Khabib Nurmagomedov
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Khabib Nurmagomedov heeft voor het eerst sinds het weightcut debacle op UFC 209 van zich laten horen. De Rus liet een hoop fans in de steek door zijn onvermogen om op streefgewicht te komen, en dat zit de Rus behoorlijk dwars. ‘The Eagle’ sprak in een exclusief interview voor RT Sport over een aantal zaken, en dus ook over de miserabele weightcut die hij op UFC 209 onderging.

De Rus werd door zijn team in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, in de nacht voor de wegingen. Dana White was niet erg in zijn nopjes met de handelwijze van zijn team, en verklaarde al dat als men zich aan het protocol had gehouden, het gevecht wellicht nog gered had kunnen worden. Nurmagomedov kan zich niet veel meer van het incident herinneren:

“Om eerlijk te zijn herinner ik me niet veel meer. De laatste nacht voor de wegingen moest ik naar het ziekenhuis. Ik voelde me slecht. Ik weet dat een hoop fans erg boos op me zijn door dit, en ik ben het me ze eens. Dit was één van de grootste gevechten voor MMA in Rusland. Ik kon geschiedenis schrijven, maar ik moest naar het ziekenhuis. Soms gebeurt dit eenmaal, en ik kon zomaar sterven. Iedereen kan sterven, iedereen kan ziek worden. Nu heb ik wel een paar maanden nodig, misschien twee of drie. Na drie maanden ga ik weer hard trainen, en ik wil in september weer gaan vechten.”

Tony Ferguson is ondertussen al druk in de weer  om zijn nieuwe tegenstander te regelen. Conor McGregor en Nate Diaz staan hoog in de pikorde van ‘El Cucuy’, maar daar denkt de Rus op dit moment nog helemaal niet aan:

“Om eerlijk te zijn denk ik daar niet aan. Ik moet op de eerste plaats weer gezond worden en blijven. Dat is het belangrijkst. Ik denk nu niet aan wie tegen wie gaat vechten.” 

Dan komt het gesprek op de gebeurtenissen voor UFC 209. De weightcut from hell. ‘The Eagle’ steekt zijn hand in eigen boezem en trekt het boetekleed aan:

“Ik denk dat het mijn fout was. Het is mijn fout. Ik wist dat mijn lichaam niet naar me aan het luisteren was. Het is dus mijn schuld. Hoe kan ik zeggen dat het de fout was van de coach, of de fout van de diëtist? Dit is 100% mijn eigen fout.”

Tony Ferguson wilde na het uitvallen van het gevecht de Rus niet nog verder de grond in trappen. Iets wat op veel goedkeuring kon rekenen, onder andere van Khabib zelf:

“Ik vind hem wel iets aardiger nu. Maar goed, om eerlijk te zijn, als je iemand graag in elkaar wil slaan, hoe zijn je gevoelens dan over diegene? Dit is voor mij een droom van een gevecht – een gevecht met Tony Ferguson. Ik weet dat ik nu het gevecht moest laten schieten, maar dat deed hij ook een keer. Maar niemand praat daarover. Wanneer ik een gevecht moet laten schieten, spreekt iedereen erover. Maar het is ok. Inshallah, als god het wil, dan kom ik terug en zien we wel wat er gebeurd.”

Krijgt Khabib nog een kans om met Tony Ferguson te vechten? Of vindt de UFC het simpelweg te riskant? Al drie maal is het niet gelukt om het gevecht daadwerkelijk te laten plaatsvinden. Is drie maal scheepsrecht?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Video) Weigh-ins UFC 203: Miocic vs. Overeem

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Morgen is het tijd voor ...

UFC 216 Ferguson vs. Lee Countdown

Tony Ferguson en Kevin Lee zullen strijden om de UFC interim lichtgewicht titel en ...

Amanda Nunes: ”Ronda is een zwak persoon.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Amanda ‘Lioness’ Nunes is de ...

Jon Jones ontkent in tranen PED gebruik.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Las Vegas – Na het ...