• Zoek een vechtsportschool
Jacare Souza
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Jacare Souza vecht dit weekend op UFC Fight Night Kansas City tegen Robert Whittaker, maar we hebben nog meer nieuws omtrent de Braziliaanse vechter.

Ariel Helwani meldt vandaag dat Jacare Souza een nieuw contract heeft getekend bij de UFC. Het is een contract voor maar liefst acht gevechten, waarvan zijn partij met Robert Whittaker dit weekend de eerste zal zijn.

Jacare was, net als Mousasi, aan het einde van zijn contract. Aangezien beide vechters onder Scott Coker bij Strikeforce hebben gezeten, was de verwachting dat Coker een poging zou doen om deze vechters in te lijven voor Bellator. Maar Jacare, die al lange tijd vlak bij een title shot is, blijft dus bij de UFC. Is het een voorteken voor de naderende contractverlenging van onze landgenoot?

Door voor maar liefst acht gevechten te tekenen, kiest de 37-jarige Jacare voor zekerheid op de lange termijn. Het nadeel van een contract met zo veel gevechten is wel dat je positie om na een paar gevechten een salarisverhoging af te dwingen meestal een stuk zwakker is. Het is te verwachten dat Souza, die bekend staat om een vechtstijl waarbij hij weinig schade oploopt, nog jarenlang actief kan zijn.

In 2014 wist Gilbert Melendez via contract onderhandelingen een title shot af te dwingen. Of Jacare hetzelfde voor elkaar heeft gekregen is onduidelijk. Mocht Jacare winnen van Whittaker, zal hij naast een title shot vooral een rematch met Yoel Romero nastreven. Romero won in december 2015 met een zeer controversiële split decision van Jacare. Een rubber match met Gegard Mousasi behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden, en een wedstrijd met Rockhold moet haast wel vuurwerk opleveren.

Er zijn dus genoeg opties voor Jacare. Toch moet het voor de hardcore fan frustrerend zijn dat een topcontender van dit kaliber nog steeds geen titelgevecht heeft gehad. Het tekent het huidige tijdperk in MMA, waarin de hiërarchie van de divisie niet altijd het belangrijkste is. Maar met acht gevechten op zijn nieuwe contract heeft Jacare genoeg tijd om dat recht te zetten.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Jose Aldo verwacht geen wraak te kunnen nemen op Conor McGregor

Anderhalf jaar nadat Jose Aldo zijn titel verloor aan Conor McGregor denk de Braziliaan ...

UFC Fight Night 94 Free Fight: Dustin Poirier vs. Akira Corassani

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande zaterdag is het tijd ...

Michael Bisping en GSP

Michael Bisping en GSP zorgen voor verbaal vuurwerk op persconferentie

Na het onfortuinlijk nieuws van gisteren zorgden Michael Bisping en GSP voor het nodige ...

Gratis op FOXtv: UFC Hamburg: Arlovski vs Barnett: Line-up, uitzendtijden en zenders

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande zaterdag nemen Andrei “Pitbull”Arlovski ...