Wilson Reis
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: UFC.com

Op 16 april gaat de Braziliaan Wilson Reis op UFC Fight Night Kansas City  proberen waar zovelen faalden: Demetrious Johnson verslaan en zijn titel afpakken. ‘Mighty Mouse‘ kan bij een overwinning het record van Anderson Silva evenaren. ‘The Spider‘ verdedigde tien maal achter elkaar zijn titel, en Johnson kan dus op gelijke hoogte komen. Reis is echter van plan om het feestje bruut te verstoren. De twee zouden eigenlijk op UFC 201 al tegen elkaar vechten. Johnson raakte in de aanloop echter geblesseerd en moest het gevecht laten schieten. Reis kreeg als nieuwe tegenstander Hector Sandoval, en verschalkte hem in de eerste ronde met een rear naked choke. De Braziliaan is vol vertrouwen, en denkt zelf weleens voor een grote stunt te kunnen zorgen:

“Ik geloof dat alles voor een reden gebeurd. Vorige keer ging het gevecht niet door. Drie weken voor het gevecht werd het uitgesteld, toen ik geweldig was voorbereid. Maar ik heb de extra tijd nu goed benut. Ik heb twee keer gevochten, heb nog twee trainingskampen kunnen afwerken, en ik ben veel gegroeid. Ik was er toen al klaar voor, en ik geloof dat ik nu nog beter ben. Dit is het grootste gevecht van mijn leven, zeker weten. Het is de UFC belt. Maar dat verandert niks aan de manier hoe ik mezelf voorbereid op een gevecht. Het blijft een trainingskamp voor een gevecht, dus er verandert eigenlijk niet veel.”

Wilson Reis denkt een deuk in het schild van de veelzijdige ‘Mighty Mouse’ te hebben gevonden. De Braziliaan is van mening dat de kampioen op de grond te verschalken is, en noemt de groundgame van Johnson de zwakke plek. En laat dat nou net een heel sterk punt van Reis zijn:

“Wat ik in zijn laatste gevecht zag is iets wat ik al wist. Ik zag openingen, hij was op de grond kwetsbaar. Dat is iets waar ik aan kan werken. Als je naar zijn spel kijkt, dan kan je echt zijn jiu jitsu aanvallen. Hij is als het gevecht staande blijft goed, en heeft goeie Muay Thai, en hij kan ook sterk worstelen. Maar zijn spel op de grond is het zwakste deel van zijn spel. Ik was niet onder de indruk. Het bevestigde slechts wat ik al wist.”

Wilson Reis heeft nog een geheim wapen dat hij in de strijd kan gooien: teamgenoot Dominick Cruz. ‘The Dominator‘ won als enige in de UFC octagon van Johnson, en Reis heeft al aardig wat informatie bij Cruz ingewonnen. Trainen met Cruz maakt hem ook sterker, en geeft Reis dat kleine beetje extra wat hij nodig heeft om de vlieggewicht kampioen te onttronen:

“Het helpt echt veel, Dominick spreekt met me over openingen die hij prijsgeeft, en over dingen die  in hun partij gebeurden. Hij deelt dat met me, en dat helpt echt. Hij vocht vijf rondes tegen Johnson en hij weet veel over zijn kracht en over zijn cardio. Het goeie daaraan is dat Dominick ons zoveel vertrouwen geeft. Elke dag met hem trainen is een groot voordeel voor ons. Ik ben blij dat ik tot dit punt ben gekomen. Ik wil die belt winnen en hem vaak verdedigen. Ik wil hetzelfde doen wat Demetrious heeft gedaan. De belt winnen en hem vaak verdedigen. In mijn gedachten gaat het in een submission eindigen. Dat is hoe ik het zie. Een gevecht met een dominante submission. Ik ben klaar voor een oorlog, maar ik denk niet dat het een oorlog wordt. Ik ga hem in situaties plaatsen waar hij nog nooit is geweest, en ik ga die overwinning pakken.”

Reis bruist van het zelfvertrouwen, en met Dominick Cruz in je hoek is dat ook niet gek. Kan hij de dominantie van ‘Mighty Mouse’ een halt toeroepen?

Het originele artikel verscheen op MMA Fighting.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

EPIC Hangout #049: UFC Rotterdam: Overeem vs. Arlovski

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...

Fight Announcements Recap Week 7 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Ook deze week ...

Test met leugendetector geeft aan dat dopinggebruik van Jon Jones niet opzettelijk was

Volgens de leugendetector was Jones zich van geen kwaad bewust maar zal invloed hebben ...

Edson Barboza

Edson Barboza: “Als ik win, wil ik tegen Tony Ferguson voor de interim belt.”

Morgennacht vecht Edson Barboza tegen Beneil Dariush. De Braziliaan kon bij een overwinning weleens ...