Robert Whittaker
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Sporting News

Robert Whittaker hoort nu bij de grote jongens van de middleweight divisie. Zaterdag scoorde hij de opvallende upset in Kansas City bij UFC on Fox 24 door Jacare Souza overtuigend te verslaan. Whittaker kwam één keer in een nadelige positie terecht, maar verdedigde zichzelf goed met Jacare op zijn rug. De rest van het gevecht domineerde de Australiër met superieure striking, om uiteindelijk in de tweede ronde de TKO te scoren. Was het gevecht met Brunson nog een spectaculaire knokpartij, in dit gevecht ontmantelde Whittaker zijn tegenstander kalm en zorgvuldig.

Daarmee heeft Whittaker een win streak van zeven gevechten opgebouwd, en is hij 6-0 als middengewicht vechter. Door Jacare, tot dan toe de nummer drie in de rankings, zo overtuigend te verslaan, zal Whittaker de top vijf binnen stormen. In zekere zin is hij daarmee op hetzelfde punt aanbeland als Gegard Mousasi.

Beide vechters hebben onlangs de grootste overwinning van hun carrière behaald. Daarmee zijn zij van solide contenders opgeklommen tot potentiële title challengers. Romero blijft de topcontender, en wacht ongeduldig op zijn title shot. In een gevecht met Whittaker of Mousasi heeft hij alleen maar iets te verliezen. De kans is dus groot dat Whittaker en Mousasi tegen elkaar komen te staan als Mousasi zijn contract bij de UFC verlengt. Zowel Mousasi als Whittaker hebben al eerder om dat gevecht gevraagd, en door hun nieuwe posities in de divisie is juist nu het moment gekomen om dat gevecht te maken.

Mocht Mousasi niet bijtekenen of om een andere reden niet beschikbaar zijn, zou Whittaker het gevecht met Rockhold kunnen zoeken. Rockhold, die toch wat slordige handen heeft en te lang in de pocket kan blijven hangen, zou wel eens een goede match-up kunnen zijn voor de Australiër met uitstekend bokswerk. Een winst op Rockhold zet Whittaker ferm op de tweede plek in de wachtrij, achter Romero.

Jon Anik en Brain Stann roepen regelmatig “a star was born!” uit na een goede pot. Maar in dit geval is dat niet overdreven. Met deze winst heeft Whittaker laten zijn dat hij een serieuze titelkandidaat is. Dat uitgerekend de middengewicht divisie wordt opgehouden door onlogische titelgevechten is doodzonde. Want in Kansas City bleek maar weer eens dat dit juist nu één van de sterkste en interessantste divisies is.

Update: Volgens Ariel Helwani heeft Rockhold hem gezegd dat hij absoluut interesse heeft in een gevecht met Whittaker.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Vlog) UFC 209 Embedded – Aflevering 5

Aflevering 5 van UFC Embedded met Tyron Woodley, Stephen Thompson, Khabib Nurmagomedov en Tony ...

Anthony Pettis

Anthony Pettis: “Mijn eerste keuze was Jim Miller.”

Anthony Pettis verscheen maandag op The MMA Hour en deed even zijn woord over ...

UFC 202: Pre-fight Press Conference

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Bekijk hier de pre-fight persconferentie ...

UFC 205: Inside The Octogan – Jedrzejczyk vs Kowalkiewicz en Weidman vs Romero

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze aflevering van Inside ...