Michael Bisping
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Lowkick MMA

Zoals bekend zit Michael Bisping nooit om woorden verlegen. De brutale Engelsman heeft over alles wel een uitgesproken mening, en dat is dit keer niet anders. Het onderwerp van de laatste aanval van de middengewicht kampioen is het gevecht van Gegard Mousasi en Chris Weidman. Mousasi kreeg een TKo overwinning op zijn naam geschreven na een discutabele beslissing van de scheidsrechter en de NYSAC. Lees hier het gehele verhaal. De Engelsman heeft tegenwoordig een eigen podcast, genaamd ‘Believe you me‘, en de kampioen maakt er dankbaar gebruik van. Hij gaf zijn mening over het gevecht tussen Mousasi en Weidman:

“Het gaat eigenlijk niet om hoe slordig beide heren waren, en hoe slecht Mousasi’s takedown defense was. En het gaat ook niet om de slordigheid van Weidman’s striking. Het gaat werkelijk om de controverse aan het einde van het gevecht. 

Weidman ging maar weer eens voor een takedown, die je zo zag aankomen. Mousasi ‘sprawled’ (spreidde zijn benen) en kreeg Chris in een hoofdklem, en vanaf dat punt probeerde Chris de regels te manipuleren. Als een persoon een hand op de vloer heeft, vroeger betekende dat een gegronde tegenstander. Wat mensen eerst deden, is dat ze de vloer raakten met één hand, zodat ze geen knietjes in het gezicht konden krijgen. Maar realistisch gezien hoefden ze die hand niet op de vloer te plaatsen. Ze waren duidelijk de regels aan het manipuleren zodat ze geen knietjes konden krijgen. 

Bij de wegingen probeer je op gewicht te komen, en het maakt niet uit hoe je het doet. Bij een vechtpartij moet je gewoon een man zijn, de regels niet manipuleren door één hand of twee handen op de vloer te plaatsen. Wees een echte vent, sta op, vecht voor wat je waard bent, bijt op je mondstuk en ga er godverdomme gewoon voor.”

Maar Bisping was echt nog lang niet uitgesproken. Zelf heeft hij een soortgelijke situatie meegemaakt, toen hij op UFC Fight Night London van vorig jaar tegen Anderson Silva vocht. We beschrijven het einde van ronde drie, toen Bisping, overigens zonder mondstuk, een vliegende knie moest incasseren van ‘The Spider‘. De Braziliaan waande zich de winnaar, ware het niet dat de zoemer was gegaan. Bij de consternatie die er ontstond, kreeg Bisping meer dan één minuut rust. De partij vervolgde, en uiteindelijk trok Bisping op punten de partij naar zich toe. De Engelsman vergeleek zijn situatie met die van Weidman:
“Toen die knietjes aankwamen (die van Mousasi), verzorgde Weidman een optreden. Hij rolde op de vloer rond, en hij hield zijn hoofd vast als een zesjarig kind dat net zijn hoofd heeft gestoten en een pleister van zijn moeder wil. Hij hield zijn hoofd vast als een klein kind! ‘Mama, mama, ik heb mijn hoofd bezeerd’. En daarna valt hij op z’n reet en rolt hij rond op de vloer, en doet hij zo zielig. 
Ik vocht tegen Anderson Silva. Aan het einde van de ronde vloog mijn mondstuk eruit, en vliegt Silva de lucht in en ramt zijn knie in mijn gezicht. Ik moest wel twintig hechtingen in mijn gezicht laten zetten. Toen hij met die knie gaf, ging de zoemer af. Ik rolde niet over de vloer en schreeuwde ook niet om mijn moeder. Nee, ik stond op, veegde het bloed van mijn gezicht, stopte mijn mondstuk weer in, nam even diep adam, nam een slok water, en ging weer door met vechten. Ik rolde niet als een bitch over de vloer, hopend dat de commissie mij de overwinning zou geven. Want dat is wat hij deed!
Net zoals Daniel Cormier zijn gewicht probeerde te manipuleren, probeerde Chris Weidman de uitkomst van het gevecht te manipuleren!”
Heeft Bisping gelijk? Er valt zeker wat voor te zeggen. Moet de UFC af van de ‘gegronde’ vechter regel?
De transcript werd verzorgd door MMA Fighting.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (1)

You May Also Like

Jedrzejczyk staat niet open voor directe rematch met Kowalkiewicz

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Hoewel Joanna Jedrzejczyk een dominante ...

Frankie Edgar: “Hij heeft een echt vechtershart.”

Frankie Edgar kon afwachten op zijn titelgevecht met Max Holloway, maar koos er uiteindelijk ...

Fight Announcements Recap Week 4 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Deze week werden ...

UFC 221 Embedded: Vlog Series – Episode 2

Een nieuwe editie van UFC 221 Embedded met onder andere Yoel Romero, Luke Rockhold, ...