Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: Ron Chenoy-USA TODAY

Bij het vorige bezoek van de UFC was Ahoy vliegensvlug uitverkocht. Maar de UFC had dan ook echt uitgepakt voor ons. De Nederlanders Alistair Overeem, Stefan Struve en de huidige bantamgewicht kampioene Germaine de Randamie vochten (en wonnen) op 8 mei 2016 in de Ahoy. Dit jaar zal Nederland waarschijnlijk iets minder vertegenwoordigd worden.

Wat doen de Nederlanders?

Het is nog niet zeker wat de huidige bantamgewicht kampioene Germaine de Randamie gaat doen. Gegard Mousasi heeft ook nog geen wedstrijd geboekt en Alistair Overeem neemt het op tegen Fabricio Werdum tijdens UFC 213. Stefan Struve zou graag willen vechten, maar is hij fit voor 2 september?

Veel Nederlanders willen graag hun landgenoten zien vechten tijdens UFC Rotterdam, maar laten wij even over de grens kijken naar drie vechters die realistisch gezien best op het evenement zouden kunnen staan.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
1
Cindy Dandois

Foto: Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports

Na vele jaren kloppen op de deur van de UFC maakte Cindy Dandois (8-3-0) op 22 april haar UFC debuut tegen Alexis Davis tijdens UFC Fight Night: Swanson vs. Lobov in Nashville, VS. De Belgische lerares en moeder van vijf verloor deze wedstrijd door middel van een unaniem jury besluit (29-28, 29-28, 29-28). Dandois heeft ons eerder aangegeven dat zij drie tot vier keer per jaar zou willen vechten en nu heeft zij haar vizier op Lina Lansberg (7-2-0) gericht (via Cagepages). Een Zweedse tegen een Belgische klinkt best logisch voor een Europees evenement. UFC Rotterdam hiervoor een perfect podium kunnen zijn.

2
Alexander Volkov

Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports

Met een win reeks van vier staat de twee meter lange Alexander Volkov er goed voor. Tijdens zijn vorige wedstrijd stond de Rus tijdens UFC on Fox: Johnson vs. Reis tegenover de vedette Roy "Big Country" Nelson. Deze wedstrijd won Volkov unaniem via jurybesluit (30-27, 30-27, 30-27). De voormalig Bellator- en M-1 kampioen heeft aangegeven dat Stefan Struve zijn volgende tegenstander zou kunnen worden.

Mocht Struve hersteld zijn voor die tijd, dan zouden wij in Rotterdam een gevecht kunnen zien van twee UFC vechters die beiden langer zijn dan twee meter. Struve heeft in ieder geval zijn dansschoenen al aangetrokken.

Dit zou toch best een mooi co-main event kunnen zijn voor UFC Rotterdam?

3
Francis Ngannou

Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports

Sinds zijn UFC debuut tegen Luis Henrique in 2015 zijn de schijnwerpers gericht op de Fransman Francis Ngannou. Na zijn UFC debuut heeft Ngannou een win reeks opgebouwd van vier en staat hij op dit moment op de vijfde plek in het klassement. Tijdens zijn laatste wedstrijd won Ngannou van Andrei Arlovski via een TKO. Ngannou heeft op dit moment nog één wedstrijd op zijn contract staan, waarom niet een wedstrijd pakken als headliner in Rotterdam? Cain Velasquez zou voor Ngannou de juiste stap zijn richting UFC goud, maar voor Europese begrippen zou Ngannou het eerder opnemen tegen iemand die wat lager op de ranglijst staat.

Mocht de UFC deze keuze maken, dan kunnen zij naast de trouwe Nederlandse fans ook kunnen rekenen op vele Franse, Belgische en Russische fans. De bovenstaande gevechten zijn natuurlijk niet bevestigd en tijd zal het leren of ze daadwerkelijk aan de slag gaan tijdens UFC Rotterdam. Maar speculeren mag toch?

Welke vechter(s) zou jij graag in actie willen zien tijdens UFC Rotterdam?

 • Show Comments (5)

 • Mike Janssen
  Mike Janssen

  Stefan Struve zal toch wel main event zijn denk? Of Mousasi-Weidman/Rockhold?

 • Jordy Cramer
  Jordy Cramer

  Marc Diakiese

 • Ismail Pamuk
  Ismail Pamuk

  Laat op z’n minst idd Mousasi & Struve op de kaart anders is het wel heel jammer

 • Andrews Boz
  Andrews Boz

  main word struve Vs volkov

  Ngannou Mischien co-main

  Mischien Cindy dandois..
  Maar veel beter gaat het niet worden vrees ij

 • Tim van den Hoek
  Tim van den Hoek

  Bart van den Hoek

You May Also Like

Fabricio Werdum denkt aan trilogie met Alistair Overeem

Fabricio Werdum denkt aan een trilogie met Alistair Overeem. De Braziliaan zag met Cain ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Stefan Struve keert terug in de Octagon op UFC 222 tegen Andrei Arlovski en ...

Cowboy tekent nieuw contract!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Donald ‘Cowboy’ Cerrone tekent een ...

Frankie Edgar

Frankie Edgar: “Er staat veel voor mij op het spel bij het gevecht tegen Yair.”

Frankie Edgar kreeg in plaats van Ricardo Lamas Yair Rodriguez als nieuwe tegenstander voorgeschoteld. ...