Joe Lauzon
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Joe Lauzon staat morgenavond op de main card van UFC Nashville. Zijn tegenstander is de Schot Stevie Ray. Lauzon behoeft natuurlijk geen introductie. De vermakelijke vechter heeft immers een karrenvracht aan Fight of the Night bonussen achter zijn naam geschreven, en staat in die categorie gelijk met fan favorite Nate Diaz. Beide heren ontvingen vijftien maal de bonus voor het beste gevecht van de avond. Ondanks dat Lauzon in de lichtgewicht divisie zeker zijn mannetje staat, komt hij tegen de elite toch net te kort. Zo verloor hij al van Anthony Pettis, Al Iaquinta en Michael Johnson, maar kon hij bijvoorbeeld wel winnen van Diego Sanchez. Lauzon was de eerste vechter die het voor elkaar kreeg om ‘The Lionheart‘ technisch knockout te slaan. De oorlogen met Jim Miller zijn door vele fans natuurlijk ook niet vergeten. Hij ging wel twee keer de boot in tegen Miller, maar dat was zeer zeker controversieel te noemen.

Lauzon zal zich nu moeten richten op Ray, die met een UFC record van 4-1 aan een opmars bezig is. De vechter uit Massachusetts sprak met Champions.co:

“Natuurlijk heb ik elke fight week kriebels. Dat verandert ook niet, maar hoe ik ermee omga verandert wel. Ik probeer in de week zo kalm mogelijk te zijn. Elk gevecht is opwindend, elke keer als je naar de kooi loopt is opwindend, maar ik probeer het me niet negatief te laten beïnvloeden.”

Lauzon won zijn laatste gevecht tegen Marcin Held, maar hij had het gevecht zomaar kunnen verliezen. En volgens hemzelf was dat eigenlijk ook zo. Lauzon toonde zich zeer sportief en zei in het octagon interview direct na afloop dat Held eigenlijk had gewonnen. Lauzon verloor overigens in zijn laatste zeven wedstrijden vier keer, maar dat heeft blijkbaar geen invloed op zijn strijdbaarheid:

“Ik heb tegen een hoop taaie gasten gevochten, en ik probeer mezelf altijd te pushen. Dat betekent dat ik soms win, en dat ik soms verlies. Zo gaat dat nou eenmaal als je in zo’n zware divisie vecht. Ik slaap er echter niet minder door. Ik denk nooit verder dan één gevecht, want je volgende partij is altijd het meest belangrijk. Dat is dit weekend niet anders.”

Zijn volgende partij is dus de partij tegen Stevie Ray. Lauzon verklaart dat hij aardig wat beelden van de Schot heeft bekeken:

“Ik heb aardig wat beeldmateriaal van hem bekeken, dus ik ben erg bewust over de dingen die hij graag wil doen. Het is moeilijk iets te weten over iemand die niet in de UFC heeft gevochten, maar hij heeft aardig wat gevechten in de UFC gehad, dus ik had genoeg om te bekijken. Hij lijkt op elk onderdeel solide, maar ik denk dat hij het liefst het gevecht staande houdt. Hij is een linkshandige vechter die graag veel trapt, maar hij heeft ook solide jiujitsu en worstelen, en hij is niet bang om voor de takedown te gaan. In de gevechten die ik bekeken heb was hij agressief, dus ik denk dat het een lekker gevecht gaat worden.”

Voor mij is het perfecte scenario als hij voor een takedown gaat en ik hem in een guillotine choke grijp.. daar teken ik voor! Voor mij is het belangrijk dat ik de klus klaar en dat ik ongeschonden de kooi uitstap. Ik heb nu een zoon, en ik wil niet dat hij me gewond ziet. Ik ga nooit de octagon in met de intentie om een oorlog uit te vechten. Als ik met een overwinning en zonder beschadiging of een breuk de kooi verlaat, is dat een goede dag voor mij. Voor mij is de beste manier om een partij te winnen als je iemand snel laat opgeven en de boel snel kan afsluiten.”

Als laatste had Lauzon ook nog wat lovende woorden voor de kampioen in zijn divisie, Conor McGregor:

“Je kan niet anders zeggen dan dat Conor McGregor nu de man is. Hij is degene met de belt. Er zijn veel goede vechters, maar Conor is nu de man die je moet verslaan. Conor is degene met de belt, en denk dat degene met de belt als nummer één beschouwd moet worden, wat mensen ook over andere vechters zeggen.”

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)