Michael Bisping
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Sick Chirpse

Er gaat geen week voorbij of Michael Bisping trekt zijn grote mond weer open. De Engelsman laat graag zijn ongezouten mening horen over verscheidene onderwerpen, zo nam hij vrijwel iedereen in de middengewicht divisie al op de korrel. Zo noemde hij Vitor Belfort een pussy, haalde hij nogmaals Anderson Silva door de mangel, en schoffeerde hij onlangs nog Chris Weidman en Gegard Mousasi na hun controversiële gevecht op UFC 210. Yoel Romero blijft echter het favoriete doelwit van de Engelsman. Romero en Jacare zijn beiden zeer fel gekant tegen het gepraat en het kiezen van opponenten door Bisping. Maar daar heeft de Engelsman maling aan. Hij heeft het voor het zeggen, en daar heeft iedereen zich maar naar te schikken, vindt de kampioen.

Natuurlijk heeft de Brit het afgelopen weekend nieuwsgierig toegekeken hoe rivaal Jacare Souza het er vanaf zou brengen tegen Robert Whittaker. De Australiër zorgde voor toch wel een verrassing door de Braziliaan technisch knockout te slaan. Tot groot vermaak van ‘The Count.’ Natuurlijk had de middengewicht kampioen er iets over te zeggen. Je kon er de klok op gelijk zetten. Op zijn eigen podcast ‘Believe you me‘ roostert de Engelsman de Braziliaanse krokodil:

“Jacare vecht alsof hij zeer gefrustreerd is. En hij lult al een lange tijd een hoop onzin over me, die vreselijk onsmakelijk uitziende gast. Hij is de man die alsmaar aan het krimpen is, en hij is zeker al wat kleiner geworden. Zijn prestaties worden elke keer steeds zwakker. Robert Whittaker zag er geweldig uit, die gozer is in zeer goede doen. Ik heb niets anders dan lof voor Robert Whittaker. 

Hij heeft zeven overwinningen op een rij gehaald en hij doet het goed. Hij slaat ook wat mensen knockout en hij zag er geweldig uit tegen Jacare. Als ik eerlijk ben vond ik Jacare nooit echt goed. As hij je niet naar de grond kan krijgen, dan is hij het haasje. Zijn stand-up is verschrikkelijk. Hij is zo stijf en doet alles met horten en stoten. Hij slaat slechts één keer, en gooit geen combinaties. Robert daagde mij uit gelijk na het gevecht, en dat vind ik prima. Ik heb er geen problemen mee om tegen hem te vechten.” 

En je hoort de top van de middengewicht divisie al zuchten. Daar gaat Michael Bisping weer. Weer kiest hij zijn volgende tegenstander uit. En het kan hem echt niet schelen wie daardoor de pineut is. ‘The Count‘ doet daadwerkelijk waar menigeen voor vreest: het totale negeren van Yoel Romero, Gegard Mousasi en de rest. Hij schuift nu Robert Whittaker als voornaamste uitdager naar voren, daarbij opnieuw Yoel Romero schofferend:

“Yoel Romero is een vieze, leugenachtige, vals spelende klootzak. Als ze mij Whittaker willen geven nadat ik GSP heb verslagen, dan doen we dat. Zo niet, dan pak ik Romero. Maar ik vind dat Robert het meer verdiend dan Romero. Hij stopte Jacare, en dat kon Romero niet. Robert is bovendien geen positieve dopingcontrole gehad, dus ik denk echt dat Robert de volgende tegenstander moet zijn. 

Laten we nu de campagne alvast gaan voeren, dat wanneer ik GSP heb verslagen, Robert Whittaker de volgende tegenstander is. Robert Whittaker vs Michael Bisping omdat hij de contender is die het het meest verdiend. Maar belangrijker is dat ik Yoel Romero hiermee een hak kan zetten. Whittaker is het enige gevecht dat ik aanneem na GSP.”

Michael Bisping krijgt van hordes fans dagelijks kritiek over zich heen, en dat zal na deze uitspraken alleen maar toenemen. Het lijkt er immers op dat de Brit er alles aan doet om ‘The Soldier of God‘ te ontwijken. Angst, of simpelweg een grote vorm van plagerij? In elk geval daalt het krediet van de Engelsman met de dag. Hij heeft op alles wel wat te zeggen, en er zijn genoeg fans die de grote mond van Bisping nu wel een beetje zat beginnen te worden. Wat de fans er ook van vinden, het blijft natuurlijk wel uiterst vermakelijk om de kampioen te horen praten.

Wat valt er te zeggen over de uitspraak dat Robert Whittaker nu aan het begin van de file in de middengewicht divisie is gekomen? ‘The Reaper‘ heeft wel zeven overwinningen op een rij aanééngeregen, maar om te zeggen dat hij nu de nummer één contender is, lijkt wat overdreven. Yoel Romero won immers acht keer op een rij, en onze landgenoot Gegard Mousasi won in 2016 vier keer op een rij, en voegde met de overwinning op Chris Weidman een vijfde aan dat aantal toe. Michael Bisping is echter onvermurwbaar.

“Ik denk dat als je alles in acht neemt, Robert Whittaker de nummer één contender is. Ik geef toe dat het stilistisch gezien een veel betere match-up voor mij is, maar feiten blijven feiten. “

Wij zijn zeer benieuwd naar de reacties van Romero, Mousasi en Rockhold. Wordt de Brit weer genadeloos neergesabeld door het drietal? Naar alle waarschijnlijkheid wel, want je kan er donder op zeggen dat deze uitspraken niet goed zullen worden ontvangen.

Transcript van de podcast werd verzorgd door MMA Fighting.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Karolina Kowalkiewicz: “Gebruikt Joanna haar eigen hersens niet?”

Karolina Kowalkiewicz is niet te spreken dat haar landgenote Joanna Jedrzejczyk haar dieetteam de ...

Nick Diaz keert pas terug als situatie juist is

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In een recent radio interview ...

Eddie Alvarez over Dustin Poirier: “Een rematch zou het stomste zijn om nu te doen.”

Eddie Alvarez en Dustin Poirier zitten niet op dezelfde golflengte. Waar Poirier zich hard ...

UFC laat 10 vechters gaan

Brandon Thatch en Li Jingliang zitten bij de laatste golf aan vechters die de ...