijn doel is de belt.”

Toch staat er wel wat druk op deze partij. De Braziliaan is echter vol zelfvertrouwen, en denkt dat de druk hem zelfs goed doet:

“Elke keer als ik onder druk sta, dan heb ik goede resultaten, dus ik geef niks om druk. Ik doe het altijd goed onder druk. Mijn beste gevechten waren tegen de beste tegenstanders. Druk doet me absoluut niks. Ik ga gewoon mijn werk doen en mijn best doen.”

Natuurlijk wordt ook Jacare af en toe het hemd van het lijf gevraagd wat betreft een titelshot. De Braziliaan kan daar helaas geen duidelijk antwoord op geven. Jacare verloor in zijn laatste acht partijen alleen van Yoel Romero, en weet niet wanneer het zijn tijd is:

“Iedereen vraagt me wanneer ik voor de belt ga vechten, en ik wordt er een beetje geïrriteerd van, want ik weet niet wat ik moet antwoorden. Fans vragen dat veel. Ik denk dat nadat ik tegen Robert heb gevochten, ik nog één keer moet vechten. Ik weet het niet, maar mijn tijd zal komen. De belt is belangrijk. Ik werk om de beste te zijn. Ik was in Strikeforce de kampioen, ik was meervoudig kampioen in jiujitsu, en mijn doel is om ook de UFC kampioen te worden. Ik heb die droom. Maar als het niet uitkomt, dan is dat ook goed. Toen ik zei dat ik met pensioen kon gaan wanneer dit me niet meer boeit, bedoelde ik dat ik niet iets ga doen waar ik me slecht door voel. Maar ik kan zomaar stoppen, en jiu-jitsu les kan gaan geven. Maar dat is niet waar ik op dit moment aan denk.

Ik ben altijd gefocust op mijn volgende gevecht, en ik stopte met aan de belt denken, want het leek alsof ik achter de wind aan holde. Mijn doel is om vooruit te gaan. Ik moet hard werken, en mijn daden in de octagon laten zien, en een goede show voor de fans neerzetten. Zij gaan voor me spreken. Ik verdien meer geld dan Bisping, omdat ik vaker dan hem vecht!”

Zoals gezegd is het gevecht tegen Robert Whitakker het laatste op het UFC contract van Jacare. Wat zijn de plannen van de UFC met de Braziliaan? Als het niet goed oppast, kan het zomaar Jacare én Gegard Mousasi in één klap aan grote rivaal Bellator verliezen. Mousasi is al zeer vocaal geweest over zijn verlangen om conform zijn marktwaarde betaald te worden. Jacare’s manager Gilberto Faria verklaarde tegenover MMA Fighting:

“We zijn al een tijdje met UFC officials in de weer. We hebben nog geen overeenkomst kunnen sluiten wat betreft zijn waarde, maar we gaan na het gevecht weer praten. Ons doel is om snel tot een overeenkomst te komen. De UFC middengewicht belt is het doel van Jacare. Met een goed contract gaan wij onverminderd door met het vechten tegen de beste middengewicht talenten, en onze titelshot verdienen. 

Jacare is de enige die laat blijken wel tegen Luke Rockhold en Yoel Romero te willen vechten. Niemand anders is op zoek naar zulke problemen, en vooral Michael Bisping niet. Jacare heeft zaterdag een taaie uitdager, en dit gevecht is wat op dit moment belangrijk is.”

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Vier Nederlanders actief dit weekend! Bekijk hier het complete overzicht!

Djamil Chan, Denise Kielholtz, Melvin Manhoef en Gegard Mousasi moeten dit weekend vechten. Bekijk ...

UFC 208: Inside the Octagon – Silva vs. Brunson

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In UFC Inside the Octagon ...

Lawler reageert op St-Pierre: ”Ik ben klaar om nu te vechten.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Voormalig UFC welterweight kampioenen Robbie ...

Amanda Nunes wil titel verdedigen tegen Ronda Rousey

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De Braziliaanse Amanda ‘Lioness’ Nunes ...