Jon Jones
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Jon Jones nam vrijdag plaats tegenover de aanwezige pers om daar vragen te beantwoorden over zijn terugkeer in de UFC. De oud wereldkampioen van de lichtzwaargewichten zit momenteel een schorsing uit die hij ontvangen heeft voor het gebruik van verboden middelen. Verwacht wordt dat ”Bones” zijn rentree zal maken tijdens International Fight Week maar hierover is nog niets bekend gemaakt. De transcriptie van de persconferentie werd door EPIC MMA verzorgd.

Voelt het bitterzoet om in New York te zijn waar je bent opgegroeid maar waar je helaas niet mag vechten?

”Nee het voelt niet bitterzoet want ik ben erg blij om hier te zijn. Er zijn veel activiteiten in New York en ik ben erg graag in deze stad. Natuurlijk baal ik dat ik hier niet mag vechten maar er komen nog genoeg andere mogelijkheden voorbij. Ik ga vandaag nog mijn ouders bezoeken en ik kijk daar heel erg naar uit”.

Hoe is de afgelopen tijd voor je geweest tijdens je schorsing?

”Ik zit erg goed in mijn vel en kan niet wachten om de octagon weer in te stappen. Je weet pas wat je mist als je het niet meer hebt en het laatste jaar heeft mij heel veel tijd gegeven om te realiseren wat een mooi leven ik had en hoe graag ik dat leven weer terug wil. Ik heb heel veel tijd doorgemaakt met mijn familie en ik heb heel veel tijd gestoken in trainingen waaronder ook in mijn jiu-jitsu”.

Verwacht je op dit moment dat je bij je terugkeer meteen gaat vechten voor de titel?

”Ik heb totaal geen verwachtingen bij mijn terugkeer in de UFC. Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar de plannen die Dana White heeft met mij maar ik focus mij gewoon op hard trainen. Ik ben niet in de positie om eisen te stellen maar ik ben natuurlijk weer op zoek om mijn wereldtitel weer terug te halen”. 

Hoe voelt het voor jou om zaterdag toe te kijken terwijl ”DC’‘ en ”Rumble” voor de titel gaan vechten?

”Ik zal zaterdag aan de rand van de octagon zitten om de partij te bekijken dus dat wordt enerverend. Om heel eerlijk te zijn weet ik nog niet hoe het voor mij zal voelen om twee andere vechters voor mijn titel te zien strijden. Ik zal er in ieder geval met open ogen mijn concurrenten bekijken en ik hoop een prachtig gevecht te zien”.

Heb je vernomen dat ”DC” heeft aangegeven dat jij maar beter niet de octagon in kan lopen na het gevecht? En wat is jouw reactie daarop?

”Ik heb dat inderdaad gehoord maar ik moet het nog maar eens zien wat Daniel allemaal gaat doen als ik wel de octagon in kom. Naar mijn mening is ”DC” in staat om alles te zeggen tegenover de camera dus eigenlijk zou ik gewoon de octagon in moeten stappen zodat we in ieder geval kunnen lachen. Echter heb ik geen intenties om de octagon in te stappen en ik wil Daniel bij een overwinning juist de kans geven om te genieten van het moment dat de titel nog bij hem is want dat zal niet voor een lange tijd zo zijn”.

Afbeeldingsresultaat voor jon jones ufcFoto: MMAWeekly

Naar welke andere wedstrijd kijk je nog meer uit?

”De wedstrijd tussen Gegard Mousasi en Chris Weidman zal ik ook zeer aandachtig bekijken. Twee hele verschillende stijlen tegen over elkaar en dat maakt dat gevecht extra spectaculair”. 

Heb je meegekregen wat er tijdens de weging gebeurde met Daniel Cormier?

”Dat heb ik inderdaad meegekregen en het was belachelijk wat er daar gebeurde. Ik geloofde niet wat ik zag want als je naar de handen van ”DC” keek zag je dat hij met zijn handen naar beneden balanceerde om op het juist gewicht te komen. Het is belachelijk dat het mogelijk is om dit soort praktijken toe te laten want hij kwam er gewoon mee weg”.

Houdt het je bezig dat Daniel Cormier jou een valsspeler noemt vanwege je schorsing?

”Daar kan ik me niet te lang mee bezig houden want het is niet zo. Ik hou van deze sport en heb nooit de intentie gehad om vals te spelen. Jimi Manuwa gaf tijdens zijn persconferentie ook al te kennen dat ik een valsspeler was en dat hij daarom niet tegen mij wil vechten maar dat ben ik niet. De basis achter mijn succes is het harde werken en trainen en natuurlijk mijn concentratie. Dit hoofdstuk in mijn carrière zal mij niet blijven achtervolgen want de fans zijn erg goed voor mij geweest en zij kijken net als ik erg uit naar mijn terugkeer”.

Wat heb je geleerd van alle incidenten die er plaats hebben gevonden?

