Dana White
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Anderson Silva verscheen afgelopen maandag op The MMA Hour en luchtte even zijn hart over de gang van zaken in de middengewicht divisie. De Braziliaanse legende is het zat dat hij opnieuw niet op eigen bodem in actie kan komen. Hij stond geboekt voor een gevecht op UFC 212 in Rio, echter werd tegenstander Kelvin Gastelum door USADA bij de kraag gevat en werd prompt van de card gehaald. Silva had echter een alternatief in gedachten: een gevecht tegen Yoel Romero. Het gevecht zou dan voor de interim titel in het middengewicht moeten gaan. Silva zette zijn verzoek / eis kracht bij door te stellen:

Als de jongens [The UFC] mij niet een interim titelgevecht geven, dan stop ik ermee. Dan ga ik terug naar mijn familie, en ben ik klaar.

Dit is bullshit, ik heb er genoeg van. Ik heb er genoeg van. Ik ben altijd respectvol geweest. Altijd, ik praat nooit over de slechte situaties in de UFC, maar ik denk dat ik er klaar mee ben. Ik vecht al een lange tijd, en ik heb er genoeg van vriend. Ik ben boos.”

Het lijkt erop dat Dana White niet van plan is om toe te geven aan de eis van ‘The Spider‘. White reageerde tegenover TMZ Sports:

“Elke keer dat ik met Anderson te maken heb, wordt het altijd interessant. Silva wil een interim titel, maar het is duidelijk dat we dat niet gaan doen. Hij komt publiekelijk naar buiten, en jullie weten wat mijn standpunt wat betreft dat is. Als je het ooit hebt over met pensioen gaan, dan moet je waarschijnlijk ook gewoon doen. 

We gaan geen interim titel in het leven roepen. Het gaat gewoon niet gebeuren.”

De reden van White is een vrij duidelijke. De kampioen in de middengewicht divisie, Michael Bisping, is niet geblesseerd en is volgens eigen zeggen bereidt om tegen de nummer één contender te vechten:

“Bisping is er helemaal klaar voor om tegen de echte nummer één contender te vechten, en dat is Yoel Romero. Anderson Silva staat nu op de zevende plaats. Als hij bereidt is om het gevecht met Romero in juni aan te nemen, want hij moest eigenlijk tegen Kelvin Gastelum vechten. Anderson is boos. Maar ik heb Kelvin Gastelum niet verwijderd. Kelvin rookte wiet, en hij werd gepakt. We hebben al het mogelijke gedaan om een nieuw gevecht voor Anderson te regelen. Wij hebben niets verkeerd gedaan.”

Maar is dat wel zo? Bisping heeft verklaard dat als Georges St-Pierre te veel tijd nodig heeft om zich te prepareren voor het gevecht, hij Yoel Romero zijn langverdiende titelshot gaat geven. Echter zijn er niet veel mensen die daarvan overtuigd zijn.

Het is niet heel gek dat Anderson Silva om een interim titel vraagt, nadat de vedergewicht -en lichtgewicht divisies gemakkelijk een interim titel kregen, zonder dat de huidige kampioenen geblesseerd waren. Wat echter wel vreemd is, is dat Silva denkt dat hij het meeste aanspraak maakt op een kans om voor die titel te vechten. Een record van 1-4-1 (winst-verlies-no contest) in zijn laatste zes partijen is niets om over naar huis te schrijven. Er zijn minstens drie andere heren die een kans op de interim titel meer zouden verdienen, namelijk Yoel Romero, Gegard Mousasi en Robert Whittaker.

Dat Silva zich onheus behandelt voelt door de UFC is ook een beetje dubieus te noemen. Natuurlijk heeft de legende veel voor de UFC betekend. Maar dat wil niet zeggen dat de organisatie Silva dit verschuldigd is.

Gaat Silva de handschoenen aan de wilgen hangen? Gaat hij werkelijk de UFC de rug toekeren? Is er enige waarde te hechten aan de woorden van Dana White? De UFC president heeft er een handje van om dingen te zeggen die later niet waar blijken te zijn. Voor hetzelfde geld komt er juist wel een interim titel voor de middengewicht divisie. We zullen het even af moeten wachten.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Fight Night Hamburg: Gustaffson vs Blachowicz – The Matchup

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Morgenavond staat er een belangrijke ...

UFC 216 Embedded: Vlog Series – Episode 1

UFC Embedded is terug, ditmaal met een reeks richting UFC 216. Bekijk hier UFC ...

Cub Swanson

Cub Swanson: “Als McGregor er niet was, dan zat Lobov niet in de UFC”

UFC Fight Night Nashville heeft als hoofdgevecht Cub Swanson tegen Artem Lobov. Vele fans ...