Demian Maia
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Demian Maia staat zaterdag op UFC 211 tegenover Jorge Masvidal. De Braziliaanse BJJ meester verdient eerlijk gezegd al een titelshot, maar zal dus eerst met ‘Gamebred‘ moeten afrekenen om zijn kandidatuur nog meer glans te geven. Maia won al zes partijen achter elkaar, en zijn laatste partij was opnieuw een demonstratie van zijn enorm sterke vermogen om zijn tegenstander snel tot opgave te dwingen. En het was niet tegen de minste. Carlos Condit moest gelijk al in de eerste ronde lijdzaam toezien hoe Maia zijn rug nam en hem vervolgens met een rear naked choke verschalkte.

Tyron Woodley, de weltergewicht kampioen, heeft onlangs bij de podcast van UFC Unfiltered verklaard dat de Braziliaan niet goed snik is om het gevecht met Masvidal aan te nemen. Zo zei ‘The Chosen One‘:

“Jammer genoeg voor Maia nam hij het gevecht aan in de week dat ik tegen Wonderboy zou vechten. Persoonlijk vind ik dat echt een slechte beslissing. Hij had moeten wachten hoe ons gevecht zou gaan. Als niemand zwaar gewond uit het gevecht zou komen, en er zou een duidelijke winnaar zijn, dan was hij al in positie om voor de titel te vechten. Waarom zou je jezelf tegen de slechtst mogelijke match-up zetten? Waarom zou je jezelf in zo’n positie plaatsen? Ik wil hem niet dom noemen, maar godsamme, dat was echt dom.”

Nu heeft Maia gereageerd op de uitlatingen van T-Wood. De Braziliaan verklaarde tegenover MMA Junkie:

“Hij weet niet waarom ik deze beslissing heb gemaakt. Hij weet niet in welke situatie ik zat. Dus het was gewoon een ongelukkige opmerking. Maar ik zie in hem wel een patroon wat dat betreft . Hij weet nooit wanneer hij aardig, arrogant, of wat dan ook wil zijn. Hij kan niet één richting kiezen. En ik denk dat dit gebrek aan samenhang hem geen goed doet. Ik denk dat hij daarom een weinig charismatische kampioen is.”

Mocht Maia Masvidal een kopje kleiner maken, dan wordt zijn win-streak uitgebreid naar zeven. Maar het dan echter niet zeker of Maia daadwerkelijk de titelshot krijgt. Achter de schermen heeft de UFC al een nieuwe tegenstander voor Woodley geregeld. Maia denkt dat het wel snor zit met zijn titelkansen:

“Ik denk dat dit een nummer één contender gevecht is. Voor mij in elk geval wel. Als ik win, heb ik zeven maal op een rij gewonnen. Ik verdien dan de volgende titelshot. Maar ik weet het niet zeker, omdat alles de laatste tijd zo raar verloopt. We kunnen niets zeker weten. 

Ik wil weleens zien wat er gaat gebeuren, want ik heb nu dit gevecht voor m’n neus. Ik val niet nog een keer in die valkuil, dat ik mijn focus voor een gevecht verlies. Mijn titelgevecht is zaterdag, dat is het meest belangrijke op dit moment. De rest is slechts een gevolg.”

Ondanks dat Maia zes maal achter elkaar sterk de overwinning achter zijn naam schreef, is hij in het gevecht met Masvidal bij de wedkantoren toch de underdog. Maia heeft wel een idee hoe dat komt:

“Ik denk dat dat veel te maken heeft met het feit dat hij veel zichtbaarder in de media is, en ik me een beetje op de achtergrond hou. Hij is vaak te horen bij de media, en hij maakt controverse. Ik denk dat daarom mensen hem wat meer aandacht geven en daarom is hij nu ook de favoriet.

Maar ik heb tegen veel vechters gevochten die strikers waren, en ook tegen veel vechters die sterke takedown verdediging hadden. Masvidal heeft natuurlijk zijn specifieke kenmerken, maar het is niets wat ik in mijn dertig gevechten nog niet gezien heb.”

Kan Maia zaterdag zijn versie van de menselijke rugtas weer uitvoeren? Of kan Jorge Masvidal met zijn sterke jab en trappen het gevecht op een zodanige afstand houden dat de Braziliaan het gevecht niet naar de grond kan brengen? Eén ding is zeker: Maia is met zijn BJJ levensgevaarlijk, en als het gevecht naar de grond gaat is vrijwel zeker dat de Braziliaan geduldig de rug van Masvidal zal proberen te pakken. Aan ‘Gamebred‘ de zware taak dat te voorkomen.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (1)

  • Kenneth Vercauteren
    Kenneth Vercauteren

    Het zal niet gemakkelijk worden. Maar ik denk het wel.

You May Also Like

Kamaru Usman

Kamaru Usman: “Ik word niet blij als RDA me gaat ontwijken.”

Kamaru Usman won al zes maal op een rij en zou als volgende tegenstander ...

Win een gratis exemplaar van EA UFC 2 !

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Op 17 maart ligt EA ...

Nunes spreekt duidelijke taal over Shevchenko

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Holly Holm heeft haar nederlaag tegen ...