”Ik heb de kans gekregen om naar mijn carrière te kijken vanuit het perspectief van de fans en ik realiseer me wat voor een speciale carrière ik achter de rug heb gehad en wat er allemaal nog gaat komen. Ik heb een paar van de sterkste mannen uit de sport verslagen en het raakt mij hard nu ik dat al zo lang niet meer heb kunnen doen. Ik weet hoe hard ik zal moeten werken om weer terug te komen”.

Waarom was je als eerst bij Joe Rogan nadat je een lange stilte tegenover de media hebt gehouden?

”Ik heb voor Joe Rogan gekozen omdat ik met iemand in gesprek wilde gaan die echt verstand heeft van Mixed Martial Arts en zijn luisteraars zijn veelal echte fans van de sport. Joe stelt hele mooie vragen en deze heb ik eerlijk kunnen beantwoorden en hij is een fijne gesprekspartner. Ik ben erg blij dat ik dat gedaan heb en de fans waren verheugd om mij bij Joe Rogan op zijn podcast te zien”.

Wat is de grootste verandering geweest de afgelopen 2 jaar in jouw leven?

”Ik ben nu compleet bij de les en hou me niet meer bezig met randzaken. In het verleden heb ik echt veel domme moves uitgehaald en ik heb daar zoveel spijt van. Ik realiseer me nu hoe makkelijk het is om bij de goede mensen in de buurt te blijven en deze mensen helpen mij weer om hoog. Altijd geconcentreerd zijn is de grootste verandering voor mij geweest. Mensen horen maar al te graag wat ”Jon Jones drama” en ik ben er klaar mee om ze dat te geven”.

Is er een kans op een gevecht tussen jou en ”DC” als ”Rumble” de titel morgen wint?

”Het is niet zo dat ik koste wat het kost te ring in wil stappen met Daniel Cormier. Wij zijn natuurlijk wel rivalen maar laat ik voor op stellen dat ik Daniel al verslagen heb op een eerlijke manier. Ik denk dat Daniel Cormier graag tegen mij zou willen vechten omdat er nog een score openstaat maar andersom is het echt niet zo dat ik mij alleen maar bezig hou met Daniel”. 

Vind je dat er nu een soort label om jou heen hangt door de schorsing van USADA?

”USADA heeft mij uitgelegd dat ik geschorst ben omdat ik niet het juiste protocol heb gevolgd om te voorkomen wat er precies gebeurt is en dat is het enige waar ik schuldig voor ben verklaard. Er zijn geen steroïden gevonden in mijn lichaam maar wel deelsporen van oestrogeen remmers. Wij hebben uiteindelijk de pil gevonden waar deze deelsporen in zaten en USADA heeft ze daarna getest en is er toen achter gekomen dat dit inderdaad pillen waren die deelsporen bevatten van deze oestrogeen remmers. Hierbij wil ik duidelijk maken dat een oestrogeen remmer totaal geen bevorderlijke werking heeft voor een vechter”. 

Wat is het verschil tussen de Jon Jones uit juli 2016 en de Jon Jones van nu?

”Tijdens de perconferentie in juli 2016 was ik natuurlijk erg emotioneel en dat heeft me echt diep geraakt. Door een viagra pil heb ik nu al een jaar lang niet kunnen doen waar ik het meeste van hou : vechten in de octagon. Het is een zware periode geweest maar ik ben er een stuk wijzer van geworden en ik wil mijn titel gewoon terughalen. Ik had zo graag willen vechten morgen op UFC 210 en ik wil de mensen laten zien dat ik echt weer terug ben. Ik heb mijn zaken weer op orde, trainen gaat erg goed en ik ben getergd om aan de fans te laten zien dat ik de beste vechter aller tijden ben”.

”DC” gaf aan dat je je moest schamen dat je hier op UFC210 verschijnt. Wat is jouw reactie daarop?

”Ik hoorde inderdaad dat Daniel dat gezegd heeft en het is belachelijk om te horen. Ik ben gedurende mijn schorsing naar geen één UFC show geweest. Hij is dus van mening dat ik mij moet verschuilen voor mensen omdat ik geschorst ben? Ik heb me keurig gedragen tijdens mijn schorsing en ik ben ondertussen ook gewoon een vader. Het is echt het domste wat ik ooit heb gehoord en ”DC” haat mij gewoon dat is wel duidelijk. Dit zal alleen maar in mijn voordeel werken als we weer tegenover elkaar in de octagon staan”.

Afbeeldingsresultaat voor jon jonesFoto : Sportsnet

Jon Jones lijkt zijn terugkeer te gaan maken tijdens UFC213 (International Fight Week). Hierover volgt snel meer.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Gegard Mousasi

Gegard Mousasi: “Ik denk dat Chris Weidman mij danig onderschat.”

Gegard Mousasi reageert even op de uitlatingen van Chris Weidman, die claimt dat onze ...

Instagram recap week 11: Joanna zoekt nieuwe gym, Zingano op de weg terug en een potje tennis met GSP

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Tijdens de Instagram recap blikken ...

UFC 213 Embedded: Vlog Series – Episode 4

Een nieuwe aflevering van UFC 213 Embedded met Amanda Nunes, Valentina Shevchenko, Yoel Romero ...

EPIC Hangout #037: UFC Fight Night: Johnson vs Bader

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...