conor
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Getty Images

Conor McGregor en de UFC zijn er uitgekomen. Dana White zat na afloop van de basketbalwedstrijd tussen de Boston Celtics en de Cleveland Cavaliers, de finale om het kampioenschap van het oostelijke deel van de VS, aan een desk om na te praten. Daar stelde basketballegende en MMA-fan Shaquille O’Neal de vraag waar iedereen een antwoord op wil: “McGregor, Mayweather… Gaat het gebeuren? Is het een mythe? Hoe zit het?”

“De McGregor kant is klaar nu,” aldus White, “ik ga nu beginnen met het werk aan Mayweathers kant. Ik heb de ene helft klaar, nu is het tijd om aan de andere helft te werken. Als we een deal kunnen maken met Haymon [de manager van Mayweather, T.B.] en Mayweather, gaat het gevecht er komen.”

Op zijn eigen website, TheMacLife, bevestigde McGregor de uitspraken van Dana White.

Het is een eer om deze recorddeal te tekenen, samen met mijn partners Zuffa LLC, de Ultimate Fighting Championship en Paradigm Sports Management. 

Het eerste, en belangrijkste deel van dit historische contract is nu officieel getekend. Felicitaties aan alle betrokken partijen. We wachten nu op de handtekening van Al Haymon en zijn bokser in de komende dagen.”

Conor mag dan wel beweren dat het belangrijkste deel gedaan is, maar dit betekent nog niet dat het gevecht er ook gaat komen. Ook binnen de MMA-media zijn de meningen verdeelt. Luke Thomas denkt dat het kamp van Mayweather voor de grootste moeilijkheden gaat zorgen. Jonathan Snowden denkt dat juist de UFC het grootste obstakel was.

Dat de UFC en McGregor er uit zijn gekomen zegt in ieder geval iets over de koers van de UFC, die wij hier al hebben besproken. De UFC is blijkbaar bereid om zijn grootste ster te riskeren in een bokswedstrijd waar de kans bestaat dat hij vernederd zal worden. Ook is het nog maar afwachten of McGregor na een gevecht met Mayweather nog weer de octagon wil betreden. Het salaris van de grofgebekte Ier voor een MMA-wedstrijd is waarschijnlijk slechts een fractie van wat hij in een gevecht met Mayweather zal krijgen.

Dit is in ieder geval een grote stap om deze bokswedstrijd werkelijk te houden. Het is nu aan Mayweather en zijn team om de laatste stap te zetten. Mocht dat uiteindelijk mislukken, dan zal McGregor andere dagbesteding moeten vinden. Wie weet doet hij dan zoiets geks als zijn lichtgewichtstitel verdedigen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Neymar Jr. huurt Nordine Taleb in als persoonlijke bodyguard in Parijs

Om zich veilig te voelen in Parijs heeft Neymar UFC weltergewicht vechter Nordine Taleb ...

Interim titel

Heeft de middengewicht divisie een interim titel nodig?

De middengewicht divisie is op dit moment met recht een grote puinhoop te noemen. ...

UFC 220: Inside the Octagon – Miocic vs. Ngannou

Een nieuwe aflevering van UFC Inside the Octagon. De heren blikken vooruit op het ...

Rafael Dos Anjos: ”Conor McGregor verslaat Eddie Alvarez, en dan pak ik de belt.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Rafael Dos Anjos verloor zijn ...