Khabib
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Linkway Live

Twee dagen geleden meldden wij nog dat de Rus Khabib Nurmagomedov voor het eerst sinds zijn weightcut debacle op UFC 209 van zich liet horen. ‘The Eagle’ sprak eerst met RT Sport, en gisteren was Ariel Helwani de gelukkige ontvanger van een vragengesprek met de vechter uit Dagestan. Op The MMA Hour deed de vechter met het ongeslagen record uit de doeken hoe hij zich voelde tijdens de poging om op streefgewicht te komen:

“In de avond voelde ik me rot, zoals ik me nog niet had gevoeld. Ik had me nog nooit zo gevoeld. Een dag voor de wegingen voelde ik me natuurlijk niet goed, maar dit voelde toch iets anders. En toen ik de avond voor de wegingen naar huis ging, voelde ik me echt gek. Ik was moeite aan het doen om op streefgewicht te komen, en ik herinner me niet eens hoe ik dat deed. Ik herinner me een boel dingen niet meer, en er ging gewoon iets fout. Ik voelde me zo slecht, ik had me nog nooit zo gevoeld.

We weten dat je dood kan gaan als je weight aan het cutten bent. Ik weet dat er een maand geleden iemand in Brazilië is gestorven door de gevolgen. En er was daarvoor iemand in Japan overleden. We weten dat dit kan gebeuren. Het had net zo goed met mij kunnen gebeuren. Als we door waren gegaan met cutten, en mijn lichaam bleven forceren, had ik dan ook dood kunnen gaan?

Maar goed, het is ok. Wanneer ik soms een blessure heb, of in een slechte situatie terecht kom, dan kom ik altijd sterk terug. Ik weet dat veel mensen naar het debacle vroegen, omdat het een groot gevecht was. De UFC had dit gevecht erg goed gepromoot. Wijzelf (Khabib en Tony) deden dat ook. Veel mensen waren aan het wachten op dit gevecht. Ik weet dat er veel fans boos waren, en dat begrijp ik ook. Ik wil mijn excuses voor alles aanbieden. Maar ik kom terug. Ik ga terug komen.”

De Rus liet ook weten dat hij in Duitsland zich heeft laten onderzoeken voor zijn problemen. Maar ligt het probleem niet gewoon bij zichzelf? Khabib moet om op 155 pond te komen meer dan 35 pond verliezen op daar te geraken. Eigenlijk veel te veel. Hij zal hard moeten werken en gedisciplineerder buiten fightcamp moeten leven. Want 35 pond cutten kan levensgevaarlijk zijn. Luke Rockhold deed ook al uit de doeken dat bij de laatste cut van Khabib er geen bloed meer naar zijn lever ging. Vanzelfsprekend is dat een zeer slechte zaak. ‘The Eagle’ is echter niet van mening dat hij teveel moeite moet doen om op streefgewicht te komen:

“Ik vind niet dat ik teveel moeite moet doen om op streefgewicht te komen. Toen ik tegen Michael Johnson vocht, kwam ik ook gewoon op 155 pond, en toen voelde ik me erg goed. ik voelde me perfect. Ik kan makkelijk op gewicht komen. Ik kom net uit Duitsland, en ik heb drie tot vijf maanden nodig om mijn lichaam weer helemaal de oude te laten worden. Het probleem ligt niet aan het weight cutten. Dit gaat over mijn gezondheid, maar ik ga terug komen. Ik denk dat ik eind september weer kan vechten.”

Nurmagomedov is onvermurwbaar, en is niet van plan om zijn geluk op weltergewicht te proberen. Ook al lijkt dat wel verstandig. Hij liet zich hier ook even over uit:

“Ik heb nog nooit op 170 pond gevochten, omdat ik 155 pond haal. Ik haal mijn hele carrière al 155 pond. Mijn gehele amateur carrière haalde ik 155 pond. Ik kan en zal 155 pond halen. Natuurlijk heb ik er weleens aan gedacht, maar dan alleen voor een supergevecht op 170 pond. Maar ik wil even zeggen dat ik niet op 170 pond ga vechten. Nooit. Dit weet ik gewoon. En dat gaat niet veranderen. Ik ga alleen op lichtgewicht vechten, en nu heb ik nog andere motivatie gekregen. Ik wil uitzoeken hoe ik weer op 155 pond kan komen en hoe ik de lichtgewicht kampioen van de UFC kan worden.”

Op de UFC Embedded van de week voor UFC 209 was te zien dat Nurmagomedov zich samen met vrienden tegoed deed aan een koningsmaal, met onder andere tiramisu. Eigenlijk een absolute no-no voor een vechter die zich voorbereidt op een gevecht. Vele fans, en ook Tony Ferguson was het niet ontgaan. Had de Rus weleens zichzelf in de vingers had gesneden met het nuttigen van het zoetige toetje? Khabib is zich echter van geen kwaad bewust, en verdedigd zichzelf fel:

“Ik snap niet dat mensen hierover praten. Ik had dat niet gegeten. We gingen naar een restaurant en we waren lekker aan het relaxen, maar ik was degene die op gewicht aan het komen was. De andere hoefden dat niet, en waren naar hartenlust aan het eten. Maar ik had niks van al dat eten gegeten. Ik was alleen mijn eigen voedsel aan het eten. Ik snap echt niet waarom mensen hierover praten. Iemand bestelde cake, en natuurlijk gingen ze cake eten, maar ik at er niks van. Ik at niet van die cake. Ik deed niks.”

Als laatste stak hij nog één maal de hand in eigen boezem, en trok opnieuw het boetekleed aan:

“Ik ben een professionele vechter, en ik moet gewoon op gewicht komen. Dat is mijn verplichting. Maar soms heb je je lichaam niet in de hand. Maar dat is mijn schuld. Ik weet dat ik 100% fout zat. We moeten even zien wat de volgende keer gebeurd. Ik ga terug komen. Dit is nog niet afgelopen. Ik ga mijn lichaam weer sterk maken en dan kom ik terug.”

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Demetrious Johnson

Demetrious Johnson vs Wilson Reis officieel voor UFC Kansas City

Demetrious Johnson gaat zijn titel op UFC Kansas City verdedigen tegen Wilson Reis. De ...

Länsberg: Als Cyborg geen 140 haalt dan is het voor mij gedaan.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Deze week lieten wij jou ...

Test met leugendetector geeft aan dat dopinggebruik van Jon Jones niet opzettelijk was

Volgens de leugendetector was Jones zich van geen kwaad bewust maar zal invloed hebben ...

Fight Night Hamburg: Gustaffson vs Blachowicz – The Matchup

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Morgenavond staat er een belangrijke ...