Anthony Johnson
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Na zijn roemloze nederlaag tegen Daniel Cormier op UFC 210 werd het even stil rondom Anthony Johnson. ‘Rumble’ kondigde in de kooi aan dat hij het vechten voor gezien hield, en verklaarde aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven te beginnen. Wat dat hoofdstuk precies in zou houden, bleef nog even in vraagtekens gehuld. Het gerucht ging dat hij zijn carrière in het American Football zou vervolgen, gezien het feit dat hij op embedded in Los Angeles Rams kleding gehuld was, en zijn twitter een Los Angeles Rams helm als achtergrond heeft. Dat bleek te ver gezocht en Johnson was zelf zeer snel om de geruchten neer te knallen, in typische Rumble stijl:

Vandaag is bekend geworden wat Anthony Johnson wel gaat doen. ‘Rumble‘ gaat met een vriend een medische cannabis shop openen. Johnson verklaarde op de Heated Conversations podcast van voormalig WWE ster Booker T.:

“Mijn maatje Paul zit in de cannabis wereld, en we gaan samen een instelling openen. Het is bedoeld voor medische doeleinden. We zijn goed bezig. Het is nu al groot. We wachten nu tot die wet erdoor komt, en wanneer dat gebeurt, zitten we op rozen. We spelen onze kaarten goed uit. We doen het op de juiste manier zodat er geen problemen ontstaan. We zijn er klaar voor. 

Ik zei al dat als je een baan kan vinden waardoor je kan groeien en nog meer geld kan verdienen zonder dat je net zoveel arbeid moet verrichten als eerst, dan is dat beter. Dat is wat ik nu ga doen.”

Johnson verklaart dat de enorme lichamelijke risico’s die men in MMA loopt een groot aandeel heeft gehad in zijn beslissing om te stoppen met vechten:

“Je hoort over hoofdblessures en allerlei andere blessures, en je doet je lichaam geen plezier als je Football beoefent. En diezelfde dingen kunnen ook in MMA gebeuren, omdat we elkaar constant in elkaar aan het slaan zijn. Ik hou van mezelf. Veel mensen denken daar niet aan. Ze willen zo graag aan oorlogen in de kooi deelnemen en ik ben gewoon niet zo. Ik ga nu heel eerlijk zijn, ik was nooit een echte vechter. 

Vechten voelde natuurlijk aan, omdat ik zo atletisch was, ik pikte alles heel snel op. Maar het was nooit de bedoeling dat ik ging vechten. Ik ben geboren voor andere dingen, voor iets groters in het leven. Het was gewoon tijd voor mij om verder te gaan.”

De uitspraak van Johnson is zeer verrassend te noemen. ‘Rumble‘ was natuurlijk één van de meest gevreesde vechters in de UFC, met vervaarlijke one punch knockout power. Johnson geeft toe dat hij bepaalde aspecten van de vechtwereld wel gaat missen, en bepaalde aspecten ook zeer zeker niet:

“Ik mis absoluut niet dat ik op moet staan om naar training te gaan. Ik mis de druk niet van het op te moeten letten op wat ik eet. En ik mis ook niet dat ik me zorgen moet maken om wat ik zeg, dat de media het niet verkeerd op gaat vatten en de boel gaat omdraaien. Er zijn veel dingen die ik niet ga missen, maar ik ga zeker mijn maatjes missen. Ik heb een hoop geweldige mensen ontmoet, en die ga ik echt wel missen. Ik ben op mijn eigen termen weggegaan. En ik ben op goede voet vertrokken, en ik ben als één van de beste vechters uit mijn gewichtsklasse ooit vertrokken. Ik heb mijn werk gedaan.”

Johnson blijft resoluut, en zal zeker niet in de octagon terugkeren. Tot verdriet van een hoop fans ongetwijfeld.

“Ik ben er echt klaar mee. Ik wil graag zien dat de jongeren het nu overnemen, en ik wil hun succes zien. Ik wil nu relaxen en een fan zijn, in plaats van een vechter. Dat is gewoon niet meer mijn leven. Het was leuk. Ik ben nu oprecht gelukkig. Ik ga nu verder met iets groters en beters.”

Transcript van de podcast werd verzorgd door FOX Sports.

 

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (1)

You May Also Like

Als VIP naar UFC Rotterdam? Dit is wat het kost en wat je er voor terug krijgt

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Nu je ondertussen weet wat ...

John Kavanagh: Als Conor verliest tijdens UFC 202 dan zijn er geen excuses!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Conor McGregor zal tijdens UFC ...

Speelt overlijden van Joao Carvalho mee in situatie Conor McGregor?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Conor McGregor stond cageside bij ...