Anthony Pettis
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Anthony Pettis keert na een kortstondig uitstapje naar de vedergewicht divisie terug naar de divisie waar hij ooit kampioen werd. ‘Showtime‘ is terug op 155 pond. Pettis vocht tweemaal in de vedergewicht divisie, en won zijn eerste partij tegen Charles Oliveira met een guillotine choke in de derde ronde. Daarna mocht de vechter uit Milwaukee gelijk om de interim vedergewicht titel vechten. Zijn tegenstander was Max Holloway. De interim titel werd in het leven geroepen om UFC 206 van een beetje prestige te voorzien. Daniel Cormier en Anthony Johnson zouden op 206 om de licht-zwaargewicht titel van ‘DC‘ vechten, maar een blessure van Cormier gooide roet in het eten. Ook Georges St-Pierre ontbrak op de card van UFC 206, dat in de Canadese stad Toronto werd gehouden.

Pettis kon echter voor het gevecht niet op gewicht komen, en zag er ronduit miezerig uit toen hij op de weegschaal verscheen. Hij woog in op 148 pond, drie pond te veel voor het titelgevecht. Daardoor was hij niet in staat om de titel ook daadwerkelijk te winnen, zelfs als hij Holloway knockout sloeg. Tot overmaat van ramp brak Pettis bij de eerste stoot van het gevecht een knokkel, en was daardoor enigszins gemankeerd. Holloway wist in de derde ronde Pettis TKO te slaan. Het markeerde pas de eerste keer in de carriere van ‘Showtime‘ dat hij met stoten werd gestopt.

Nu volgt voor Anthony een terugkeer naar de lichtgewicht divisie. En daar krijgt hij gelijk iemand voor de kiezen die een stijl heeft die Pettis totaal niet ligt. Jim Miller is iemand die er graag een trek -en sleur wedstrijd van wil maken. De grote broer van Sergio dolf tegen zulke tegenstanders vrijwel altijd het onderspit. Zo verloor hij al van Clay Guida, Rafael Dos Anjos en Eddie Alvarez. Pettis vroeg echter om een tegenstander van het caliber Jim Miller:

“155 is mijn thuis. Bij het gevecht met RDA had ik een spierscheuring, en daarna dook ik gelijk in een trainingskamp om tegen Myles Jury te vechten. Ik brak toen mijn elleboog en ik lag er gelijk drie maanden uit. Daarna vocht ik tegen Eddie Alvarez, en daarna gelijk tegen Edson Barboza. Ik plaatste mezelf in een slechte positie op 155 pond omdat ik zo’n haast had om een titelshot te versieren. Dit keer ga ik dat niet doen, en ga ik gevecht voor gevecht opbouwen. Ik heb een taaie tegenstander voor de boeg. Ik vroeg om Jim Miller, omdat hij één van die gasten is die altijd klaar staat en er vol voor gaat.

Hij is één van die gasten die worstelt, en schuurt, en oneindig aan je plakt. Hij komt gewoon om te knokken. Ik heb nooit een gevecht ontweken, en ik heb nooit nee tegen een tegenstander gezegd. Iedereen op 155 pond is op dit moment bezet en Jim Miller klonk gewoon logisch. Mijn eerste keus was Jim Miller. Jim zegt ook nooit nee tegen iemand, en het is voor de fans gewoon een mooi gevecht.”

Showtime‘ had het ook nog even over het weigh-in debacle van UFC 206:

“Ik deed mijn uiterste best om op gewicht te komen. Ik kwam nog niet eerder zo licht fightweek in, ik was maar 6,8 pond boven het streefgewicht. Maar ik kon het gewicht er niet afkrijgen, het was één van die dingen.. Mijn lichaam kapte ermee. Ik voelde me nog nooit zo, en ik wist gelijk dat dat het einde op 145 pond was voor mij. Ik was op zoek naar goud (op 145 pond), je kan het me niet kwalijk nemen dat ik het probeerde. Het was misschien niet de beste timing voor mij. Ik heb zeer zeker schade aan mijn lichaam opgelopen door die weightcut naar 145. Ik dacht dat ik 145 makkelijk zou halen, een extra tien pond eraf moest kunnen. De eerste keer dat ik het deed (voor het gevecht tegen Charles Oliveira), haalde ik het makkelijk. En dit keer was ik nog beter geprepareerd, maar het gewicht ging er maar niet af. Mijn lichaam was het er gewoon niet mee eens. Weightcuts zijn echt wreed. Die extra tien pond eraf proberen te halen was misschien niet het beste idee. Maar je leert hiervan.

Ik kon niet eens normaal naar de weegschaal lopen. Maar het was geen optie om het gevecht te laten schieten. We waren het main event van de card, ik had de card dan verwoest. Ik vroeg aan de dokter of hij wilde dat ik nog een pond extra zou cutten, maar dan zou ik waarschijnlijk niet vechten. Of ik kon gewoon op de weegschaal gaan staan en het gewicht missen, en wel vechten. Als team maakten we toen het besluit om gewoon maar in te wegen.”

 

Nu volgt de terugkeer naar 155 pond, kan Pettis opnieuw hoge ogen gaan gooien in de divisie?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Vlog) UFC 203 Embedded — Aflevering 2

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In de tweede aflevering van ...

EPIC Hangout #037: UFC Fight Night: Johnson vs Bader

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...